Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Objavljanje fotografij otrok

Objavljanje fotografij otrok

Kako vi gledate na objavljanje fotografij svojih otrok, ki so dostopne vsem? Moti me tudi zlorabljanje fotografij svojih otrok za namen promocije, ki sami ne morejo odlocati o sebi, npr. Malinca svojega otroka uporablja za doseganje cim vecjega stevila ljudi. Meni se to zdi absolutna zloraba otrokovih pravic, zrelo za prijavo na csd.

Ne vem kaj točno misliš, nimam pojma kdo je Malinca, ampak se pa strinjam, da je mimo objavljanje otrok po družabnih medijih.

Recimo so ljudje, ki imajo svoj fb profil, ampak zanimivo, v svojem profilu nimajo svojih fotk, imajo pa fotke svojih otrok.

Osebno mi je to totalno mimo. Cel kup fotk otroka v svojem profilu, a osebne fotke pa nobene.

Potem pa so kake bivše sošolke iz OŠ užaljenje, če jih nočem dodati na FB, ko pa imajo samo svoje otroke gor. Kaj mene brigajo njihovi otroci, ki jih nisem nikoli videla, jih ne poznam.

Sicer nimam otrok… Ampak ce bi jih in ako Bog dá, da jih pa bom imel… Sigurno ne bodo bili na internetu. (? tudi socialna omrezja so uprasanje, ne…)

Narest itak ne morem nic ce drugi objavljajo. Se sicer ne obremenjujem mi je vseeno ampak ce me nekdo uprasa kaj mislim… Nisem za. Ne podpiram. Nisem pristas tega. Sploh ce so majhni oz se jih ne uprasa, brez vednosti… Ce ne vedo kaj so soc. omrezja kaj to nosi kje si itd…

Jst sem popizdil ko so me moji limal na fb brez uprasanja… Sem ze pisal to enkrat…

Se jedli smo. Jooooooj.. Kr kocine mi gredo pokonc. Jem cevape, uno prav basem se na sliki, usta komi zapiram… In to mi gres dat na fb???

Prav za spleskat nekoga.

Sem opazila tudi sama, da objavlja fotografije otroka, ki je ocitno samo se eden od njenih projektov v zivljenju. Ne razumem ljudi, ki ne najdejo svoje intime v druzini.

To je bila pa enkrat ena “afera”. Še v predinternetnih časih se je opozarjalo, da razni fotografi na morju lahko delajo posnetke otrok. Na internetu je v ozadju ves čas delujoča umetna inteligenca, ki je nevidna.

Ponudba posojila brez plačila notarskih stroškov.

Za vaše potrebe po posojilu ali financiranju projekta ali dejavnosti se obrnite na nas in dobili boste posojilo z letno obrestno mero 3 %.

E-naslov: fortuneofinance@protonmail.com

Telefonska številka wathsapp: +34 642 05 19 51

Brigaj se zase. Kaj te moti kaj drugi pocnejo? Jaz objavim kdaj pa kdaj in mi je ok.

Mi gre pa na zivce da ene objabljajo in potem zakrivajo obraze z raznimi srcki. Pol raj ne objavljaj!

Odgovor na objavo uporabnika
Matejka219, 25.12.2021 ob 21:06

Kako vi gledate na objavljanje fotografij svojih otrok, ki so dostopne vsem? Moti me tudi zlorabljanje fotografij svojih otrok za namen promocije, ki sami ne morejo odlocati o sebi, npr. Malinca svojega otroka uporablja za doseganje cim vecjega stevila ljudi. Meni se to zdi absolutna zloraba otrokovih pravic, zrelo za prijavo na csd.

Če putimo ob strani neumen mame, ki objavijo vsak prdec svojega otroka za brezveze, so trenutno največji problem otroci raznih spletnih vplivnic. te so obrazke zakrivale celi 5 minut, dokler jim ni nekdo plačal, da z otrokom promovirajo nek izdelek.

Meni gre na bruhanje, če vidim slučajno profil Iris Mulej, ki mi ga instagram nenehno vsiljuje. Ali ona to plačuje ali kaj, ne vem. Nisem njen sledilec.

Cel njen profil poln otroških reklam za na stotine izdelkov. To je bolano.  Pri enih se kar vidi, da jih otroci preživljajo v koroni. Upam, da ima dobre pogodbe za takšno izkoriščanje lastnih otrok.

Ko gre za otroke ni kar vse dovoljeno kar si starš namisli. Otroke je treba kdaj ščitit tudi pred lastnimi starši.

Ta njena hčerka je že čista pozerka, od malega jo snema na vsakem koraku. Ta otrok ne bo imel normalnega otroštva, ne bo imel priložnosti se razviti v normalno osebo stran od vsega tega internetnega sranja. Ona je že zdaj zvezda instagrama. Mati jo uči kako  mora pozirat pred kamero. Žalostno. Bo videla, kaj to pomeni, ko bo otrok v puberteti, z lastnim telefonom v žepu.

Drugače pa svojih otrok ne objavljam. Sploh pa ne javno.

Žena mogoče 3x na leto na FB za zaprti krog ljudi, nikakor ne javno, objavi fotko z dopusta, rojstnega dneva,  eno božično na kateri je tudi otrok. To je pa tudi vse.

Odgovor na objavo uporabnika
Znaš tko, 25.12.2021 ob 21:18

Sicer nimam otrok… Ampak ce bi jih in ako Bog dá, da jih pa bom imel… Sigurno ne bodo bili na internetu. (? tudi socialna omrezja so uprasanje, ne…)

Narest itak ne morem nic ce drugi objavljajo. Se sicer ne obremenjujem mi je vseeno ampak ce me nekdo uprasa kaj mislim… Nisem za. Ne podpiram. Nisem pristas tega. Sploh ce so majhni oz se jih ne uprasa, brez vednosti… Ce ne vedo kaj so soc. omrezja kaj to nosi kje si itd…

Jst sem popizdil ko so me moji limal na fb brez uprasanja… Sem ze pisal to enkrat…

Se jedli smo. Jooooooj.. Kr kocine mi gredo pokonc. Jem cevape, uno prav basem se na sliki, usta komi zapiram… In to mi gres dat na fb???

Prav za spleskat nekoga.

Niso tvoji krivi, ce se ti ne znas obnasat za mizo oziroma se prehranjevat kulturno.

jaz nimam tezav, ce me kdo slika med jedjo in to objavi…ker se zavedam, da sem tudi za mizo kulturen in, da mi ne popustijo vse zavore, ko vidim na mizi hrano…tako kot ocitno nekaterim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close