obisk benetk
Konec junija bomo med našim izletom obiskali tudi Benetke. Prespali bomo v kampu Fusina in se zjutraj z vodnim busom (25 min) odpeljali v Benetke. Izstopimo pri baziliki Santa Maria.
Zanima me, kako gre tole z vaporetti? Vidim, da imajo dnevno karto za 20 evrov..in pa karto za 75 minut za 7,5 evrov. A potem, če recimo vzameš tole za 7,5 in se usedeš na vaporetoo in recimo, da ne greš dol, se lahko kar voziš dve uri? Ali se ti prekine čas za vsakič, ko izstopiš? (kar sklepam, da verjetno ne). Saj se mislimo tudi sprehajati, ampak vseeno bi se malo popeljali naokoli in tole je definitivno ceneje kot gondole.
Hvala za nasvete, izkušnje,..
Aja, še to. Kje se nahaja McDonalds? Vem, da je hrana v Benetkah precej draga (mi pa bi si radi ogledali še kar nekaj mest, zato ne bomo preveč zapravljali pri njih v restavracijah), bomo kuhali potem zvečer v avtodomu, vseeno pa čez kak kak prigrizek.
Živjo.
Mi smo par let nazaj obiskali Benetke spotoma, ko smo se peljali na letališče. Ker nismo imeli časa za dolg obisk, sem si zamislila samo glavni trg, sprehod do mosta Rialto in nazaj do avtohiše…. napaka. Ker nisem vedela koliko so karte, sem plačala za 3 odrasle in 2 otroka 70 €! Me je skoraj kap! Ampak smo šli z isto karto nazaj…. Tako da sklepam – če vzameš cenejšo karto je samo za eno vožnjo…. za eno osebo…. Vaporetto ni ravno poceni. Greš pa lahko povsod peš. To je čar Benetk – sprehod in ne vožnja…. Uživajte!
Za 7 evrov se pelješ v eno smer, torej potrebuješ še karto za nazaj. Priporočam, da vzamete 12-urne karte in se lahko vozite po mili volji, tudi na otočke Murano, Burano, Torcello. Čeprav, če v Benetkah še niste bili, je to najbrž preveč za en dan.
Kar se hrane tiče, najdeš vsepovsod razne sendviče, pice na kos, pa tudi cele ne stanejo celo premoženje, testenine take in drugačne … Seveda ne it jest na trgu Sv. Marka ampak v kakšni bolj odročni uličici. Ob vseh dobrotah, ki jih nudi Italija, bi bila zame prava skrunitev sredi Benetk jest McDonalds fast food 😉
Forum je zaprt za komentiranje.