Obravnava
Pozdravljeni!Lani sem pustila službo pri delodajalcu,ki mi ni plačalo pol leta obveznih prispevkov pa tudi 1 mesečne plače,del regresa….To podjetje je slab mesec za tem tudi ukinilo delovno mesto,kjer sem delala.Je tudi v prisilni poravnavi.Za izterjavo plače in vsega ostalega sem najela odvetnico,ji vse skupaj razložila.Povedala sem ji tudi,da so mi namesto ur,ki so mi manjkale na mesec(pogodbo sem imela za 40 urni delovnik,a sem morala delati skrajšani delovni čas,čeprav plača je bila za polni delovni čas),pisali letni dopust,ki ga sploh nisem koristila.Žal sem moje delovne ure,ki sem jih morala oddati vsak mesec,oddala samo nadrejeni,nisem pa jih kopirala,tako da jaz teh papirjev nimam,morali pa bi biti na podjetju.Odvetnici sem povedala,da imam tudi priče,ki so delale takrat,ko sem imela letni dopust in sodelavca,ki ve,da takrat,ko sem imela pisan dopust,ga dejansko nisem koristila(napisali so tudi izjavo in podpisali,kot dokaz,sodelavec pa je dejal,da gre tudi za pričo).Odvetnica je vse predala naprej in pač dobila odgovor,kdaj sem koristila dopust in koliko ga je ostalo(podatki niso bili pravilni,nakar sem podala tudi ugovor).Do sedaj ni bilo nobenih informacij,glede razpleta,danes pa sem poklicala odvetnico in mi je rekla,da bo v slabem mesecu obravnava.Zanima me,kaj pomeni ta obravnava in kdo vse je prisoten.Hvala
Ne vem, zakaj tu sprašuješ, če pa imaš odvetnico. Njo vprašaj, kaj pomeni obravnava in kdo vse bo prisoten.
Sicer pa si že morala dobiti kopijo tožbe in kopijo odgovora na tožbo. Če tega nisi dobila, zahtevaj od odvetnice, da ti to pošlje še pred obravnavo. Iz tožbe in odgovora boš lahko razbrala, pač iz predlaganih dokazov se vidi, koga se predlaga za zaslišanje. Čeprav, če je prvi narok, verjetno prič ne bo, direktorju pa tudi ni nujno da pride, zadostuje njegov odvetnik.
Forum je zaprt za komentiranje.