Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika obloženi kruhki

obloženi kruhki

Ima katera kakšno dobro idejo. Danes bi pogostila prijateljice pa bi rada kakšne posebne kruhke.

Pica polžki???

Evo kupiš listnato testo.

250g skute zmešaš z 5 žlic paradižnikove mezge+1 jajcem+20dag naribanega sira+20dag šunke narezane na kocke.

Listnato testo razvalaš in namažeš s tem namazom. Potem zrolaš v rulado.

Na protvan daš peki papir. Potem pa rulado narežeš na koščke cca 1-2 cm debele in polagaš na protvan.

Pečeš cca 30min na 200°C.

Iz 500g al kok je v unmu zavitku listnatega testa pride za en protvan.

Mnjami je. Mogoče zraven daš še mal kečapa al pa kakšne obične kruhke.

Jaz pa vedno kupim francosko, potem pa gor različne namaze, različne salamae in olive, kumarive, papriko. Kar ti pride na pamet!
Lahko tudi losos itd.

V eni mapici na računalniku imam shranjeno barvno datoteko s slikami izredno domiselnih obloženih kruhkov iz različnih materialov. Prava paša za oči. Vendar ne znam te datoteke prilepiti v ta tekst. Če mi kdo pomaga pri razumljivem opisu postopka, potem bom to rada naredila.

Copy/paste pač brez slik.
Vprašaj pa Primoža, da ti pove kako narediti sliko ali kaj.

Moji kruhki: zmešaš na majhne kocke narezano šunko, sir, trdo kuhana jajca, dodaš malo kisle smetane, da dobiš kompakten nadev, soliš, popraš; toast namažeš z maslom, daš gor nadev, naložiš na pekač in popečeš v pečici. Potem so pa še variacije: dodaš rezino paradižnika, kak sardelni filet, skombiniraš s kakšno zelenjavo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close