obstojna krema ali kaj podobnega
Pozdravljeni,
Potrebujem vašo pomoč!!!!!!!!!!!!!!
Prijatelju bom za rojstni dan naredila torto v obliki ženskih prsi in edini problem (trenutno) je v tem, da ne vem s čim naj torto okrasim!
Torto bom namreč peljala (iz Ljubljane v Kočevje) na celodnevni piknik, kjer pa se bo jedla torta šele zvečer. Dan bo predvidevam vroč, hladilnika pa ni!
Aha, pa še to – barva kreme (ali kar boste predlagale) naj bi bila svetlo rjave barve (kožne) in naj ne bo vsebovala svežih jajčk (okužbe!!!).
Upam, da nisem preveč “zakomplicirala” in da boste to sprejele kot iziv in mi svetovale!
Hvala vsem v naprej za odgovore in obilo užitkov pri kuhi in peki vam želim!
Tudi jaz sem za marcipan. Druge možnosti ne vidim, vse s kremami bo hudič. Mogoče bi prišel v poštev še sladkorni led.
Nasvete in recepte za oboje najdeš v starih postih z iskalcem, drugače se še oglasi. Pri marcipanu ti svetujem, da ga narediš kar sama doma, res je enostavno in dobro, beri stare poste.
Ha, ha, tudi tisto s polento je dobro :-))
LP Mimi
Najlepša hvala punce za vse odgovore.
Tudi jaz sem pomislila na marcipan.
Imam pa še eno vprašanje – kaj dodati marcipanu, da bo bolj kožne barve (kolikor sem gledala je bolj bledo kožne)? Mogoče kakav v prahu (ali se bo enakomerno obarval ali bo pregrenak?,…) ali mi predlagate kaj drugega?
Hvala še enkrat, super ste!!!!!!!!!!!!
🙂
Forum je zaprt za komentiranje.