Obvezna božičnica
En PV doslej je naredil nekaj opaznega za mene in mojo družino – Marijan Šarec, ko je razdavčil regres (za ta najina regresa sedaj dejansko lahko gremo na dopust).
In sedaj bo enako naredil Robert Golob z razdavčeno obvezno božičnico!
To je nekaj kar se v žepu dejansko pozna, ne pa tisto kreativno davkovanje par % sem ter tja, na konc pa itak ne veš ali si zaslužil na leto več ali manj.
Hvala vama!
To, 16.09.2025 ob 20:19
En PV doslej je naredil nekaj opaznega za mene in mojo družino – Marijan Šarec, ko je razdavčil regres (za ta najina regresa sedaj dejansko lahko gremo na dopust).
In sedaj bo enako naredil Robert Golob z razdavčeno obvezno božičnico!
To je nekaj kar se v žepu dejansko pozna, ne pa tisto kreativno davkovanje par % sem ter tja, na konc pa itak ne veš ali si zaslužil na leto več ali manj.
Hvala vama!
a to ti jo bo golob izplacal al.kk?iz svojega racuna?wau in celo neobdavceno….prej ti je nabil 12 novih davkov, ti pobral 2500 eur vec od place….zdaj ti jo pa dal nazaj 500 eur?odlicna golobja matematika
Racunovodkinja iz JS, 16.09.2025 ob 21:11
Podjetniki in obrtniki bodo ob naslednji omembi obvezne božičnice skočili v zrak, grozili z zaprtji in najavili štrajk ter referendum.
Tako kot vsako leto, ko dvignejo minimalno plačo.
prava se oglssa…sesac javnega denarja ki niti evra ne zadluzi na trgu….glupa si ko tocak
Lunapark, 16.09.2025 ob 21:24
Ne razumem, spodaj tema kako frizerke zaslužijo 4000 na mesec, nekje sem brala obrtniki 5, audjji, hiše, vikendi…, a zdaj bo pa tale drobiž za delavce problem? Kar naenkrat bojo vsi propadli. Kako se plošča hitro obrne.
Oni tako govorijo, ker delavec je strošek, zato morajo svojo geslo ponavlajti, da bojo propadli.
Torej, 16.09.2025 ob 21:26
Torej zdaj mi poberejo približno 60€ več pri plači kakor prej, 60 x 12 = 720€ več na leto, s tem da mi niso za ta denar dali nič. Božičnica bo pa koliko? 50€?
Hvala lepa.
Po moje bo bozicnica sprejeta, ker vlada potrebuje pozitivno publiciteto, bo pa nek minimum, verjetno ne glih 50€, kaksnih 100 pa zna bit.
Direkt, 17.09.2025 ob 05:40
Golob je dojel, da ima Svoboda samo še 13% podporo. Zdaj bo on delil bonbončke, ker bi rad bil še naprej predsednik vlade.
Nismo vsi tako naivni, da ne bi vedeli od kje zdaj ta dobrota.
Vemo, s poroko si ni prislužil bonus točk, zdaj je treba nekaj drugega.
Julij Cezar, 16.09.2025 ob 21:14
prava se oglssa…sesac javnega denarja ki niti evra ne zadluzi na trgu….glupa si ko tocak
Dokler v JS niso imeli težav z zaposlitvami, ker niso dobili računovodij, smo delali samo za gospodarstvo.
Zdaj pač konkuriram na trgu z drugimi servisi, kdo je boljši in delam tudi zanje.
Racunovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 08:48
Dokler v JS niso imeli težav z zaposlitvami, ker niso dobili računovodij, smo delali samo za gospodarstvo.
Zdaj pač konkuriram na trgu z drugimi servisi, kdo je boljši in delam tudi zanje.
Torej tudi Pošta, pa Telekom, pa varnostniki, tiskarne, čistilni servisi, lektorji, prevajalci, oblikovalci …. samo sesajo javni denar in ne služijo na trgu, ker poleg dela za gospodarstvo delajo tudi za JS, Julij?
Pritooo, 17.09.2025 ob 02:46
Ne morem verjet, čisto nič vam ni prav. Samo stokanje in žaljenje. Vsak lahko kandidira za to funkcijo in izkusi to.
A veš ljudje gledamo takole – januarja smo dobili prvo povišico, cca. 100€ neto, pa so sprejeli prispevek za dolgotrajno oskrbo, procent bruto, pa se je povišica takoj znižala. Skos nekaj obljubljajo, a na koncu bo moja plača leta 2030 enaka kot je zadnjih nekaj let.
Forum je zaprt za komentiranje.