Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika obstojna krema ali kaj podobnega

obstojna krema ali kaj podobnega

Pozdravljeni,

Potrebujem vašo pomoč!!!!!!!!!!!!!!

Prijatelju bom za rojstni dan naredila torto v obliki ženskih prsi in edini problem (trenutno) je v tem, da ne vem s čim naj torto okrasim!
Torto bom namreč peljala (iz Ljubljane v Kočevje) na celodnevni piknik, kjer pa se bo jedla torta šele zvečer. Dan bo predvidevam vroč, hladilnika pa ni!
Aha, pa še to – barva kreme (ali kar boste predlagale) naj bi bila svetlo rjave barve (kožne) in naj ne bo vsebovala svežih jajčk (okužbe!!!).

Upam, da nisem preveč “zakomplicirala” in da boste to sprejele kot iziv in mi svetovale!
Hvala vsem v naprej za odgovore in obilo užitkov pri kuhi in peki vam želim!

Problem je zelo hud. Jaz rešitve brez hladilnika res ne vidim. Upam, da bo katera druga kaj pogruntala.
Imam pa eno drugo idejo. Kaj če bi naredila torto samo za hec? Iz polente?

Ali bi lahko vse skupaj oblekla v tanko plast marcipana? Po mojem bi ga lahko razvaljala v tanke plasti, jih položila čez oprsje in robove zgladila, da bi bilo videt v enem kosu. Barva je pa taprava.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Aja, če je oprsje, lahko iz različnega obstoječega okrasja za torte (okraski iz čokolade, marcipana, mrvic,… narediš modrček. Potem rabiš manj materiala “kožne barve”.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Tudi jaz sem za marcipan. Druge možnosti ne vidim, vse s kremami bo hudič. Mogoče bi prišel v poštev še sladkorni led.

Nasvete in recepte za oboje najdeš v starih postih z iskalcem, drugače se še oglasi. Pri marcipanu ti svetujem, da ga narediš kar sama doma, res je enostavno in dobro, beri stare poste.

Ha, ha, tudi tisto s polento je dobro :-))
LP Mimi

Najlepša hvala punce za vse odgovore.

Tudi jaz sem pomislila na marcipan.
Imam pa še eno vprašanje – kaj dodati marcipanu, da bo bolj kožne barve (kolikor sem gledala je bolj bledo kožne)? Mogoče kakav v prahu (ali se bo enakomerno obarval ali bo pregrenak?,…) ali mi predlagate kaj drugega?

Hvala še enkrat, super ste!!!!!!!!!!!!

🙂

Ga narediš iz rjavega sladkorja?

Verjetno ne bom imela veliko časa in ga bom kar kupila!

Marcipan se bo enakomerno obarval s čimerkoli, samo pregneteš, pa je. Na manjšem koščku poskusi. V vsakem primeru dodajaj po malem, barva je hitro zelo intenzivna (saj ravno zato tako radi barvamo prav marcipan), ti pa potrebuješ nežno barvo.
LP Mimi

Najlepša hvala za odgorov Mimi, bom poskusila!

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close