Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Obisk Bele hiše, Washington DC

Obisk Bele hiše, Washington DC

Prihodnje leto se odpravljam v ZDA, pa bi si želel ogledati tudi Belo hišo. Zanima me, ali je že kdo bil tam na ogledu in ima kakšne uporabne informacije na koga se obrniti?

Kaj, če gugl vprašaš? Evo, tole je prvi zadetek …

https://www.nps.gov/whho/planyourvisit/white-house-visitor-center.htm

Sem “povprašal” na Guglu, brez skrbi, vendar informacij, ki bi jih rad izvedel, tam ne najdem.

Problem je namreč v tem, da se za ogled državljani ZDA to dogovorijo preko svojega kongresnika, za tujce pa velja, da to uredijo preko svoje ambasade v ZDA. No in iz slovenske ambasade v Washingtonu so mi odgovorili, da zaradi pomanjkanja kadra tega žal ne izvajajo. Prav zaradi tega me zanima, ali ima kdo informacije iz prve roke kako naj Slovenec pride do obiska Bele hiše.

Sori, ja kdo bi si mislil, da je tako zapleteno tole …
Mogoče bi pa Melanija kaj zrihtala (hec)!

Pred letim sem se potikal tam okoli. In zvedel, da ce bi zelel notri, na turo, bi moral v naprej zabukirati online. S tem da ni slo za belo hiso ampak bliznji parlament.

Američani nimajo parlamentarne ureditve, ergo nimajo parlamenta…

Pozdravljeni!

Iz veleposlaništva RS v Washingtonu, D.C. so mi na moj poslan mail, v zvezi z ogledom Bele hiše, odgovorili:

Spoštovani!
Spletna stran Bele hiše tujim državljanom svetuje, da za ogled Bele hiše stopijo v kontakt s svojim veleposlaništvom v Washingtonu. Obisk je mogoč le izjemoma v spremstvu veleposlanika ali namestnika veleposlanika ob predhodnem varnostnem preverjanju in glede na razpoložljivost terminov. Z ozirom na številne delovne obveznosti veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu te možnosti ne prakticira.
Stavbo si lahko ogledate od zunaj.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close