Obstojni parfumi
Sem še bolj mlada in nisem še veliko uporabljala parfumov, sem slišala, da nekateri parfumi niso obstojni, nekateri pa so bolj. Kje lahko to izveš in kako veš, kdaj je kateri parfum obsojen, če pa katera ve zakaj je obstojen, bi bila vesela informacije. Saj veste, denarja za mlade ni na pretek.
Hvala
Parfumi, ki vsebujejo veliko alkohola definitivno spadajo med tiste, ki se hitro razdišijo in so sploh nekvalitetni. Pri nakupu parfuma tako pazite na procente vsebnosti alkohola. Poleg tega, pa je pomembno (kadar kupujete res pravi parfum in ta zagotovo ni poceni) katera eterična olja vsebujejo parfumi. Zakaj? Francoski parfumar iz 19. stoletja je izdelal sistem, po katerem so olja razvrščena v notno lestvico, glede na hlapljivost. Te kategorije določajo hitrost izhlapevanja določene dišave. Olja ki hitro izhlapevajo se imenujejo zgornje note, dišijo pa nekaj minut. Kadar vohate mešanico dišav ali parfum, boste najprej zavohali visoko noto, čez nekaj ur pa le še dišavo osnovne note. ..
Več o notah pa si lahko preberete tudi na tej strani:
Sigurno so vsi dražji parfumi veliko bolj obstojni kot tisti cenejši. Jaz imam kenzo in je zelo obstojen in seveda tudi relativno drag.
Poglej si na tej strani:
http://www.dom.si/z00_detail.php?EAN=3352818117003
Klara, ali je ta Le Monde Est Beau bolj zimski ali poletni vonj? Mislim, ali je tak svež, za vsak dan, ali bolj težak vonj za elegantne dame?
Ja, Kenzovi parfumi so praviloma obstojni. Vendar so bolj obstojni parfumi ali parfumske vode kot pa toaletne vode. Tale Kenzov je toaletna voda pa praviš, da je obstojen?
Klara hvala ti za kakršnokoli informacijo! Pozdrav!
POKLIČI NA GSM: 041 449 011 in na tvoje vprašanje ti bo odgovorila/pomagala svetovalka za kozmetiko – Anka.
Pomaga ti lahko tudi pri svetovanju izdelkov za osebno nego, kozmetike – uporaba, načini ličenja,..
Uporablja visoko kakovostne izdelke (niso najcenejši, sigurno pa v primerjavi z podobnimi izdelki ponujajo mnogo več za dostopnejšo ceno).
LP
Forum je zaprt za komentiranje.