obratno dokazno breme za posilstvo
Tole ne bi šlo skozi… Je v nasprotju z osnovnim načelom kazenskega prava: domnevo nedolžnosti. Pa tudi sicer, si predstavljate, kako bi tole z gledalo? Ne vem, no, sem ženska, sicer zelo kritična do naše kazenske zakonodaje, tudi poklicno iz teh vod, tako da vem o čem govorim, ampak tole mi pa ne gre skupaj, žal.
Postavi se v vlogo domnevne posiljevalke, potem te pa en izprijenec obtoži, da si ga posilila. No?
Negativnih dejstev se ne dokazuje (razen izjemoma), ker ne moreš dokazati, da nekdo npr. ni plačal nekega zneska. Kako lahko to dokažeš? Kdor trdi, da je plačal, mora to dokazati. Ne obstaja namreč potrdilo o neplačilu. Kako dokažeš, da nekoga nisi posilil? Se snemaš 24 ur na dan vse življenje, da prineseš na sodišče posnetek v primeru, da te nekdo obtoži posilstva?
Da! Strinjam se! Čisto realno stanje, poznam punce ki so bile posiljene, ogromno žensk ki so bile nadlegovane. Jaz k sreči, in je kar groza da lahko rečem k sreči, sem bila samo vlečene v avto in rešena s strani mimoidočega.
Poznam pa točno 0 po krivici obtoženih moških. In moji prijatelji prav tako. Ta nora bojazen da se bo po krivem obtožalo je nora!!!
Da pomeni da! Še vedno bo treba predložit dokaze, ne bo se sosedova Micka mogla spomnit da jo je pa sosed Marko. Ne bo pa treba posiljeni ženski dokazovat da njen nasmeh ni bil povod za posilstvo.
Zadnjič je en spraševal, kaj pomeni, ko mu je ena rekla, “saj si luškan, samo kaj pa vem”. Večina odgovorov je bila, da to pomeni NE. 🙂
Vsak posiljevalc se tako izgovarja.
[/quote]
To ti pa verjamem. Potem je najbolje, da po krivem obtoženi kar prizna krivdo, da ne bo sumljiv. 🙂
https://www.24ur.com/novice/slovenija/ja-pomeni-ja.html
prav je da se tudi takim ženskam, ki ne znajo drugega kot skrbeti za svojo zunanjost in jo kazati po socialnih omrežjih, omogoči finančna neodvisnost in možnost zaslužka, da ne bomo odvisne le od tega, če nam bo uspel dober prifuk, ki bi ga bomo morale gledati celo življenje.
Strinjam se, da je posilstvo takrat, ko nekdo s silo ali grožnjo nekoga prisili v spolni odnos. In nič drugega. In je to treba dokazat.
Brez upoštevanja pregovarjanja, ne ali ja, pa mogoče, pa ne in da noge narazen, pa se spomni po 20-tih letih….
Če je spolni odnos dosežen s silo ali grožnjo, potem je posilstvo, drugače ni.
“Bila sem posiljena. Proti moji volji me je prisilil z grožnjo, da bo sicer šel k Micki.”
In se čudimo, da je malo otrok. Pa saj je tudi sexa vse manj. Če moraš že res skoraj imeti podpisan notarski dokument, pa še v tem primeru se lahko ona tik ali med samim “dejanjem” spomni “NE” in bi takoj veljalo pravilo “NE je NE”,
Osebno sem bolj “tradicionalen”, brez neskončnega števila spolnih partnerk, a se nikdar ne spomnim, da bi se poprej dogovarjala da ali ne. Pač en dotik vodi do drugega, lahko se pojavi tudi točka, kjer si ona (ali celo on) ne želi dalje in to se pač upošteva. Da pa bi poprej zadevo “administrativno uredili” – mislim, da bi me “vse minilo”:-)
Saj ni treba v končni fazi nič administrativno uredit. Je v 99 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dovolj, da poznaš in zaupaš partnerju/partnerki in/ali si pripravljen nekoliko tvegat. Če so do zdaj ženske ob kontaktu z moškimi pač nekoliko bolj tvegale, da bodo posiljene, pa bodo še moški ob kontaktu z ženskami malce bolj tvegali, da bodo po krivem obtoženi posilstva. Življenje pač ni 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Žalostno je samo, da se moški šele zdaj začenjajo tega zavedat.
Forum je zaprt za komentiranje.