Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika oblivi, prelivi za torte

oblivi, prelivi za torte

Pozdravljene!

Sin želi za RD torto v obliki valjara (Tone iz risanke Mojster MIha). Oblika niti ni takšen problem (zložila bom rolado in kvadratni del biskvita). Problem pa je v barvi, ker je ta valjar zelene barve. S čim in na kakšen način naj torto premažem? Ali se dobijo kakšne že nareje barve, prelivi, ali kaj podobnega?

Hvala za vse nasvete!
Pupa

Dobijo se barve v tubiah,podobno kot pisala za pisanje.Poglej na policah,kjer so okraski za torte in podobno.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Lahko pa posuješ z malimi zelenimi mrvicami (mi smo imeli enkrat rumene za pikija…)…ali pa razvaljaš (pomagaš si sfenom, da gre bolj na tenko)zelen marcipan…

Hvala.
Tudi sama sem razmisljala o marcipanu, vendar ga se nisem nikoli uporabljala. In ravno včeraj sem v Intersparu videla zelenega! Bom preizkusila.
Pozdrav,
Pupa

Ni lažjega kot marcipan. Četudi ga sama barvaš. Zadostuje malo barve iz tiste tube, vmes gneti, da vidiš, kako izpade, lažje je dodajati. Sicer pa za otroške torte nič ne more biti preveč živo zeleno, ali ne?

Marcipan samo gneti, potem valjaj, pa je. Lahko si pomagaš tako, da ga valjaš med dvema plastema peki papirja. Ali to veš, da pri valjanju marcipana sproti posujemo s sladkorjem v prahu, podobno kot pri drugih testih z moko? Tako se ne prijema, trga, sladkor v prahu pa je tako ali tako polovična sestavina marcipana, tako da se takoj vpije in nič ne vidi.

Kar pogumno. Ko sem tole prvič delala, sem imela premalo marcipana, tako sem rumeno preveč tenko razvaljala, skozi je proseval temno rjavi biskvit. Uči se na mojih napakah, ne svojih:-))
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close