Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obiski, tujci v SLO

Obiski, tujci v SLO

Če dobite obisk iz tujine, kam mu priporočite iti v Sloveniji? Jaz vedno v dolino Soče, v Prekmurje, Ljubljano, čez Kras v Piran. Kaj še? Naslednji teden se bo oglasila znanka, ki živi v Angliji. Tu bo le 2-3 dni. Pol teh zgornjih stvari je že videla. Kaj še?

Postojnska jama, predjamski grad (to so vsi fascinirani), soseska vintgar, Celje (grad) ali pa kakšen drug če ti je bolj všečno, kosilo v kakšni turistični kmetiji, cerkniško ali pa kakšno drugo jezero, soline…..

Imajo google, pa naj pogruntajo kaj in kako!

Brda, lep razgled, lepi vinogradi. Obvezno Soča. Ljubljana je tudi zelo lepa in zanimiva ( predvsem staro jedro). Soline, Piran, Lipica.  Mlin na Muri in tisti konec.

Odvisno, zakaj pride. Sluzbeno ali na obisk? Se zelis druzit z njo ali jo le poslat malo okoli?

Iz Anglije bi jo jaz poslala za 1 dan na morje, sploh ce bo lepo vreme, naj se nauzije sonca, naj se zapelje do Trsta in Miramara, nazaj grede pa v Izolo ali Piran na pozno kosilo.

Ce bo tu le 2 dni, ostalo izkoristite za klepetanje in mirno druzenje brez letanja po svetu. A mora res biti vsak trenutek animiran al se lahko druzite na suho?

Majhni smo a ne. Bled, Bohinj, Kranjska gora, Velika planina, Idrija, Škofja Loka, Celje/Mb..

Odgovor na objavo uporabnika
zakaj pride?, 15.09.2025 ob 09:43

Odvisno, zakaj pride. Sluzbeno ali na obisk? Se zelis druzit z njo ali jo le poslat malo okoli?

Iz Anglije bi jo jaz poslala za 1 dan na morje, sploh ce bo lepo vreme, naj se nauzije sonca, naj se zapelje do Trsta in Miramara, nazaj grede pa v Izolo ali Piran na pozno kosilo.

Ce bo tu le 2 dni, ostalo izkoristite za klepetanje in mirno druzenje brez letanja po svetu. A mora res biti vsak trenutek animiran al se lahko druzite na suho?

Ne pride k meni. V bistvu bo tu par dni in gre potem naprej. Vprašala me je, kaj ji svetujem, da si pogleda.

Ljubljano, pa skok do morja. Za obisk Trente in /ali Prekmurja rabi en dan  (za vsako).

Kakšna trgatev v Brdih in pokušina vina v kleteh, olive, oljčno olje, Soča

Ena varianta je. Vogel.  Pelješ gor z gondolo in so v alpah.  Zanimivo za tiste kjer jih nimajo

Škocjanske jame, če radi hodijo

Za take kateri imajo radi kakšne zgodovinske ture. Rupnikova linija( predori- bunkarji)

Dovžanova soteska+ Kofce na kosilo( super štruklje so imeli včasih sedaj ne vem)

Logarska dolina

Arboretum volčji potok.

Soline /Piran

Potem so pa že celodnevni izleti. Npr.  Kranjska gora Vršič/ most na Soči in nazaj avtovlak.

Biciklistična npr od Mojstrane do Kranjske ali čez v Italijo na Belopeška.

Piran ali Krvavec z gondolo nato malo naokoli…

.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close