Najdi forum

obupana

Lp, sem v hudi stiski, zaposlena sem v javnem sektorju, invalidsko upokojena za stiri ure. Po odlocbi invalidske komisije mi je bil delodajalec dolzan zagotoviti delo brez pomembne izvrsilne funkcije- na ta sklep so se ono pritozili, z cimer sem bila seznanjena, tudi sama sem poslala dopis . da naj obrazlozijo kaj jaz potem kot zdravstveni tehnik lahko potem opravljam v bolnisnici.Ampak je bilo potrjeno mnenje z komisije.
Sedaj se pojavi problem, v sluzbi so bili neki predstavniki neke komisije, mislim da varnostni inzenir in se dva predstavnika nevem cesa in so odredili, da jaz tega dela po tej odlocbi ne smem opravljati. Poslali so me domov na koriscenje prostih ur, sedaaj naprej dopust. Je to po zakonu, ali niso oni meni dolzni placati cakanje na delo. Jaz nimam nobenega pisnega navodila o tem, samo ustno. Na koga naj se obrnem?

Če je odločba invalidske komisije dokončna, se pravi, da je bila izdana odločba II. stopnje, potem ni problema.

Delati več ne smeš in sedaj čakaš na novo pogodbo.

Če pa odločba še ni dokončna, je pa tako, da tudi ne bodo pisali neupravičene odsotnosti, ampak za vsak primer jih prosi, da ti dajo pisno, da si lahko doma. Če ti to ne dajo, se obrni na inšpekcijo.

Glede na to, da delaš v bolnici, se ni bati, da bi te delodajalec želel prevarati…

Problem je v tem, da sem jaz dobila v podpis novo pogodbo, in sicer za isto delovno mesto se pravi delo zdravstvenega tehnika, to je delo, ki sem ga opravljala in kjer je vsekakor pomembna izvrsilna funkcija. Dejansko po odlocbi nebi smela to delo opravljati,ampak so mi kljub temu dali v podpis to pogodbo, jaz sem se z tem strinjala, ker sebe ne vidim na drugem delovnem mestu. Problem nastane v tem ker dejansko po odlocbi to nikakor nebi smela opravljati in ko je bila omenjena komisija na delovnem mestu so se striktno vtaknili v stavek brez pomembne izvrsilne funkcije, kar pa to dejansko na oddelku je. Kaj meni pripada dejansko ko sedim sedaj doma in to samo po ustnem navodilu, moram dajati zato svoj dopust? Ali ni zakonsko to cakanje na delo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close