obvestiti delodajalca
Sem noseča. predviden datum poroda je 5.februar.
Sem brezposelna, rada pa bi se prijavila na razpis ministrstva za šolstvo za pripravništvo (http://www.mss.gov.si/si/okroznice_razpisi_in_javna_narocila/javni_razpisi/?tx_t3javnirazpis_pi1%5Bshow_single%5D=940)
Zdaj me pa zanima: glede na to, da se razpis zaključi 15.decembra (52 dni pred pdp) in da morajo rezultate razpisa objaviti v 45 dneh po zaključku (7 dni pred pdp):
– ali moram jaz v prijavo na razpis napisati, da sem noseča in kdaj imam pdp?
– če ne, kdaj jih moram obvestiti o tem?
(ko bom oddajala prijavo, še ne bodo moj delodajalec – ali sem jih vseeno že takrat dolžna obvestiti?)
Sem klicala na ministrstvo, pa so se posvetovali s pravniki, pa mi še vedno niso znali povedati, če sploh smem kandidirati ali ne …
Zdravniški pregled je namenjen ugotovitvi ali je kandidat sposoben opravljati delo za katerega kandidira ali ne. Nosečnost ni bolezen niti ni razlog zaradi katerege bi bil kandidat nezmožen za določeno delo. Praviloma izvajalec, kjer se opravlja zdravniški pregled ne sme posredovati podatka o nosečnosti.
Jaz sem govorila na splošno in ne samo za zgornji konkreten primer, najbrž če je ženska noseča tri tedne se ji še ne pozna in v tem primeru izvajalec zdravniškega pregleda načeloma ne bi smel obvestiti delodajalca o nosečnosti. Če greš pa na razgovor dva meseca pred PDP bodo pa najbrž sami opazili ja.
sEVEDA SMEŠ KANDIDIRATI, ZAKAJ PA NE. nO, TO BI BILA PA HUDA DISKRIMINACIJA, DA BI NOSEČA (ojej oprostite Caps lock) ženska ne smela kandidirati.
Tudi v prijavo ti tega ni treba pisati. Res pa je, da je to podatek, ki bi ga vsak bodoči delodajalec rad vedel in če ne prje, bo zvedel, klo te bo videl:-)
Forum je zaprt za komentiranje.