Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Obračunavanje prenosa podatkov Si.mobil

Obračunavanje prenosa podatkov Si.mobil

Hčerka je prešla na orto paket, ki ima vključenih 1GB prenosa podatkov v naročnini. Zdaj malo spremljam njeno porabo in vidim, da si.mobil obračunava tudi podatke, ki se prenašajo preko WiFi povezave. A je to prav, jaz sem mislila (očitno narobe), da se samo preko 3G (alkajježetisto…)…? Kakšne izkušnje?

ta bi bila pa dobra, da bi simobil obračunaval podatke prek wifi povezave

Ne predstavljam si nič drugega. Hčerka je bila ves dan doma, imamo WIFI, ki skoz dela (ker so gor še drugi uporabniki, resnično nikoli ne pade dol), torej je šlo vse dol preko WIFI-ja… a je možno, da bi telefon sam preklapljal na 3G, al kaj, ne razumem…

Ali lahko kje preverim, kako so se pretakali podatki na telefon (preko katere povezave)? Ima pa Samsung Galaxy Ace

lahko da je oboje vkljuceno, pogleda naj pod nastavitve, mobilna komunikacija in omrezja, pod menijem mobilna omrezja naj pogleda ce ima vkljucen paketni prenos in naj ga izkljuci ce ne uporablja, prihranika bo tako pri prenosu pofatkov kot pri bateriji. vkljuci naj jih samo ko ni brezzicne povezave in kadar posilja ali prejema mms sporocila. prav tako je pametno ce pod nastavitvami poisce menu sinhronizacija in izkljuci podatke iz ozadja in samodejne posodobitve.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ne predstavljam si nič drugega. Hčerka je bila ves dan doma, imamo WIFI, ki skoz dela (ker so gor še drugi uporabniki, resnično nikoli ne pade dol), torej je šlo vse dol preko WIFI-ja… a je možno, da bi telefon sam preklapljal na 3G, al kaj, ne razumem…

Ali lahko kje preverim, kako so se pretakali podatki na telefon (preko katere povezave)? Ima pa Samsung Galaxy Ace[/quote]

Jah tudi doma si lahko povezan preko 3G. Tvoja hcerka naj drugic preklopi na WIFI povezavo, ce je doma telefon tega ne dela sam pa ni vazno, ce je WIFI vklopljen.

Ali lahko kje preverim, kako so se pretakali podatki na telefon (preko katere povezave)? Ima pa Samsung Galaxy Ace[/quote]

Telefon je tako “tovarniško” nastavljen, da se programi posodabljajo preko G3 in tako uporabnik nevede “štepa impulze” v veselje siMobil

Pozdravljeni,

centrala oziroma naše omrežje, naredi samo tisto kar telefon zahteva. Torej če telefon zahteva vzpostavitev internetne seje preko mobilnega omrežja, potem se ta ukaz tudi izvede.

Svetujemo vam, da preverite na samem telefonu, kaj konkretno se je naredilo. Če potrebujete našo pomoč, nas pokličite na brezplačno številko 080 404040, kjer boste zadevo preverili skupaj z našimi tehniki.
Možno je namreč, da je mobilni aparat naredil neko sinhronazacijo v času, ko niste imeli dostopnega w-lan omrežja.

Z lepimi pozdravi

Iris Kranjc
Naročniški sektor

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Vsem hvala. Zaenkrat sicer še ni panike, paket tudi dosti zajema v naročnini, samo za vsak slučaj, da sem pripravljena…

Pozdravljeni.

Sem uporabnik Samsunga Galaxy-ja S3.

Na telefonu sem zasledil porabo podatkov. Kaj je to? Kaže mi, da je bilo porabljeno 33,72 KB. Ali se poraba podatkov plača?

Izključeno imam Mobilne podatke, Uporabo paketnega prenosa podatkov in Podatkovno gostovanje.
Uporabljam samo brezžični internet (s pomočjo wi-fi) in nimam naročnine. Tudi denarja mi še nič niso jemali.

Prosim za odgovor.

LP.

Jaz imam pa slabo izkušnjo s simobilom, ki ni bučka! Zakupljen imam 1Gb prenosa podatkov in ko to vsoto presežem, naj bi mi hitrost zmanjšali ter me o tem obvestili.

To se mi je prejšnji mesec tudi zgodilo in po prejemu smsa o porabi zakupljene količine podatkov, sem prenos podatkov na telefonu nemudoma izključil do konca obračunskega obdobja.

Tako sem bil ob prejemu računa pošteno začuden, saj so mi obračunali prenos podatkov. Njihovo obveščanje namreč ni popolnoma ažurno (očitno imajo to slabo urejeno – morda nalašč) in sem bil v resnici obveščen, ko sem že prenesel dodatnih 20Mb za katere sem plačal po ceniku.

Ko sem se pritožil, so me zavrnili, češ da sem te količine res prenesel in jih moram zato tudi plačati. Ne briga pa jih, da me niso pravočasno obvestili, tudi če so to možnost sami priznali v klicnem centru! Sam sem imel srečo, ker sem prenesel zgolj dodatnih 20Mb, kar pa bi lahko bilo veliko več, ker tudi brzine niso bile omejene!

Nikoli se ne zanašaj preveč na druge. Še vedno lahko sam pri sebi spremljaš koliko si trenutno porabil. Tako ali tako pa imaš sedaj že skoraj povsod Wi-fi, tako tudi to ni več problem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close