obračun plače (dopust, bolniška, prazniki)
Zanima me, kako se obračunava dopust, če delaš šest dni na teden? Vem, da je to šest dni dopusta, vendar ko ga daš v ure, ali je to 6 krat 7 ur, ali 5 krat 7 ur, sobota pa 5 ur ( da pride skupaj 40 ur) ?
Ali imaš v primeru bolniške prav tako obračunano bolniško tudi v soboto, po isti varjanti kot dopust, ali imaš bolniško obračunano od pon. do pet. po 8 ur?
In če se v teh primerih obračunava tudi sobota, kako je v primeru praznika na soboto?
Lepa hvala za vaše odgovore.
Magentis hvala ti za odgovor, vendar bom zastavil še bolj podrobno vprašanje.
Moj delovni teden je različen,
npr. l.teden delam pon- sob 06-14 ( 48 ur )
2.teden delam pon- sob 14-21 ( 42 ur )
3.teden delam pon- sob 07-17 ( 60 ur )
4.teden delam pon- sob 12-17 ( 30 ur )
Zaradi različne tedenske razporeditve delovnega časa, me zanima ali imam v primeru dopusta ( pon-sob ) 40 ur dopusta, ali toliko ur, kot naj bi tisti teden delal?
Nikjer nisem zasledil kako je z dopustom če delaš po štiri ure,štiri ure pa si na bolniški.Ali poem če grem jast na dopust se ta razdeli na štiri ure ali mi lahko delodajalec vzame en dan oz.osem ur dopusta tudi če sem že štiri ure na bolniški.Se pravi da če mi vzame en dan dopusta je to osem ur plus štiri ure bolniške je to skupaj potem dvanajs ur in ne osem ur.Hvala za odgovor.
Nikjer nisem zasledil kako je z dopustom če delaš po štiri ure,štiri ure pa si na bolniški.Ali poem če grem jast na dopust se ta razdeli na štiri ure ali mi lahko delodajalec vzame en dan oz.osem ur dopusta tudi če sem že štiri ure na bolniški.Se pravi da če mi vzame en dan dopusta je to osem ur plus štiri ure bolniške je to skupaj potem dvanajs ur in ne osem ur.Hvala za odgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.