Najdi forum

Obupno počasen internet

Zakaj je moja internet povezava tako slaba? Povezuje se mi s hitrostjo 4,2 kb, 9,6; 11,3…Prej se mi je vedno povezoval vsaj 26,4, večinoma pa 28,8kb/s. zdajle imam 9,6 kb/s. Prej se to ni nikoli dogajalo. Ne glede na uro. hitrost prenosa datotek je okrog 880B/s.
Je to odvisno od modema – se je pokvaril? Od internet ponudnika? Virus?
Interent: KISS; Modem: no name; WinXP; Norton 2004.

Ne vem kaj bi bilo drugega, 90% pa gre za ponudnika. Nekaj se ta čas dogaja. Pri katerem ponudniku pa dostopaš na net ?

Še nekaj sem opazil: XP in Norton 2004. Ta kombinacija zelo upočasnuje računalnik, če imaš možnost zamenjaj za 2003 ali 2002 verzijo. Ali se ti morda ob povezavi tudi izvaja update ? To tudi malo upočasni delovanje, ne pa hitrost povezave.

Pri analognem modemu je lahko res cel kup stvari, zaradi katerih grejo stvari lahko počasi. Najbolj občutljiva je telefonska linija. Lahko so na sami liniji kakšne napake, lahko nagaja kak star telefon, ki ga imaš priključenega doma, problem je lahko tudi, če imaš cel kup telefonov na isti liniji,…
Ali pri navadnem tel pogovoru slišiš kakšno pokanje, šumenje, motnje,…, ki so bolj intenzivne kot so bile včasih?
Seveda pa je lahko napaka tudi v modemu, gonilnikih ali sami nastavitvah, ali pa kot ti je že cec povedal, lahko se nekateri programi med seboj kregajo in “ovirajo” tvoj modem, pa ponudnik internet storitev ima tudi lahko probleme. Sam update načeloma ne bi smel upočasniti ničesar, saj se izvaja le takrat, ko ugotovi, da ne počneš ničesar drugega.

Skratka, dobro bi bilo, da vsaj malo več napišeš kaj se je zadnje dni dogajalo s tvojim računalom, linijo itd.

Ponudnik je KISS.
Ko imam modem priklopjen, na isti liniji ni nobenega drugega telefona. Samo mdem in nič telefona.
Bi pa zanalo biti to, da je z linijo nekaj narobe. Zadnjič je precej treskalo ob nevihti in od takrat naprej se to dogaja. Tudi pri telefonu se je po tisti nevihti sliašalo obupno pokanje. Zdaj je malo bolj (telefon), amapk se med govorom še sliši prasketanje.

To ti lepo javi na 116 – da ti poka v telefonu, pa bodo kaj uredili. Mislim da vzrokov globalno v tvojem PC sploh ni iskati.

Bom poklicala Telekomovce. Moram pa reči, da imam slabe izkušnje z njimi. POnavadi traja celo večnost, da odpravijo napake. Včasih smo celo cel teden brez teleofona (takrat pa prav nič ne presketa, ampak tudi signala ni). Napake pa se pojavljajo skoraj po vsakem grmenju.

Sicer pa hvala za nasvete. Sploh nisem pomislila na linijo. Sem mislila, da je kriv moj računalnik (vedno ga obsojam pa ni vedno kriv).

Dobro, da ste strokovnajki tu gor – za nas laike.

Ni kaj, pa pokličeš na vsake 2-3 dni, se bodo že….

Poročaj če bo kaj uspeha !

Poizkusi se povezat na internet še preko kakšnega drugega dobavitelja, npr. Butn.net-a (088832360, ), pri katerem ne rabiš niti uporabniškega imena niti gesla, ali Volja.net-a (), ki je tudi brez naročnine in za prvi dostop samo izpolniš prijavo.

Če se težave pojavljajo pri vseh dostopih, potem je verjetno res kaj narobe ali z linijo ali računalnikom.

In ko že omenjaš treskanje, nevihte in sesuvanje telefonske povezave, bi bilo pametno zaščititi modem s kakšnim prenapetostnim filtrom.

Sem klicala na 116. PA niso nič storili. Danes sem klicala spet in za enkrat še niso nič storili. Sicer pa so mi rekli, da če je povezava nad 14kb/s, da je vse OK.
Ali je res tako nizka meja?
Prej sem imela vedno 28,8. Zdaj pa je včasih le 9, največkrat pa okrog 16-19kb/s?
Ali naj pač trpim izredno počasno povezavo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close