Obtožba kraje
Pozdravljeni!
Znašla sem v zelo nezavidljivem položaju. Zaposlena sem v trgovini, kjer sem pred kratkim gospoda “obtožila” kraje. Ali je gospod stvar dejansko ukradel ali ne se še danes ne ve. V bistvu to sploh ni bila obtožba. Pri plačilu na blagajni sem želela da odpne jakno in pokaže kaj je dal v žep, pa najprej pri tem ni želel sodelovati, povabilu v pisarno ni privolil, ko pa je na to, da jakno odpne pristal, pa je bil tako jezen, da v žepe niti nisem pogledala, tako da kraja ni upravičena, Zdaj je najel odvetnika, ki pravi, da smo ga označili z lopovom, da smo rekli da krade in da smo ga pred vsemi strankami obtožili kraje po krivem. Prvi dve obtožbi nista resnični, za tretjo je kriv sam, ker ni želel v pisarno. Naj povem še, da ga je pri kraji zalotila ena izmed strank v trgovini in nas na to opozorila. Kaj sedaj lahko pričakujem, kako naj ravnam? Baje ima pričo, čeprav je nakupoval sam. Problem je tudi v tem, da se zaradi njegovega agresivnega pristopa, kričanja in žaljenja sploh ne spominjam vsega kar sem rekla. Kako potem v takem primeru ravnati na sodišču?
Hvala za odgovor in lep dan!
Spoštovani!
Predlagamo, da sodišču podate izjavo v kateri navedite, da vas je na krajo opozorila stranka (mogli jo boste identificirati ali vsaj opisati) in poveste, da ste ravnali v skladu s postopkom, ki ga vaša branža pozna v primeru (poskusa) kraje in da se zaradi žaljivk in zmerjanja gospoda točnih besed, ki so bile izrečene v trenutku razburjenosti ne spomnite.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.