Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev obravnava komisije

obravnava komisije

7.12. mi je potekla bolniška. Čakam na operacijo. Namesto podaljšane bolniške sem iz ZZZS-a prejela vabilo, da se zglasim na komisiji 13.12. Kako je s tem, če se komisija odloči, da nisem več upravičena do bolniške,ali se bolniška zaključi z 13.12 ali 7.12.
Ne zdi se mi fer, da bi morala delodajalca prosit, da mi piše dopust( si niti ne upam, ker bo to potem res tako zgledalo, kao da mi ni za delat), ker tako vemo kako je sedaj v službi,lahko si še tako priden, ko si bolan, nisi nič vreden in samo čakajo, da se te rešijo.
Mislim, da bi imela od ZZZS-a pravico zahtevat, da mi v kolikor smatra, da nisem več upravičena do bolniške le to zaključi z dnem, ko sem pri njih na obravnavi.
Te obravnave me je kar strah, ker mi je znanec povedal kaj je on doživel (kričanje zdravnice in obtoževanje, da je lenuh,simulant,…vem , da ni simuliral, za sabo je imel hudo prometno s šrevilnimi operacijami). Ali ima sploh zdravnik pravico, da se tako nestrokovno obnaša do pacienta? In kaj storiti, če ti zaključijo bolniško, ti pa ugotoviš, da zaradi bolečin ne vzdržiš na delovnem mestu. A se potem odpre nova bolniška in je do 30.dni spet delodajalec dolžan plačat to, ali kako je s tem? Hvala

Na pregledu boste izvedela vse. Bolniški stalež imate tako vsaj do 13.12., ko imate pregled pri Imenovanem zdravniku. Na podlagi pregleda pa se bo slednji odločil, ali boste še na bolniški ali pa vas bo dal delati na polno ali vsaj v skrajšanem delavniku. V vsakem primeru pa lahko stalež prekinete tudi sama.
V mojem primeru sem sama zahtevala v pritožbi na odločbo pregled pri Imenovanem zdravniku, ker se nisem strinjala z njegovo odločitvijo. Tako mi je bil stalež na podlagi pregleda tudi podaljšan. V mojem primeru sem morala biti jaz tista, ki je morala nastopiti bolj ostro, da se je stvar zame razvila v pozitivno rešitev. V mojem primeru je bil zdravnik, ki je nastopal v pritožbenem delu pregleda zelo prijazen.
Je tako, da se povsod najde kakšen, ki štrli ven. Tako kot v primeru vašega znanca.

Če sedaj zaključite stalež in greste v službo, se vam v primeru poslabšanja bolezni odpre nov stalež in je ponovno na bremenu delodajalca. Če smatrate sami, da še niste sposobna za delo, vsaj jaz ne bi samoiniciativno prekinjala staleža. In bi najprej počakala, kaj bo odločil Imenovani zdravnik po pregledu.

Hvala za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close