Obvezna božičnica
Sanja svinja kukuruz, 17.09.2025 ob 02:18
Učitlca, 16.09.2025 ob 21:30
To bo nekaj novega. Sicer bo spet najnižja možna, tako kot regres, ampak boljše kot nič. Držim pesti.
Sanjaj ti o celi plači za božičnico, nisi ti v Avstriji 😀
S tem, da v Avstriji za nič dela dobijo božičnico plus dopustnico (Urlaubsgeld).
Za nič dodatnega dela torej v povprečju še dodatno 3500 evrov.
V Sloveniji pa za samo 15% denarja, kot ga dobijo v Avstriji, skačete od veselja visoko v luft.
Za hlapce rojeni, v hlapce vzgojeni Slovenci!
Dobro si poglejte podjetnike koliko denarja trošijo za sebe , ko je treba kaj delit med svoje pridne delavce pa skačejo v luft in znorevajo. Pravi in spoštljiv podjetnik že itak deli bonbončke in takim ne bo prišel zakon v prisilo in jih ne bo bolelo. Ostale pa je treba prisiliti,da dobiček podjetja deli med vsemi in ne samo sebi in za svoje pretiravanje. Kateri podjetnik pa nima denarja je pa itak boljše ,da se ne gre podjetništvo in je totalno nesposoben. Vidite,da Golob misli na male ljudi in razume,da vsak ,ki pridno gara si zasluži malo bonbončkov,ker si veliko gospodarstvenikov predstavlja ,da so njihovi delavci tlačani,oni so pa graščaki. Pa se čudijo,da ne dobijo ljudi ,da bi delali pri njih. Še tile Indijci bodo prej kot slej odšli čez mejo,takoj ko bodo imeli možnost. Na koncu bodo morali delat sami ali pa firmo zapret,ker današnja mladina ne bo delala zastonj kot je prejšnja generacija. Očitno se gospodarstveniki tega ne zavedajo ali pa živijo v vesolju.
No, mi nikoli nismo dobili nobenih povišic, ker pač ni treba ane… Ker v zakonih to ne piše, nam delodajalec tega ne da… Prvič da smo dobili regres v enem delu minimalen itak kaj pa…
Cene smo povečali od 2022 za okoli 60%, povečanja plač ni bilo že od 2013, tako da pozdravljam božičnico, direktorica točno to dela, ker v zakonu ne piše, ni treba, kar piše, je treba, tako da jebe se mi za njo…
Vmes se pa išče nova služba, tako da briga me, ne zna poslovati delat, stroške meče čez ramo ven, bo pa malo razmislila, kaj se dela in kaj ne, na leto imamo vsaj za miljon nepotrebnih stroškov, ker je prezabita, da bi to skenslala…tako da po vseh analizah in predlogih zmanjševanja stroškov, kjer nismo bili uspešni, nas malo manj briga ! Seveda volilka SDSa, kaj pa…namesto da bi ljudi plačala kar mora uvaža vse tujce, da jih izkorišča…fuj ! Pa nisem nacionalist, ampak slovenca odslovi, tujca pa rada vzame…
Draga Jožica, izgube ne ustvarjajo zaposleni. Marsikje seveda se dobički kanalizirajo s strani lastnikov, direktorjev drugam. Če vsaj malo. Poznaš svojo firmo veš, kako posluje, pogledaš bilance in vidiš, da ni možno toliko kot je prihodkov, odhodkov in nič čistega dobička. Jasno mar ne? Ali si tako naivna.
Anonimno 9863, 17.09.2025 ob 09:35
No, mi nikoli nismo dobili nobenih povišic, ker pač ni treba ane… Ker v zakonih to ne piše, nam delodajalec tega ne da… Prvič da smo dobili regres v enem delu minimalen itak kaj pa…
Cene smo povečali od 2022 za okoli 60%, povečanja plač ni bilo že od 2013, tako da pozdravljam božičnico, direktorica točno to dela, ker v zakonu ne piše, ni treba, kar piše, je treba, tako da jebe se mi za njo…
Vmes se pa išče nova služba, tako da briga me, ne zna poslovati delat, stroške meče čez ramo ven, bo pa malo razmislila, kaj se dela in kaj ne, na leto imamo vsaj za miljon nepotrebnih stroškov, ker je prezabita, da bi to skenslala…tako da po vseh analizah in predlogih zmanjševanja stroškov, kjer nismo bili uspešni, nas malo manj briga ! Seveda volilka SDSa, kaj pa…namesto da bi ljudi plačala kar mora uvaža vse tujce, da jih izkorišča…fuj ! Pa nisem nacionalist, ampak slovenca odslovi, tujca pa rada vzame…
Sem za, saj večina delavcev vse več dela za vse manj denarja. Hkrati se pa zna zgoditi, da bodo delodajalci šparali tudi pri tem. Manj delavcev, manj božičnic. Pa še kaj se obeta, kar bo delodajalcem voda na mlin, da čimmanj zaposlenih opravi čimveč dela. Kvaliteta postaja stranskega pomena. Kot je opaziti v nekaterih večjih sistemih, mehko odpuščanje že poteka.
To, 16.09.2025 ob 20:19
En PV doslej je naredil nekaj opaznega za mene in mojo družino – Marijan Šarec, ko je razdavčil regres (za ta najina regresa sedaj dejansko lahko gremo na dopust).
In sedaj bo enako naredil Robert Golob z razdavčeno obvezno božičnico!
To je nekaj kar se v žepu dejansko pozna, ne pa tisto kreativno davkovanje par % sem ter tja, na konc pa itak ne veš ali si zaslužil na leto več ali manj.
Hvala vama!
Saj je to že z drugimi davki 10x noter dobil.
Tele nerazgledano.
Slučajno sem ujela, da predsednik Obrtno podjetniške zbornice, ki je gliha vkup šrtiha, s še preostalimi petimi delodajalskimi organizacijami,(to so :Združenje delodajalcev Slovenije, GZS, Trgovinska zbornica, Obrtno podjetniška zbornica, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov) gospod Blaž Cva,r zgrožen, zgroženi ob predlogu uvedbe božičnice, in izražajo zaskrbljenost in nasprotovanje obvezni božičnici.
Pa, da vas delodajalce ni sram, takšne izjave. Politično se ne opredeljujem, toda takšne izjave so nedopustne. Nesprejemljive. Posebej, ko imate megalomanske dobičke, vlagate v vse drugo, samo v zaposlenega ne.
Dajte mi vi delodajalci tako glasno, kot nasprotujete, vsaj malo prišepniti, kakšen avto vozite in koliko nepremičnin posedujete. Vi ali vaši družinski člani.
Saj veste, vse to so zgradile roke vaših zaposlenih. Kako vas ni sram gospod Blaž Cvar. Nimate kadra v gostinstvu, ker ga suženjsko plačujete.
Trgovinska zbornica, megalomanski dobički, zaposleni pa izčrpani, vi vidite svoj kader?
Sram naj vas bo, da delček pogače od velikega kosa, ki gre vam, odtegujete svojemu delavcu.
Seveda obstajajo tudi delodajalci, ki cenijo svoj kader in veste kaj. Oni ne potrebujejo vlade, da jim nalaga božičnico. Oni jo delavcu dajo z veseljem. Vsako leto.
Kajne delodajalci.
Upam, da bo to veljalo tudi za javni sektor, ne pa da bomo dpet, kot ponavadi izviseli. Poleg tega, da pri nas ni nobene božicnice ali 13. place, da imamo minimalni regres, minimalno povračilo za malico in potne stroške, smo morali na ustavnem sodišču doseči, da imamo tudi mi dodaten dan dopusta za otroka do 15 let (za nas je prej veljala v nasprotju z zdr-1 starostna omejitev 10 let). Da občutno nižjih plač za isto izobrazbo in izkušnje v primerjavi z gospodarstvom sploh ne omenjam. Ampak najbrž bo ta obvezna bozicnica spet samo bonbonček za zaposlene v gospodarstvu.
Anonimno782, 18.09.2025 ob 10:04
Upam, da bo to veljalo tudi za javni sektor, ne pa da bomo dpet, kot ponavadi izviseli. Poleg tega, da pri nas ni nobene božicnice ali 13. place, da imamo minimalni regres, minimalno povračilo za malico in potne stroške, smo morali na ustavnem sodišču doseči, da imamo tudi mi dodaten dan dopusta za otroka do 15 let (za nas je prej veljala v nasprotju z zdr-1 starostna omejitev 10 let). Da občutno nižjih plač za isto izobrazbo in izkušnje v primerjavi z gospodarstvom sploh ne omenjam. Ampak najbrž bo ta obvezna bozicnica spet samo bonbonček za zaposlene v gospodarstvu.
Predvidena je tudi za JS.
Imamo svjo pamet, 17.09.2025 ob 09:35
Dobro si poglejte podjetnike koliko denarja trošijo za sebe , ko je treba kaj delit med svoje pridne delavce pa skačejo v luft in znorevajo. Pravi in spoštljiv podjetnik že itak deli bonbončke in takim ne bo prišel zakon v prisilo in jih ne bo bolelo. Ostale pa je treba prisiliti,da dobiček podjetja deli med vsemi in ne samo sebi in za svoje pretiravanje. Kateri podjetnik pa nima denarja je pa itak boljše ,da se ne gre podjetništvo in je totalno nesposoben. Vidite,da Golob misli na male ljudi in razume,da vsak ,ki pridno gara si zasluži malo bonbončkov,ker si veliko gospodarstvenikov predstavlja ,da so njihovi delavci tlačani,oni so pa graščaki. Pa se čudijo,da ne dobijo ljudi ,da bi delali pri njih. Še tile Indijci bodo prej kot slej odšli čez mejo,takoj ko bodo imeli možnost. Na koncu bodo morali delat sami ali pa firmo zapret,ker današnja mladina ne bo delala zastonj kot je prejšnja generacija. Očitno se gospodarstveniki tega ne zavedajo ali pa živijo v vesolju.
Ob Presežku tvoje pameti si gotovo že najmanj desetletje na svojem…
Forum je zaprt za komentiranje.