Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika obliv za torte

obliv za torte

S čim oblivate torte? Do sedaj sem sama to počela bodisi s smetano, čokoladnim nadevom, ki sem ga dajala tudi med plasti, s čokolado, zares me zanima, kako to počnete same.

hvala in lep pozdrav

mimika

Pod “čokoladni obliv” boš z iskalcem našla več receptov in tehnik. Meni so se zdele najboljše ideje tista, da najprej namažeš obod torte in šele potem po vrhu in tista, da pod torto zatakneš trakove peki papirja. Razrežem kar tistega, na katerem se je torta pekla. Zatakneš recimo tri ali štiri trakove, da podložiš okoli in okoli, pri mazanju oboda lahko teče dol, kolikor hoče, pobereš nazaj. Ko je končano, previdno izvlečeš trakove, spodaj je čista bela papirnata čipka (ali pač pladenj) brez ene kapljice čokolade, hehe.

Zadnjič sem na sacherci poskusila čokoladni obliv po Zalino (iskalec, sacher torta, Zala), tj. stopljena čokolada in mleti sladkor (namesto maščobe). Količinsko pride več, je malo gostejše (v nasprotju s čokoladnim oblivom z maščobo, ki bolj teče, tako da moraš biti pri obodu kar spreten).

Punč torte oblivam s sladkornim oblivom, tudi v redu. Mleti sladkor (veliko) in tekočina (malo). Tekočina je lahko voda, limonin sok. Lahko dodaš kapljico barve, se hitro in lepo obarva.

Bela čokolada je tudi super, vsi mislijo, da je nekaj na osnovi smetane, potem pa presenečenje.

Barvaste oblikovane torte sem že tudi “oblepila” s plastjo razvaljanega marcipana. Berem na forumu, da ene delajo tudi s tičino maso ali doma narejeno sladkorno maso.

Če te kaj posebej zanima, reci.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close