Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek obnova parketa

obnova parketa

mi mamo v hisi ze ene 15 let star parket ves podrsan in spranje so nastale…pa se kaj bi se naslo. A se to da kaj obnoviti, da nebi stran metali??? Slisala sem da se da neki pobrusit in lakirat….a ima katera izkusnje s tem

hvala
cveti

Seveda se da to obnovit. Pozanimaj se za kakšnega parketarja (najdeš ga v reviji delo in dom) in ta ti bo najprej pobrusil parket in pokital ti bo luknje ter nato nanovo polakiral. Parket bo kot nov. Upam le da niso raze od drsanja pregloboke. Želim ti veliko uspehov.

Lep pozdrav!

Pa prosi, če ti ga polakirajo z lakom na vodni osnovi, drugače te bo glava bolela še 3 dni 🙂

Morda se je bolje za kak dan izseliti iz stanovanja (seveda če je možno); jaz sem bila nad vodnim lakom razočarana – zelo hitro se je “odrasal”, je pa res, da nisva človeka, ki bi ves čas po prstih hodila in pazila na parket …

kaj pa cenovno koliko priblizno je cena za m2??? ali se splača???
hvala

Naj’prej povej malo več – ali imate lamelni parket ali klasičnega.
Razlika je v tem, da se da lamelni obnoviti enkrat, maksimalno dvakrat, klasični je pa toliko debelejši, da ni težav.

Obnovljen parket zgleda skoraj kot nov – si pa brez tega, da se izselite za vsaj dva,tri dni iz stanovanja, sploh ne znam predstavljati, kako bi lahko obnavljali parket – ne moreš računati na to, da boš spal v stanovanju – mi sicer nismo imeli tistega na vodni osnovi – taki sicer ob lakiranju bolj smrdijo, so pa bolj obstojni.

Kaj ti naredi parketar – najprej zamenja morebitne poškodovane lamele ali ploščice, nato v celoti zbrusi zgornji del parketa(govorimo o par mm, ki jih pobere), vse špranje v parketu in morebitne raze, ki ostanejo, pa zakita (zamaže z maso). Pri samem brušenju se naredi droben prah, ki se zažre vsepovsod po stanovanju – računajte torej na generalno čiščenje po koncu. Potem prelakira parket (ponavadi trikrat), vsakič traja od 6-12 ur, da se prejšnja plast posuši (odvisno, kateri lak uporablja). V času, dokler je lak še relativno moker, morajo biti vsa okna zaprta (da se na lak ne usede in prime prah in nesnaga), ko pa je toliko suh, da se previdno že da hoditi po njem, pa je priporočljivo, da se odprejo okna, da se stanovanju čim bolj prezrači (da se ti vonj po laku ne zažre vsepovsod – naš parketar je rekel, da je v tem vmesnem zračenju razlika, ali veš, da si obnavljal parket, še par mesecev ali par dni). Zamenja tudi obrobe (lajštice do stene).

Vsak parketar, ki se spozna na delo, si bo pa itak najprej prišel pogledat, kako zgleda vaš parket – če je preveč uničen (med vsemi lamelami široke špranje, ploščice večinoma odstopajo), se ga ne da več obnoviti, ampak je boljša možnost zamenjava parketa.

Cene od 1500 -3000 SIT/m2 (pri preverjanju in primerjanju cen je treba vprašati še, ali je kitanje in zamenjava obrob že všteto v ceno, nekateri ti to računajo posebej, preveri, ali je material: kit, lak (ta večinoma sta že) in obrobe vključene v ceno ali jih moraš nabaviti sam).

To je v glavnem vse, kar vem o tej temi. Pa lepo obnovo želim.

hvala zlata si

Poznam fante iz podjetja Teamles iz Škofljice.So mi delal parket in sem maximalno zadovoljna, so bili odlični in zelo ugodni.Svetovati znajo, tudi intarzijo kako naredijo.
V glavnem jaz sem bila zelo zadovoljna z njimi, lahko ti pustim mobitel, pa pokliči
031 866 595, ime pa mu je Dejan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close