Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Obrazec DDV!

Obrazec DDV!

Kako izpolnim rubriko “nabavna vrednost osnovnih sredstev”
Imam nakup osebnega vozila (torej neobdavčen promet). Ga nikjer ne zajamem, razen v evidenci o nakupu OS. Ali je ta znesek, ki ga vpišem z DDV. In stroški, ki so s tem povezani isto (zavarovanje-je itak oproščeno, dodatna oprema, zavarovanje-oproščeno)

Moje mnenje je, da vpišem v evidenčno vse z DDV, razen tistega, kar je opravičeno plačila DDV (zavarovanje, registracija). ali imam prav?
Nobeden od teh stroškov pa ni v rubriki obdavčljive ali oproščene nabave.

Hvala za pomoč!

Narobe sem napisala. Promet ni neobdavčen, ampak je DDV neodbitni, ker gre za osebno vozilo!

Jaz bi vpisala brez ddv v vrstico 35. nabavna vrednost drugih OS.

Za sigurno bi pa raje vprašala še svojo svetovalko na davčni, ker sem kar nekaj prebrala na drugem forumu in ima vsak svoje mnenje ali se vpiše še v 31 ali ne.

Če boste vprašala mi prosim povejte akj so vam svetovali.

Vrednosti se vpisujejo brez DDV (navodila so taka)

No, jaz sem naredila tako: promet je normalno obdavčljiv, zato je brez davka v rubriki 31 (kot vsi računi). Ker pa je DDV neodbitni, ga ne upoštevaš nikjer. V rubriki nabavljena osnovna sredstva je seveda brez DDV!
Ko pa je promet neobdavčen (smo imeli enkrat nakup vozila preko komisijske prodaje-ko je prvi DDV že bil plačan), pa se vrednost ne šteje v rubriko 31, v rubriko nabavljena osnovna sredstva pa se vpiše celotna vrednost (na računu piše: DDV je obračunan na podlagi 102.in 104.člena ZDDV in ni nakazan v skladu s 110.členom ZDDV). – ta primer je bil sicer lani

Hvala za odgovor.

LP
D

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close