Obsežnost nalog na delovnem mestu
Pozdravljeni!
Zanima me, če sistematizacija narekuje tudi obsežnost nalog, ki naj bi jih opravljala na delovnem mestu. Namreč, opravljam delo, kateremu je primerna moja srednješolska izobrazba (ni v moji sistematizaciji, le v pogodbi v opisu del), potem opravljam tudi delo, ki je v sistematizaciji in se ujema z mojo visoko izobrazbo (moram povedat, da sta poklica popolnoma različna – umetnost/naravoslovje), opravljam pa tudi delo, za katerega je potrebna srednješolska izobrazba, katere pa niti pod Razno nimam (ni v moji sistematizaciji, je pa v pogodbi o delu). vse v isti službi. Vse lepo in prav, delo me zelo veseli, vendar imam konstano slabo vest, da ne delam zadosti in da sem počasna. sedaj ne vem, ali sem dejansko sama zelo počasna ali je moj obseg nalog tako obsežen. Delo ki ga opravljam je zeloooo različno. Je intelektualno in fizično, delam tudi z ljudmi itd….
Upam, da je moje vprašanje razumljivo. Ali imam lahko tako veliko in različnih nalog, katere se niti ne skladajo z mojo sistematizacijo?
Hvala.
Praviloma je delavec dolžan opravljati tisto delo, za katero se je dogovoril v svoji pogodbi o zaposlitvi. Če imate torej vsa ta dela dogovorjena s pogodbo, ste jih dolžni opravljati; očitno pa nekaj ni v redu s sistemizacijo vašega delodajalca, če je vse tako pomešano.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.