Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev obračun plače

obračun plače

Mene pa zanima, kako se obračuna plača.
Danes, ko sem dobila plačo za prejšnji mesec sem bla kar fajn razočarana.
V januarju se je prvil zgodilo, da smo mogl delat nadure. Imela sem jih 28.
Na plači mam obračunanih 20 nadur, stimulacijo pa imam nižjo, kot prejšni mesec za točno toliko, kot znesejo nadure. Torej sem kljub naduram dobila enako plačo. Računovodkinja, ki dela plače mi je rekla, da je to čist pravilno, kar pa mam več kot 20 nadur mi jih pa itak ne sme obračunat.
Men je pa nekako logično, da če sm mela nadure, bi mogla dobit tolk več, ne pa enak.
Kaj pa vi menite, imate kakšne podobne izkušnje.

Mislim, da bo kar prav, res ti ne smejo obračunati več kot 20 nadur…pri nas ti razliko enostavno brišejo, ponekod pa lahko tiste ure koristiš. Kar se stimulacije tiče je od podjetja do podjetja različno, je pa res, da zaradi višje osnove plačaš več davka tako da si na istem.
Moja iskušnja NADURE SE NE IZPLAČAJO.

No, no, no saj ni mejna davčna stopnja 100 %!!!

A pa se vam zdi logično, da gre pri stimulaciji točno za to razliko, kot mam plačane nadure.

stimulacija in nadure to je ločeno saj pri nas, stimulacijo dobiš glede na to kako opraviš delo,nadure nimajo tu nobene veze

Stimulacijo določi šef, lahko je vsak mesec različna. Ker ja pač šef videl, da imaš dvajset nadur ti je dal malo nižjo stimulacijo. Vsepovsod delajo tako. Mi dobimo tisti mesec ko je regres ali božičnica vedno nižjo plačao, pač manjšo stimulacijo.

Ma sm se pogovarjala še z drugimi sodelavkami, ena nima nič nadur pa je dobila isto plačo, druga jih ma 10, ma pa prov tako, točno za to cifro manjšo stimulacijo.
Torej, če ne bi imela nadur bi dobila čist enako plačo.

Jaz bi šla do šefa. Stimulacija je nagrada za dobro delo in je ponavadi določena v internih aktih podjetja. Oziroma morajo biti dolečeni kriteriji za stimulacijo. Če si kriterijem zadostila ti stimulacije ne sme vzeti. Nadure pa se plačajo posebej.

In ne, to ni normalno in ni pravilno

Ne ni logično, je pa logično našim šefom. Nauk: ne splača se trudit. In v večini primerov je tako, imajo en kup in ga pač razporedijo na število delavcev, o kaki pravi politiki nagrajevanja glede na uspešnost pri delu v večini firm lahko le sanjaš. Največjo stimulacijo ima vedno tisti, ki najbolje muti in šefu v rit leze, tisti ki dela, pa dobi samo dodatno delo. Tudi kapitalizem ni to, kar so nam obljbljali, namreč kdor več in bolje dela več dobi. Take firme sicer so, vendar vsaj na našem koncu redke kot biseri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close