Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo obrtna zbornica

obrtna zbornica

V mesecu novembru sem odprl s.p. in sicer čistilni servis, sedaj pa sem dobil položnico od obrtne zbornice za 20 eurov. Zanima me ali moram jaz tudi plačevat obrtno zbornico?
Najlepša hvala za odgovor.

Članstvo je obvezno za obrtne dejavnosti.
Naštete so na spodnjem linku:
http://www.ozs.si/prispevek.asp?IDpm=52

Tole bi pa jaz pokomentirala. Članstvo v OZS je za en d…. Zdaj pošiljajo položnico za 30€. Ceno pa opravičujejo tako, da ti pošiljajo obrtnika pa vabila na razne tečaje, ki so za plačat. Mislim človek se trudi in matra, da bi se sam preživljal, pa te drapnejo kjerkoli te lahko.

Uporabnost obrtne zbornice je predvsem odvisna od ljudi, ki so tam zaposleni. Jaz za našo ne morem reči, da je kar nekaj, saj se lahko tudi sama obrnem na zbornico in mi dajo različne informacije.
Predvsem je pa odvisno kaj vi od nje pričakujeta in koliko jo uporabljate.

No sej. Je ne uporabljam. Imam računovodjo, ki mi pove vse pomembne stvari glede plač in plačilnega prometa. Drugo pa ne rabim. No vsaj v enem letu do zdaj nisem rabila.

jaz sem tudi prisiljeno v članstvu. Ampak poskušam potegnit ven, kar se le da koristnega. Glede na to, da že 15 let sama vodim knjige za svoj popoldanski s.p. (gostinstvo), sem jih rabila že velikokrat. Npr. trenutno mi rešujejo pritožbo na izvršbo tistega SAZASa (tole je šele odiranje, ker imam kao radio), pomagajo mi sestavit davčni obračun, zrihtajo haccap seminar, pa tudi njihovega odvetnika sem že rabila. pomagali so mi pri odpovedi delavca, s katerim sem imela same težave in mi je grozil s tožbo.

Vejetno pa bi se izpisala, če bi bilo to možno, ker pač moj posel ne prinese toliko, da bi razmetavala povprek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close