Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev OBVSTILO O IZBRANEM/NEIZBRANEM KANDIDATU

OBVSTILO O IZBRANEM/NEIZBRANEM KANDIDATU

Zanima me, če te je podjetje , ki je imelo razpsi za delovno mesto zakonsko primorano obvestiti o tem, da nisi bil izbran na delovno mesto za katerega je bil objavljen razpsi (če si izbran te tako ali tako obvestijo) ter v kolikšnem času?

Imam pa še vprašanje – če je bil izbran kandidat, ki ne izpolnjuje pogojev in je že sklenil delovno razmerje, ostali kandidati pa niti niso bili obveščeni, da so oz. niso izbrani – kako postopati v takem primeru? Problem pa je ta, da si zaposlen še v istem podjetju, ki je na žalost vodeno “diktatorsko”. Do nastopa dela nihče ni vedel kdo bo zasedel delovno mesto, izbranemu kandidatu je bilo s strani vodstva- direktorja celo naročeno, da o tem, da je bil izbran mora molčati.

Če ima kdo kakšen predlog kako v takem primeru postopati, prosim, če ga napiše!

lp,

Ana

PODJETJE MORA V ROKU 8 DNI OD IZBRANEGA KANDIDATA, OBVESTITI NEIZBRANE KANDIDATE

Ojla

Mora obvestiti, vsaj tako mislim, ampak ne obveščajo vsi, enostavno odgovora ne dobiš…jaz sem se tudi prijavila na delovno mesto oz na dve, razpis je bil istočasno v prošnji sem čitljivo navedla, da se na obe prijavljam, tudi osebno sem tako navedla, za obe sem izpopolnjevala vse pogoje, izbrali me niso, druge so dobile odgovor, jaz pa sem dobila samo za eno delovno mesto odgovor, za drugo delovno mesto pa odgovora nisem dobila, izgledalo je tako, kot, da me niso obravnavali za to delovno mesto – kaj se lahko v takem primeru sploh da narediti?

Tudi jaz včasih sploh ne dobim odgovora, pa pošiljam nekatere prošnje tudi priporočeno po pošti ali pa po emailu. V vsakem primeru imam dokaz, da sem poslala, pa včasih kr nič… temu se reče brezobrazni delodajalci. Poznam tudi primere (moj trenutni delodajalec), ko dajo ven razpis in sploh ne pokličejo nikogar na razgovor, ker si vmes premislijo itd… svašta se dogaja!

Razumem,da se počutite slabo,ker vas niti ne obvestijo o izbiri.Ker sem včasih tudi na drugi strani,torej tam kjer se izbira,naj povem,da je prošenj na desetine ali celo stotine.Razgovore opravljamo dva ali tri dni,na 20 min en kandidat.Če bi želeli vsem neizbranim poslati odgovor ,bi nam to vzelo ša dodaten dan ali dva dela-ki pa ga rajši izkoristimo za kaj produktivnejšega.
Tako je to,na žalost.Tempo v firmah je tak,da samo iščeš kje stornirati nekaj,kar je najmanj škoda:(

Jaz sem poslala ogromno prošenj, na razgovor sem dobila samo eno vabilo – kako je to mogoče, da te nikoli ne pokličejo na ragovor, čeprav izpopolnjuješ vse pogoje, problem je ta, da velikokrat, ko se gre za dobro delovno mesto je kandidat že izbran oz ima veze, da pride noter. Razumem, če se dobi preko 100 prošenj in, da neizbrani ne dobijo odgovor, jaz sem se 2. meseca nazaj prijavila na razpis, odgovora nisem dobila, ko sem poklicala kako in kaj, čeprav sem se naredila, da ne vem nič, saj sem izvedela, da je druga izbrana, so me zavrnili, da je že vse izpopolnjeno in, ko sem povedala, da nisem dobila odgovora, je bila začudena, da kako ne – še danes čakam odgovor. Po zakonu mora obvestiti neizbranega kandidata, pri meni me cca 50% obvestijo – ostali ne. Ponavadi oz moje mišljenje, tisti, ki je izbran ga kmalu pokličejo in jaz čakam na odgovor cca en teden po enem tednu se zavedam, da je negativno.

Poskusi malce drugače napisat CV,morda na tak način pritegneš pozornost.Konkretno za našo firmo ti povem,da kadar izbiramo kandidate s max.5.stopnjo izobrazbe,nam praktično ni pomembno katero šolo je končal ,pač pa kaj zna.V čem je najboljši,kaj so njegove prednosti.Ker delo,ki ga bo opravljal pri nas se da priučiti,ne da pa se natančnosti,potrpežljivosti,zmožnosti za teamsko delo,itd…Zato vedno na razgovor pokličemo kandidate,ki že v CV kaj več o tem napišejo in ne navajajo le” gole statistike”.
Ta delovna mesta niso nikoli že v naprej oddana in resnično iščemo,kadar damo razpis.
Drugače je pa z vodilnimi delovnimi mesti-ta pa praviloma zasedajo ljudje s priporočili,poznanstvi.Kar je,po svoje,seveda tudi razumljivo.

Sori, v naši firmi smo za vse zaposlene ( cca 25 ) vedeli, da jih bomo zaposlili, ker so se kot študentje že prej izkazali pri nas ali pa so nam jih priporočili zanesljivi viri. In mi je zelo škoda časa, denarja za vse tiste kurč…e OBVEZNE RAZPISE, ki jih država terja od nas, ampak mi nismo na razgovor poklicali ene same osebe ( pa se jih je javilo na 100tine na en oglas) , ali pa sem izgubila dva dneva z razgovori, pa so bili v 75% sami neki levi kandidati , ki so itak samo prišli po podpis za zavod. Skratka, dokler bo država ragulirala razpise, bo tako. Smo pa tudi že zaposlili osebo, ki je čisto mimo razpisov poslala svojo ponudbo, točno povedala kaj zna in kaj hoče delat, pa smo jo tudi povabili k sodelovanju. In ja, spet smo MORALI objaviti razpis, zgodba se je ponovila. In mi na kraj pameti ni prišlo, da bi potem poslala na stotine pošte ven neizbranim kandidatom samo zato, ker država tako zahteva.

Ko sem jaz iskal nove zaposlene v našem podjetju, se je prijavilo malo morje ljudi, ki niso imeli nobenih referenc. Naprimer iskali smo serviserja računalnikov, dobila pa smo prijave tajnic, pa enega modela ki že 10 let prodaja glasbila, za računalnik pa je sam napisal da ve samo kje se ga prižge. Zakaj bi takim ljudem, ki se prijavljajo kar v tri dni sploh odpisal res ne vem.
Če jaz v časopisu vidim da v KC rabijo možganskega kirurga se ne bom prijavil niti pod razno, grem pa stavit da dobijo več prijav od različnih kekcov, ki so brez službe že nekaj let.

klarklara

Mogoče pri vas gledajo znanje ljudi, kar je tudi seveda najbolj pomembno, saj skoraj vsak z nekaj truda doseže 5. stopnjo izobrazbo in vsak 2. pa 6. in 7, ampak ni nujno, da ima znanje, mene so zavrnili zaradi potnih stroškov, ko sem jim rekla, da sem vedno mislila, da je pomembno znanje, so me zabili, da kao moje znanje ni pomembno…torej to vse pove, da pri nekaterih delodajalcih ni pomebno znanje, ampak veze.

Moja izkušnja je bila, ko sem bi nekaj časa na Zavodu in sem resnično iskal delo,sem na koncu razgovora povedal, da bi rabil še podpis za Zavod in za potne stroške, pa sem takoj postal sumljiva oseba in so me začeli gledat čisto z drugim pogledom in se jim je pojavil cmok v grlu.

Zakaj bi te gledali drugače ,če prihajaš iz zavoda?
Mi vedno poiščemo delavce na Zavodu in nikoli nismo imeli slabih izkušenj.Res me zanima,zakaj bi bili tisti na Zavodu “manj zaposljivi”.

Ko oddaš razpis na Zavod, lahko označiš, da NE ŽELIŠ posredovanja Zavoda in posledično ta razpis ni javno objavljen. Malce razgledanosti ti ne bi škodilo, če si že na takem delovnem mestu. Toliko o tvoji usposobljenosti za to, kar delaš!

?????če je tvoj odgovor namenjen meni ne vem o čem govoriš oz.čemu repliciraš?
Če pa repliciraš komu drugemu se pa nauči dati post osebe,kateri repliciraš ali odgovarjaš,v okvirček.Toliko o tvojo popolnosti in EQ-ju.

?????če je tvoj odgovor namenjen meni ne vem o čem govoriš oz.čemu repliciraš?
Če pa repliciraš komu drugemu se pa nauči dati post osebe,kateri repliciraš ali odgovarjaš,v okvirček.Toliko o tvojo popolnosti in EQ-ju.[/quote]

Kaj se pa ti pizdakaš? Če ne razbereš, da sem odgovorila sanjate, ker je moj post pod njenim, potem se nimaš kaj usajat!!! Matr si zakompleksana, glede na to, da kar na suho težiš z neko popolnostjo in mojim eq.

No upam, da se ne boš kdaj sama počutila slabo zaradi tega, ko boš med iskalci zaposlitve. Če vam je pa težko že na oblikovan dopis vsakič samo napisat drug naslov, pa kar zaprite firmo. Vem da se da, ker sama tudi sama pošiljala obvestila neizbranim kandidatom.

Res ste sposobna firma, da ne zmorete odgovorit neizbranim, žalostno. Raje spijete par kavic in je stvar rešena. In se pogovarjete kam boste šli za vikend.
Raje zaprite firmo ali take, ki niso sposobni odposlat neizbranim odgovore, dat na zavod za zaposlovanje. Grrrr.

To pa ne drži popolnoma. Mi imamo vedno že izbrane kandidate, vendar moramo vseeno označiti, da HOČEMO sodelovati z zavodom, ker le tako potem dobimo od njih obvestilo, da v evidenci nimajo ustreznih kandidatov.

To pa ne drži popolnoma. Mi imamo vedno že izbrane kandidate, vendar moramo vseeno označiti, da HOČEMO sodelovati z zavodom, ker le tako potem dobimo od njih obvestilo, da v evidenci nimajo ustreznih kandidatov.[/quote]

Ti pa si hecna! Če imaš izbranega kandidata NE POTREBUJEŠ sodelovanja zavoda in označiš kot je napisala EQ.

Obvestilo od Zavoda, da nima ustreznih kandidatov potrebuješ samo v primeru, da vlagate vlogo za dovoljenje za zaposlitev tujca izven EU.

Ne moti me to, da mi delodajalci ne sporočijo, kako so se odločili. Bolj me moti, če pridem k nekomu, ki na razgovor ni pripravljen, doživela sem že, da človek sploh ni vedel kdo sem, pred seboj je imel življenjepis nekoga drugega in potem sva začela :). Sem pa optimistka, še vedno iščem pravega delodajalca in sem prepričana, da vsi le niso tako slabi, kot se jih predstavlja. Sem ekonomistka, z manj kot triletnimi delovnimi izkušnjami, stara nad 30 let, takih pa je verjetno kar veliko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close