Obhajilo
Maja bo šla moja hči k svetemu obhajilu. Zanima me, kaj lahko pripravim za to priložnost. Gostje bodo po obredu prišli k nam domov. Ali jim moram skuhati komplet kosilo? Meni bi bolj ustrezalo nekaj v stilu “postrezi si sam”, se posebno, ker nimam dovolj prostora pri mizi za toliko ljudi. Ne bi pa rada naredila klasičnih stvari…obložene kruhke, narezki… Ima kdo kakšen nasvet? Imejte pa v vidu, da v kuhinji nisem posebno vešča. Še to – ali je potrebno imeti tudi torto? Hvala in lep pozdrav.
Če imaš stisko s prostorom res ne moreš postreči kompletno kosilo gotovo bodo botri in domači razumeli. Lahko pa res narediš hladen bife.Na okrašeno mizo (svečke, belo drobno cvetje itd) postavi solate: francosko, majonezno, rusko.
Potem daš zraven narezke (brez njih bo težko) npr. mrzla pečenka, kuhana šunka, pršut, boljše salame, prekajena klobasa, liptaver, kajmak, polnjena jajca… V košarice daš razne vrste kruha: ajdov, ržen..krekerje. Miza naj bo obložena tudi z domačim pecivom. Mislim, da bi torta pogostitev lepo dopolnila. Bila naj bi pa bela, se mi zdi da se paše. Za pijačo boš pa gotovo sama presodila, kakšno boš postregla. Upam, da sem ti dala kakšno idejo? – Prisrčne čestitke hčerkici in lepo praznovanje vam želim!
Forum je zaprt za komentiranje.