Najdi forum

Ker sem v ravno pravih letih,me zanimajo tudi tiste strani na netu,
saj veste katere

Problem je v tem,da mi neki program sam od sebe izklopi povezavo z
netom,nato pa se hoče skonektati nekam na neko čudno številko.

Seveda mu na srečo povezava ne uspe,saj slišim iz modema tisti
pisk,kot da številka ni prava.

To poizkuša večkrat,vsakih par minut,dokler PC-ja ne ugasnem.
Naslednjič,ko sem na netu je nekaj časa mir,potem pa je zopet vse isto.

Ta program se imenuje DIALER OD-TEEN 42

Kako naj se znebim te moje nočne more?

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem

Najprej si odpri nadzorno ploščo (Dodaj ali odstrani programe) in preveri, ali je ta dialer med nameščenimi programi – poskušaj ga odstraniti.

Če ne bo šlo, bo treba ukrepati drugače, da se ga boš znebil.

S CTRL+ALT+Delete ga verjetno lahko vidiš med delujočimi procesi – in ga začasno tudi tam zaustaviš, da boš lahko surfal brez prekinjanja.

Nekaterim se je na žalost že dogajalo, da se je računalnik samodejno povezal s tujini – tarifa je tam seveda mednarodna, nič več internetna – potem pa so se konec meseca doma preprirali, kdo v družini je klical vročo linijo.

Če boš še gledal bejbe in sex po netu, si preskrbi programček za blokado pop-up reklam in bodi previden, da pomotoma kje ne klikneš na ok, ko se le-te vsipajo po zaslonu. Kadar temu ni konca, je najbolje zapreti Explorer in začeti surfati znova.

Uporabljaj Mozillo.
Preden se podaš na surfanje naredi tole:
– Edit/Preferences/Privacy&Security/Popup windovs: Block … tukaj postavi kljukico
– Edit/Preferences/Advanced: odstrani kljukico pred Enable Java
– Edit/Preferences/Advanced/Scripts&Plugins: odstrani kljukico pred J. Script for Navigator

Pri Mozilli Firebird se te stvari naredi na Tools/Options menuju.

Poglej pop povezave če imaš ustvarjeno to novo povezavo na net in jo briši.

Ja sem ze veckrat brisal,pa se ponovno pojavi drugic

Instaliraj kak adware program da ti bo pobrisal to nesnago (Ad-aware 6 ali Spybot – Search & Destroj)…

kje jih pa dobim?Da nista tedva tudi kakšen skrit virus

Ah ne. ta dva ti bosta spucala vse živo s tvojega bogega diska. Če si že snel doli tisti dailer (še dobro, da se ti ne zna povezat, si predstavljaš kakšen račun bi dobil!!) se ti kaj hujšega že ne more namestiti. (razen mogoče DIALER OD-TEEN 42 — SP1 —
Poskusi najprej z Iskanjem po tem forumu. Če ni tule že vsaj pet doktoratov o teh dveh programih takoj pojem svoj klobuk.
Potem popucaj PC z tema dvema programoma, pa še kakšen online virus scan daj skozi (tudi linki nekaj tem nižje).
Potem poglej še v Add/Remove programs, če ni tam kaj ostalo, pa še – samo če znaš – registry popucaj.
Sicer pa: ali si poskusil z obnovitvijo sistema na zgodnejši čas?
Če nisi od nesrečnega obiska pohotnih najstnic poleg tega nadležnega dialerja namestil nič drugega pomembnega, lahko z Start Programi Pripomočki System tools System restore vrneš PC v stanje v katerem je bil kakiš 14 dni nazaj, pa bo.
Će ti Restore dela seveda, menda mnogim šteka.
Seveda potem še vedno prečekiraj PC kot je bilo rečeno na začetku.

super vse dela o.k.

SPYBOT MI JE MASEL CCA.18 KOM

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close