obrazni make up
Lp,
Mi lahko kdo svetuje za obrazni make up.
Imam bolj svetlo polt, rjave oči, ter rjave lase z rdečimi ter blond prameni. Kaj naj dam na veke (katero barvo), barva šminke, itn. Ker pravijo, da barva vek ne bi bila enaka kot barva oči, oz. barva obleke. Bom namreč botrca ratala v soboto in bi rada bila brezhibno urejena.
Hvala vnaprej.
Pozdravljena!
Tudi jaz sem rjavooka, svetlopolta z rdečimi lasmi in blond prameni. Zato vam bom napisala kar sama uporabljam.
Senčilo za veke naj bi bilo v kontrastnih barvah v primerjavi z očmi. Torej pri rjavih očeh bi bilo primerno uporabiti barve, ki niso rjave. Vendar pa roza senčilo in vijolično senčilo zelo odstopata z rdečimi lasmi, kaj ne?
Prav zaradi barve las sama najraje uporabim rjavo senčilo, v kombinaciji z zlato. Na zunanje kote veke nanesite temno rjavo senčilo, proti notranjosti veke pa počasi prehajajte v svetlejše tone, končajte z zlatim senčilom. Zlato senčilo nanesite tudi na predel nepremične veke, torej tik pod obrvmi. Zlato senčilo naj bo rahlo perlasto ( se posveti ). Svetleče senčilo oko odpre in ga optično poveča.
Oko obrobite z rjavim svinčnikom, trepalnice poudarite z maskaro.
V primeru, da boste oči bolj poudarila vam svetujem, da na ustnice nanesete le lip gloss. V primeru, da oči ne poudarite močno, pa vam svetujem, da ustnice nekoliko bolj poudarite. Ustnice poudarite z rdeče-rjavimi odtenki rdečil.
Ne pozabite poudariti ličnice. Sama najraje uporabim Max Factorjev puder v kamnu Creme Puff Bronzing Powder ali IsaDora Sun Terracotta v treh barvnih odtenkih ( št. 80, 81 in 82 ). To so pudri v kamnu v zlato, rjavih odtenki, obenem pa vsebujejo zlati prah, ki se na svetlobi na obrazu zelo lepo posveti. Puder uporabljam tako za celoten obraz, kot tudi za senčenje ličnic.
Pazite nato, da teksturo pudra najprej nanesete s čopičem, čopič zabrišete na roki ali pa ga spihate in šele tako zabrisan čopič nanesete na obraz.
Napišite mi kakšno obliko obraza imate ( okroglo, ovalno, trikotno…)? Napisala vam bom katere predele obraza morate senčiti.
V primeru kakršnihkoli vprašanj, mi pišite.
Lp Nada
Pozdravček!
Imam rjave oči in temne dolge lase (nekoliko čez ramena)…Barvam si jih na temno rjavo. Rada bi pa malo spremenila svojo frizuro. Lase bi raje nekoliko posvetlila, vendar ne preveč. Zanima me, kateri odtenki rjave barve bi ustrezali (kostanjeva…) in če je v redu, da si jih sama prebarvam, ko kupim barvo v trgovini, ali je potrebno iti k frizerki, da mi jih malo posvetli? Imam namreč tudi problem, da mi strašno izpadajo. Tudi pred barvanjem so mi že, sedaj pa me zanima kaj svetujete? Uporabo kakšnega posebnega šampona, gela…?
Oči si ponavadi naličim s temnim svinčnikom, veke obrobim s črnim tušem, ter nanesem črno maskaro. Zanima me, če bi bilo boljše uporabiti svinčnik kakšne druge barve, recimo modre, in kako naj bi potem kombinirala senčilo vek?
Hvala vnaprej za odgovore!
Lep pozdrav 😉
Zadnje čase me mika, da bi poskusila s senčenjem ličnic, vendar mislim, da je za to potrebno imeti puder podlago. To pa je nekaj kar nikoli nisem počela, saj mi ni všeč videz ‘popleskane’ kože s tekočim pudrom. Tekoči puder uporabljam samo tako, da s prstom malo ‘potapkam’, če se mi spusti kak možoljček in okoli oči zaradi kakšnih podočnjakov ali lažjega nanašnja senčila za veke. Ves obraz pa potem malo spet ‘potapkam’ z gobico, ki je priložena pudru v prahu.
Ali bi mi pri takem načinu ličenja sploh svetovali senčenje ličnic in kak način ter barvo? Kožo imam bojda olivne barve (Jessica Alba npr.) obraz pa diamantne oblike.
Hvala za nasvete 🙂
ErikaM
Seveda bi vam svetovala senčenje ličnic,pa po vrsti:
-najprej je potrebno dobro pripraviti kožo,nanesite lahko vlažilno kremo
-nato nanesete podlago(puder),z zelo lahko teksturo,nanos naj bo zelo tanek prosojen
-korektor,vedno nanašam korektor,ker da videz svežine….
-nanesete puder v prahu
-nato sledi senčenje,zelo težko svetujem,kako naj si osenčite obraz dokler ne vidim obraza.
Upam,da sem vam kaj pomagala z nasveti,ko odgovarjam na vaša vprašanja skušam odgovoriti čisto preprosto,da lahko razumete.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.