Najdi forum

Oce

Pozdravljeni

Zanima me kaj bi naredili v mojem primeru.

Novembra lani sem se sprla s svojim ocetom.Spor je nastal za eno lahko recem brezvezno stvar.Beseda je dala besedo in nastalq je kar huda situacijq.Oce,ki je bil do tedaj(82 let) zelo miten clovek me je zalil in ma koncu prepira mi je rekel naj bom prekleta.Meni se je tisti dan podrl svet.Nikakor ne morem pozabiti njegovih besed.In od tistega dne se nisva ne videla,ne slisala.Prej sva vsak dan govorila po telefonu in se videla 1x na teden.Moram pivedati,da se je oce  v 81 letu znova porocil.Porocil se je res z eno ne morem drugace reci kot kaco.Zenska je zelo narcisticna oseba.

Sedaj pa me zqnima kako bi odreagirali vi..oce ima namrec v prihodnih dneh rojstni dan in sedaj se sploh ne morem odlociti ali mu posljem voscilnico ali ne.Naj se povem,da so imele v tem casu rojstni dqn njegova vnukinja in pravnukinja pa ni bilo od njega nobenega glasu.Nas je kakor zgleda kar crtal iz svojega zivljenja.

Hvqlq za vasa mnenja.

Odgovor na objavo uporabnika
Nincy885, 20.05.2021 ob 06:42

Pozdravljeni

Zanima me kaj bi naredili v mojem primeru.

Novembra lani sem se sprla s svojim ocetom.Spor je nastal za eno lahko recem brezvezno stvar.Beseda je dala besedo in nastalq je kar huda situacijq.Oce,ki je bil do tedaj(82 let) zelo miten clovek me je zalil in ma koncu prepira mi je rekel naj bom prekleta.Meni se je tisti dan podrl svet.Nikakor ne morem pozabiti njegovih besed.In od tistega dne se nisva ne videla,ne slisala.Prej sva vsak dan govorila po telefonu in se videla 1x na teden.Moram pivedati,da se je oce  v 81 letu znova porocil.Porocil se je res z eno ne morem drugace reci kot kaco.Zenska je zelo narcisticna oseba.

Sedaj pa me zqnima kako bi odreagirali vi..oce ima namrec v prihodnih dneh rojstni dan in sedaj se sploh ne morem odlociti ali mu posljem voscilnico ali ne.Naj se povem,da so imele v tem casu rojstni dqn njegova vnukinja in pravnukinja pa ni bilo od njega nobenega glasu.Nas je kakor zgleda kar crtal iz svojega zivljenja.

Hvqlq za vasa mnenja.

Pri teh letih ne pomisliš, da bi malo ponosa požrla in popustila ti, ker je tako prav? Izbiraj svoje bitke.. tale z očetom je popolnoma nesmiselna. V jezi pa vsi rečemo marsikaj, kar ne mislimo. Ne ženi si k srcu. Pojdi k očetu in bodi srečna zanj! Najti ljubezen pri teh letih je verjetno zanj nekaj najlepšega, pa kača gor ali dol. Vse so za nekoga kače. Tudi o tebi kdo tako misli. Pusti ga naj živi kn uživa še to malo kar mu je ostalo.

Hvala.

Saj tudi sama razmisljam o tej smeri,vendar k njemu ne morem,ker zivi pri zeni in verjetno bi mi zaloputnila vrata pred nosom.

Sem pa mu za Veliko noc poslala voscilnico preko sms-ja in ni bilo nikakrsnega odziva.

Me je strah narediti korak,ker se bojim zavrnitve.

Nincy, 20.05.2021 ob 07:05

Hvala.

Saj tudi sama razmisljam o tej smeri,vendar k njemu ne morem,ker zivi pri zeni in verjetno bi mi zaloputnila vrata pred nosom.

Sem pa mu za Veliko noc poslala voscilnico preko sms-ja in ni bilo nikakrsnega odziva.

Me je strah narediti korak,ker se bojim zavrnitve.

Strah je nas vse, vedno. Smo vsi na istem veš…edina razlika je v tem, da pogumni vseeno naredijo kar čutijo v srcu, da je prav, kljub strahu. Tistih prvih 30sekund s cmokom v grlu, potem pa nekako steče. Iskrenost in srce na dlani je moj recept. Vedno delam s srcem in to se čuti. Kako bosta onadva odreagirala ni tvoj problem, ti naredi kar ti veš, da je prav. Pa kar bo. Da ne boš obžalovala.. Lahko napišeš pismo, pa mu ga daš. Ko so čustva tako močna je težko karkoli izustiti in ponavadi bleknemo še kakšno neumnost zraven, ki poslabša vse skupaj ali ostanemo popolnoma brez besed, ko bi bilo treba spregovoriti, dobesedno okamenimo. Takrat razum ne deluje najbolje. Piši zdaj. Vse mu povej kaj čutiš in kaj bi ti. Pa on naj se potem odloči kar misli, da je zanj najbolje. Ne boj se zavrnitve. Boj se bolj tega, da boš nekoč obžalovala, ker nisi naredila vse kar je bilo v tvoji moči. Ko da človek vse od sebe, se ne sprašuje več in ne vrača na isto zgodbo 100x v enem dnevu… ampak lažje gre naprej. Moj nasvet, ti pa na koncu kakor veš da je zate najbolj prav. Vse bo dobro. Odpri srce. Ego pa zakleni nekam, na koncu je to tvoj oče, ena najpomembnejših oseb v tvojem življenju.. srečno

Hvala za tako lep zapis.

kaj pa je bila ta brezvezna stvar? Si se preveč vtikala v njegovo življenje?

najbrž se zaradi izbire njegove srajce že nista tako skregala?

potem bo nova žena prestregla pismo, ga vrgla stran in rekla: ” A reeeeees? Da si pisala? Niče ne vemo….najbžr se je zgubilo na pošti…”

Ženske…. Je ena penzionistka v moji soseščini. Nič od nič od ženske, v moškem žargonu se taki ženski reče, nikakva…., spravila v grob moža. Tip celo življenje delal, hiša, vikend v okolici Lj., stanovanje na morju, ona pa samo kokodakala, več delavne dobe ima v bolniški kot na šihtu, pa je možakar šel rakom žvižgat, ona pa zdej na vsem tem kar je on zgradil menja tipe, penzioniste in isto kokodaka na njih, ko ji delajo na vrtu, prav zanimivo za videti, komedija, hehe…..
Zdej ajde, če je fotr že malo senilen se mu oprosti, pač bolezen ampak, da ima xy ženska tako močen vpliv na njega, da se skrega s svojimi otroci pol ga pač jebi in se moreš umaknit, priznat svoj poraz in ga pustit na miru in se pripravit, da vse kar ima tej ženski podari, ker ženske imajo zelo močen vpliv na moški karakter, če znajo in hočejo glumit ene pet minut v postelji. Od tam prihaja tist keč, ki moškega rola.

Nincy@

Nahajam se v letu 6548. Vsak posameznik živi v nekem svojem času.

Pri nas je bila podobna scena. Nova prijateljica, poroka na vrat na nos potem pa prekinitev vseh stikov in izolacija.

Sva z bratom neko dopoldan (tedaj ga je upala samega kam spustit, ker je mislila, da smo na varnem pospravljeni v službi) očeta prestregla, ko je šel po opravkih in ga odpeljala najprej na kavo, kjer sva mu razložila, da ga imava rada in da naju predvsem skrbi zanj, potem, ko je priznal, da ga ženska doma drži v šahu pa še na varen teren (na vikend staršev moje svakinje). Kakšne scene so bile potem raje ne pišem.

Ja, pošlji mu voščilnico, prijazno in brez kakih “medvrstičnih” pomenov.
Tvoj oče se je pač zaljubil in žal postal plen narcisistične osebe. Dokler ne bo tega pogruntal sam, ne pričakuj nobene spremembe. Živi svoje življenje naprej, ukvarjaj se s svojimi otroki in vnuki.

ona bo pisala in izlila srce, 20.05.2021 ob 08:13

potem bo nova žena prestregla pismo, ga vrgla stran in rekla: ” A reeeeees? Da si pisala? Niče ne vemo….najbžr se je zgubilo na pošti…”

Saj mu ga lahko osebno odnese. Sem mislila bolj kot pomoč, če se ji zatakne pri govoru…naj da pismo.

Ja tukaj je slo za 19 let staro zadevo okoli enega avtomobila.Je je ona zacela vmesavati,ceprav je takrat sploh ni bilo v nasi druzini.

Beseda je res dala besedo in sem mu pac rekla,da se tudi ni drzal dogovora o dedovanju po mamini smrti.Z bratom sva se odpivedala dedovanju v njegovo korist z dogovorom,da nama delez da v orimeru da proda stanovanje,parceli in garazo.Mesec dni pi zapuscini je vse prodal in s to zensko odsel ziveti  v tujino.Po treh letih se je vrnil nazaj.No deleza nisva dobila un mu tudi nikoli nisva nic rekla.Vse do novembra,ko sem mu to pac vrgla naptwj.In zacele so parati tezke besede z njegove strani.

Naj pivem da se je porocil na skrivaj.Ona je id njega mlajsa 17 let

eh tema za nabiranje klikov. ja kje pa sedaj živi, če je vse prodal? malo bolj dodelaj provokacijo.

Je pa bilo v teh letih marsikaj narobe..zenska me je 3x pokradla(zlatnino) in sem vedno za voljo njega sla preko tega.

hehehehe še kaj dodaj, da bo še bolj trapasto. Očitno malo preveč turške nadaljevanke gledate.

Mijav mijav

Ne gre za provokacijo.

Zivita v neprofitnem stanovanju,ki ga je ona ,ce lahko tako recen nasledila pi smrti svoje mame.Je bila prijavljena z njo in je lahko ostala v stanovanju.

aha potem pa so to balkanski posli. pojdi na obisk, pa snemaj zraven, gotovo boš postala you tube zvezda, če objaviš ta babji ravs za starega dedca.

Mijav mijav

Hvala za tvoje komentarje.Ocitno imas v zivljenju vse poslihtano,da lahko tako razmisljas.

Ta stari dec je moj oce in hotela sem samo slisati oz.prebrati mnenja ostalih.

povsod velja tako, če hočeš imeti dobre odnose, potem moraš imeti čiste račune.

Če si se odpovedala dedovanju, potem bi v tistem trenutku morala pozabiti na tisti material. Če pa se nisi mislila, se pa ne bi. Največji drekomešalci ste tisti, ki se delate lepe s figo v žepu.

Včasih so tako rekli, da morajo tamladi oditi vsaj tako daleč od tastarih, da se dim iz rajfnika ne vidi.

Mislim, če si poslala že voščilnico za veliko noč in če je on tudi pozabil na rojstne dneve vseh vnukov, potem ne vem, meni se zdi brezveze, da mu pošiljaš. Boš samo razočarana, ker spet ne bo odziva z njegove strani.

Nov forum pa že se eni pogovarjajo sami s seboj.

Ne nebi

Res sem razocarana,da se je sploh tako obnasal.Vedno sva bila v zelo dobrih odnosih.

Mu bom pa vseeno poslala voscilnico,pa kar bo bo

eni se tako zaljubijo, da pozabijo na vse svoje, tudi otroke.Pošli voščilnico in čakaj če bo kak odgovor,drugače se pa sprijazni.Ne klanjaj se mu,če mu kot otrok tako malo pomeniš.ni vreden,dosti je takih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close