Najdi forum

Obisk Dunaja

Z otroki gremo za dva dni na Dunaj. Kaj spada pod obvezen ogled? V načrtu imamo Prater, planetarij, voščene lutke so drage, hm… S predlogi na plano. 🙂

Če so ti lutke predrage, raje doma ostani, dunaj ni za sirotinjo

Hvala ti za nadvse uporaben nasvet. Naslednji, prosim.

ZOO

http://www.tripadvisor.com/Attractions-g190454-Activities-Vienna.html

Mi smo nazadnje z otroci imeli naslednji program:
-živalski vrt in Schönbrunn-to je praktično za ves dan
-Prater -pravijo, da je staromoden v primerjavi z Gardalandom in podobnimi parki, vendar so meni taki retro zabaviščni parki čisto ok, tudi za otroke se je našlo dovolj zabave.
– priporočam tole: -ogromni akvarij v nekaj nadstropjih
-od muzejev Naturhistorische Museum
-in pa seveda sprehod po centru (slavni Dunajski ring) z vsemi čudovitimi zgradbami, Sacher torta v hotelu Sacher….

Je pa vse skupaj drago in se porabi kar nekaj denarja.

Če te še kaj zanima, vprašaj.

Mi kaj bolj takega nekomercializiranega, imamo budget ca. 150 za pot, spanje in vse skupaj.

Brez zamere, res bi bilo najbolje da ostanete doma.

Če se ne zafrkavaš, resno še malo počakajte kakšno leto, pa prišparajte vsaj 100 €/osebo. Ker z drobižem iti na pot je precej nespametno.
Če pa že hočete na Dunaj, pojdite raje na božični izlet, tako boste dali cca 50 € za štiri, pa še za kakšne drobnarije vam bo ostalo in bo otrokom veliko več pomenilo, če jim boste lahko privoščili pečene mandlje in punč, kot pa niti pol kepice sladoleda ne.

150 za spanje, pot, hrana..potem se pa konča počasi. Žal ne boste ničesar videli. Škoda, da greste, ker boste vsi skupaj slabe volje, otroci sitni..Dunaj NI poceni, povsod so kar drage vstopnine. Tako, da kakih 400 evrov bi vsaj morali imeti s seboj..raje več.

Za štiričlansko družino z dvema najstnikoma smo v dveh dneh na Dunaju zapravili 500 EUR, brez vsakega preseravanja. V ceno je vključen prevoz z lastnim avtom, vinjeta, poln tank bencina, prenočišče z zajtrkom v hotelu izven centra s parkiriščem, javni prevoz po mestu, večerji in kosilo v stilu Mc’Donalds, vstopnine, stranišča, kava, sladoledi, vožnje v Praterju, sladkorna pena, ZOO, Hunderwasser haus… pa kup hrane, vode in jogurtov s seboj v ruzaku.

Brez denarja raje ne hodi, ker je škoda bencina. Da prideš tako daleč in ne moreš otroku privoščiti niti sladoleda, sladkorne pene in Wiener melange, pa atu kakšnega pira; bolje biti doma in Dunaj pogledati na youtubu. Zaherco pa rajši preskočite, ker je precenjena, v Ljubljani je dosti boljša in polovico cenejša.

no, to pa mene zanima, 2 odrasla, cca 2 otroka 2 dni dunaja z spanjem za 150€???

če vam pa to znese ala vam vera

Kot je že en napisal za ta denar ostanete doma, ne pa da na dunaju čez šipo gledate tortice, šnicle, živalski vrt ,,,,,

Hvala tistemu zgornjemu r5, ki se oglaša namesto mene. 🙂

Sem si prebral in zapisal. Hvala za predloge. 🙂

Pa še to me zanima, a Hundertwasser haus je odprt za publiko? Kaj je notri za videti? Ker je v družini arhitekt, nas to zanima. Na spletni strani nisem našel tega podatka oz. sem slabo gledal, preden me kdo okara. 🙂

KOt jaz vem so v Hundertwasser haus samo privatna stanovanja. Tako da nimaš kam posebno vstopiti, edino če koga nafehtaš.

Kar se pa tiče Dunaja—pa zelo odsvetujem pot za 150 eur. Enako imam doma 2 najstnika in gremo na Dunaj vsako leto decembra na predbožični izlet. Kdaj tudi spomladi…v lepem vremenu vsekakor ZOO in Prater..določene zadeve so celo boljše kot naprimer v Gardalandu. Nekaj je pa res zastarelih. Maddam Thousand…je obvezen, če to otroke zanima, mi smo šli enkrat…zdaj seveda ne gremo več. je pa karta okol 30 eur na osebo..po spominu. Obvezno si oglejte še kakšen muzej in stari habsburški dvorec ali pa Belvedere…vse je zelo lepo..muzeji so pa res top..

Decembra pa vedno obiščemo..sejme, stojnice, ogled trga mestne hiše, Schönbrunn Palace in tam enako stojnice, pač gremo samo za dan ali dva uživat na stojnice…mandlje, pravega kuhanca…
Imaš pa decembra preko agencij res ugodne variante kjer plača eden drugi pa potuje zastonj..vzamete za dva in greste za en dan za 100 eur…spanje pa odpiši za tak budget. …

Na Dunaju imaš seveda cel kup tudi stvari za katere ni treba plačat, a je vprašanje če je to tisto, kar vas najbolj zanima; je pa treba vsaj do tja priti … tudi prevoz ni zastonj.
Lahko greš pogledat Hundertwasserhaus – samo od zunaj, to so privat stanovanja, zdaj zgleda precej zanemarjeno; greš lahko do Schoenbrunna in se sprehodiš po parku in do Gloriete … ampak kar je res zanimivo je Zoo, ki pa stane. Ful priporočam tudi ogled Hiše morja, kamor človek običajno ne bi šel, a to spet …. stane. Zastonj pa se lahko sprehodiš mimo Parlamenta, Rathausa … lep konec. Tam imaš tudi naturhistorisches museum … vstopnina je med nižjimi.
Skratka, odločite se kot se boste, a jaz tudi za ta denar ne bi šla (+ kaj če se zgodi kaj nepredvidenega?). Jaz bi rekla, da rabiš za dva dni kar enih 400 EUR … da normalno (brez pretiravanja) spiš, ješ in si kaj ogledaš.

Vsega je kriv lažni r5, ki si je izmislil zgodbico o 150 eur. V torek gremo na koncert R5, pred in po tem pa si ogledamo še neznano število znamenitosti. Spimo v hostlu za 70 eur/4 osebe.

🙂

no, potem pa predlagam še Madame Tussauds 🙂
Veliko kolo se mi ni zdelo glih vredno ogleda …. vsekakor pa imaš zvečer lahko “srečo”, da gostijo ljudi, ki plačajo večerjo. “raja” pa čaka.
Sissi muzej: veliko posode (meni nezanimivo) … a tudi dosti pohištva … zgodbe … to pa že bolj zanimivo … vprašanje pa če je vredno denarja.
Splača pa se tudi peljat z metrojem do Alte Donau in Donau Insel; je lepo za pogledat.

Lej…pomoje je najboljše, da si kadar kam greste ogledate tole stran : http://www.tripadvisor.com/ , jaz grem vedno po tem kamorkoli gremo. Najdeš vse kar moreš videti, cene, mnenja..ideje…itd. Lahko si narediš cel plan.

Z tole stranjo si pa lahko še preračunaš koliko pride kam pot…in kako lahko prideš do tja…samo vpiši izhodišče in končno lokacijo…pa srečno na koncertu..:)….prvić slišim za r5…

LP

Stran…druga ki sem pozabil pripopat..: http://www.rome2rio.com/it/

Hvala za vse informacije. 🙂

R5… najstniška skupina… odkar ima njen glavni član punco, mu hčerka pravi ‘bivši bodoči mož’… 🙂

Je še kdo pokonci?
Kako je pa s parkiranjem? Se blizu Pratra da parkirati, koliko se za to plača? 🙂

Seveda če je možno brezplačno parkiranje, zaradi budgeta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close