Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev obračun plače

obračun plače

zanima me ali se ti koeficient za delovno dobo in stimulacijo znižata, če si na bolniški oziroma na dopustu?

zaposlena sem v visokošolskem izobraževanju.

hvala

na del. dobo je določen % glede na osnovo in se pač vsako leto poveča, ko se ti poveča del. doba, stimulacija pa je tako gibljiva in odvisna od rezulatov in ponavadi je na bolniško ni, tako je ponavadi v gospodarstvu.

ja, to mi je jasno. samo – vsak mesec do sedaj sem imela enak količnik za delovno dobo, kljub bolniškim. ta mesec je pa kr nižji. in pravi v računovodstvu da to tako je. pa mi ni logično. delovna doba je delovna doba. zastopim za stimulacijo…

kr neki.

Količnik se ti res ne bi smel zmanjšati, vprašaj v računovodstvu.

Dodatek za delovno dobo se določi v % od osnovne plače.
Če je osnovna plača nižja (zaradi bolniške) je tudi odstotek za delovno dobo nižji, saj dodatek za delovno dobo ni podan v znesku, temveč v odstotku (ki se veže izključno na osnovno plačo). Osnovna plača pa je količnik x vrednost.
Na plačilni listi imaš lahko prikazano dodatek v količniku (ki je le preračunan za lažjo predstavo, računa pa se v vsakem primeru v odstotku)

ja Dita je natančno napisala, mogoče je smokvina pomešala, kaj je količnik in kaj znesek oz. vrednost.

Ja, res je. Napisan je v znesku in ne količniku. In ujema se bruto osnovno plačo. Katera je bila zaradi bolniške nižja.

Hvala za razlago. Sem vedela kam se moram obrnit 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close