Obiski po večerji, kaj ponudite?
Prosim vas za nasvet.
Velikokrat se zgodi, da dobimo obiske po večerji in potem ne vem kaj jim ponudit. Saj ne da bi prav mogla, ampak se mi zdi lepo. Narezka ravno ne bom šla delat, ker pridejo ravno po obroku….V naprej pa tudi ne morem pripravljat ne vem kaj, ker potem že po teoriji nikogar ne bo…
Ko smo mi kje tako uro na obisku običalno dajo vsi na mizo čips,smoki, piškote…Po pravici povedano mi takih stvari ne kupujem, ker če nimaš ne ješ teh packarij in tudi ne pogrešaš. In tudi nimam namena kupovat samo za take priložnosti. In tako običajno končamo kar pri pijači, ker nimam ideje…
kaj vi običajno ponudite ob takih primerih.
hvala
Ah pri nas se vedno kaj najde. Od sladkega do slanega, tako da miza ni nikoli prazna. Kaj vem, od malih mocarelic, krekerjev, sušenih paradižnikov, koščkov parmezana, malo olivca itd. V skrinji imam ponavadi tudi panirane mocarelice, pa jih nahitro spoham, al pa kakšne krokete piščančje, to je tudi fajn za grickanje. Drugače čipsov in smokijev tudi nimamo, imam pa kakšne piškote. Pa kakšne namaze (filadelfija, tamar, tunin…), pa malo grisinov zraven za pomakat.
Sicer nimamo ravno nekih jakih obiskov, kupim pa za doma občasno tiste zmrznjene bagete (so z zelenjavnim namazom, z modrim sirom…) so pečene iz skrinje direkt v pečico v dobrih 10 minutah, pa še dobre. Pa zraven se fajn lahko kaj spije, ker so kar slane.
Drugače pa res kak čips ali tortilje pa kaka pikantna omaka.
LP
Sanjava lilija, imam vprašanje.
Kakšne so panirane mocarelice.
Ali spaniraš sama tiste male kroglice in jih na hitro ocvreš v vročem olju?? A nič ven ne steče. A potem se to je vroče ali hladno??
hvala.
Sicer pa en predlog.
Kupiš tortilla čips in na hitro narediš pikantno omakico: feta sir+kisla smetana + zmiksan peteršilj+česen (veliko česna). In te tortilje pomakaš v omako.
Ali pa tunin namaz s prepečencem. Tunin namaz na hitro: pločevinka tune+sirčki+majoneza+zmiksan česen+čebula+dve kisli kumarici. vse skupaj zmešaš in odličen namaz je tu.
Običajno kaviar, foie gras, zalijemo pa z Dom Perignon Oenotheqe 1993. To imamo vedno doma.
Če se gostje najavijo je pa naš standardni meni: solata caprese iz bivolje mocarele, tamarila, navadne rukole in praženih pinjol, tom ka ghai je kokosova juha z limonino travo, piščancem in kozicami, juha fleur de sel je z zrnci rdečega popra, s paradižnikom, pokrovačami z žara in z oljem bazilike, riževi rezanci v začinjeni tajski karijevi omaki, testenine v paradižnikovi omaki z mangom… Poleg pijemo Jean Pierre Moueix Bordeaux(1986 Chateau Petrus), nealkoholiki pa vodo Bling.
Kakšno sadno solato s smetano ali sladoledom (odvisno od gostov ali je primešana not kaka kaplja alkohola ali ne), domače vloženo sadje, domače jabolčne & kaki krhlje in orehe pozimi s kakšnim čajčkom, če se najde v omari kakšna dobra sladkarija ali slano pecivo, včasih odprem kar oni s seboj prinesejo nam v dar… in to je to, če niso napovedani gostje.
Forum je zaprt za komentiranje.