Obleka in superge
Vse mora biti udobno. Ne gre samo za oblačila/čevlje. Povsod mora biti ljudem udobno. V šoli. V službi. Vse mora biti udobno. Iz udobja še nikoli nič pametnega nastalo. Btw obstajajo elegantni čevlji brez pete oz. z nizko peto. Ki niso neka plastika in so lahko dosti bolj udobni kot superge. Ampak brezveze. Glavno da je ljudem udobno. In potem srečaš v štacuni bitje v pižami in copatih. Z gnezdom na glavi in krmežljavci v očeh. In ljudem je to normalno. Ker je udobno. In ne smemo ljudi sodit po tem kako izgledajo. No razen če so muslimanke. Te bi se pa morale tako kot mi rečemo oblečt.
Pa ti pleši v štiklah ali bodi v njih več kot 12 ur. Beh. Štikle sem nosila, enih par je bilo res, kot da copat nosim. Ampak veš kaj, sem se zadnjič po bajti spet mal sprehodila, beh, komu na čast noge matrat. Ne rabim tovrstne pozornosti. Sem dovolj opazna tud z dolgim fatam in udobnimi stopali. Ne rečem, če je fensi šmensi, daš salonarje za sabo, za pet korakov. Pa tudi, ene petk sploh ne znajo nositi in zgledajo, kot da cegle s swboj nosijo, brez pokonćno samozavestno držo. Si me pa spomnila na moški trend, ko so imeli moški reklce in kravato, spodaj oa superge. ???? Kolk tagega zgražanja je bilo šele takrat. Če se gre za udobje in dihanje nog, pač superge ne pritečejo. Sploh tam za 2 evra iz Kitajske za več kot uro nošnje, z njihovimi štunfi. ? Petke obujem zgolj še, če bo do deset korakov. Kdo se bo matral, imam lepe noge tudi bosa ?☺️
znak časov, 05.09.2025 ob 08:40
Vse mora biti udobno. Ne gre samo za oblačila/čevlje. Povsod mora biti ljudem udobno. V šoli. V službi. Vse mora biti udobno. Iz udobja še nikoli nič pametnega nastalo. Btw obstajajo elegantni čevlji brez pete oz. z nizko peto. Ki niso neka plastika in so lahko dosti bolj udobni kot superge. Ampak brezveze. Glavno da je ljudem udobno. In potem srečaš v štacuni bitje v pižami in copatih. Z gnezdom na glavi in krmežljavci v očeh. In ljudem je to normalno. Ker je udobno. In ne smemo ljudi sodit po tem kako izgledajo. No razen če so muslimanke. Te bi se pa morale tako kot mi rečemo oblečt.
Težko bi se bolj strinjala.
Superge res ne grejo na obleko, moško ali žensko, pa ne zato, ker bi bilo to neko kapriciozno pravilo, ampak ker je ideja outfita harmoničnost, da se posamezni kosi skupaj zlijejo v celoto, kjer nič ne izstopa, superge pa, ker so iz čisto nasprotnega nivoja formalnosti, zelo izstopajo in vlečejo vso pozornost nase, in ker je ideja dobrega outfita, da lepo, elegantno zgledaš in v čevljih v obliki mandlja žensko stopalo pač lepše zgleda kot v supergah, poudarjena naravna silhueta vs brezobličnost superg.
Problem bolečin in zdravstvenih težav mogoče bolj kot iz tega, da bi bile superge res bolj zdrave in udobne, izhaja iz tega, da ženske ne znajo kupit dobrih čevljev ustrezne velikosti iz naravnih materialov ali pa ne znajo hodit v petah.
Ampak valjda naj vsak na obleko nosi, kar mu paše, magari Crocse ali pa une sandale za v vodo, če so mu komot, ne bo zato konec sveta.
Forum je zaprt za komentiranje.