Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Obračun malice

Obračun malice

Po zakonu je 3,73EUR.

Mi imamov v pogodbi zapisano, da imamo malico plačano toliko kot je cena malice v gostilni pri Pepci, ki je pol ure vožnje vstran (tudi dostavlja ne9 – cena malice tam znaša 3,20EUR.

Kaj je zaj relevantno – kot je po zakonu ali kot je v gostilni?

Kot je po zakonu. Kolk je pri Pepci te pa nič ne briga, ker lahko ješ kjer češ.
Povej, da je pr Franceljnu pa malca 4,20, pa nej ti povišajo tarifo :))))

Delodajlc ti mora zagotrovit malico, denar samo v primeru, da ti ne uspe zagotovit malice…

nikjer ne piše, da jim je delodajalc zagotovil malico. samo piše, da ima ena gostilna pol ure proč tako ceno.

če bi jim pa delodajalec pripeljal to malico na firmo, bi bilo drugače

Delodajalec nam ne zagotavlja malice.

Torej moraš dobit za malico vasj zakonsko določen minimum

Kaj pa če delodajalec zagotovi malico, delavci pa nočejo jesti? Ali je delodajalec dolžan povrniti stroške malice?

Ne.

Men se zdi, da je tukaj neka finta, da če imaš od zdravnika, da moraš imeti dietno hrano in ti je delodajalec ne zagotovi, da v tem primeru pa ti mora izplačati.

Nisem pa ziher, da to drži.

nikjer ne piše, da jim je delodajalc zagotovil malico. samo piše, da ima ena gostilna pol ure proč tako ceno.

če bi jim pa delodajalec pripeljal to malico na firmo, bi bilo drugače[/quote]

Nikjer ne piše, da jim mora malico pripeljat…..

Ja, ampak še vedno 3,73 eura…

Ta je dobra. Potem pa ne rabijo denarja za malico (malo heca).

Mi imamo pa 6,12 € na dan za malico, poleg tega nam pa še zastonj vsak dan pripeljejo kosilo in nam denar ostane. Verjetno smo pa med bolj redkimi, ki imajo tako urejeno. Dobimo denar, zastonj kosilo, pa še ven nam ni treba hodit. Meni je super. Smo pa majhna firma.

Ja v gospodarstvu se imate dobro, pa božičnice, trinajsta plača,..Mi v JU pa nič.

Ja… samo mi delamo, vi v JU pa samo hodite v službo.

A za takle denar naj še delam?

nejejo, službo lahko meni prepustiš, js bom z veseljem delala….

Ne, kjer je najcenejše (škoda, ker ni smeškov). Najceneje se je tudi peš “peljati”, počakaj do tega trenutka in uživaj, ko ti bodo zaradi tega, ker si bila 2 uri na malici od plače trgali pol plače, ker si šla k Pepci na kosilo ha ha ha. To so finte. Prinesi sabo, kot pravi tista punca, ki mi je odgovarjala, kaj pa misliš no. Ha ha ha ha.

Malica pripada po aktih, ki so sprejeti ali tistem, kar si podpisal. Če piše recimo v pogodbi o zaposlitvi, da ti pripada znesek povračila za prehrano, potem ti pripada. JU ima za to točno določen znesek priznan (ne vem, kje točno je objavljen, v nekem pravilniku).

Po mojem mnenju pa, če ti pripada samo pol ure trajanja časa za obed malice v najcenejšem znesku, do te lokacije pa potrebuješ same pol ure v eno smer, pa je v nasprotju s Pravilnikom, ki ga potencira delodajalec.

Menim pa tudi, da je bistven znesek, ki ga zagotovi delodajalec kot izplačilo za strošek malice, pa če je pri kravji deklini v štali ali pa če je pri štorasti šterklji.

Nima veze, kje ješ ali kupuješ, toliko kvote imaš od delodajalca za povrnitev stroškov prehrane.
Vse ostalo je brezpredmetno, ker Pepca nima kaj tu delati, če imate na razpolago samo pol ure za malico!

Ne, kjer je najcenejše (škoda, ker ni smeškov). Najceneje se je tudi peš “peljati”, počakaj do tega trenutka in uživaj, ko ti bodo zaradi tega, ker si bila 2 uri na malici od plače trgali pol plače, ker si šla k Pepci na kosilo ha ha ha. To so finte. Prinesi sabo, kot pravi tista punca, ki mi je odgovarjala, kaj pa misliš no. Ha ha ha ha.

Malica pripada po aktih, ki so sprejeti ali tistem, kar si podpisal. Če piše recimo v pogodbi o zaposlitvi, da ti pripada znesek povračila za prehrano, potem ti pripada. JU ima za to točno določen znesek priznan (ne vem, kje točno je objavljen, v nekem pravilniku).

Po mojem mnenju pa, če ti pripada samo pol ure trajanja časa za obed malice v najcenejšem znesku, do te lokacije pa potrebuješ same pol ure v eno smer, pa je v nasprotju s Pravilnikom, ki ga potencira delodajalec.

Menim pa tudi, da je bistven znesek, ki ga zagotovi delodajalec kot izplačilo za strošek malice, pa če je pri kravji deklini v štali ali pa če je pri štorasti šterklji.

Nima veze, kje ješ ali kupuješ, toliko kvote imaš od delodajalca za povrnitev stroškov prehrane.
Vse ostalo je brezpredmetno, ker Pepca nima kaj tu delati, če imate na razpolago samo pol ure za malico![/quote]

Bi načeloma lahko vzdržalo, ČE bi delodajalec zagotovil malico pri Pepci, torej dal delavcem bone za malico tam ali pa jim bi Pepca pripeljala malico v podjetje.

Če delodajalec ne zagotovi organizirane prehrane, je obvezen plačati znesek, ki je določen v zakonu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close