“obešanje” računalnika
Kaj bi bilo vzrok, da se mi računalnik neprestano “obeša”. To se mi dogaja kar nekajkrat dnevno. Naloženih imam kar nekaj službenih programov in moram med delom preskakovati iz enega programa v drugega. Res je tudi, da na ta računalnik dobim tudi precej mailov z zelo raznovrstno vsebino, vendar od preverjenih pošiljateljev, neznanih ne odpiram. Največkrat pa se mi “obesi”, ko grem na telefonski imenik Slovenije, predvsem na kartografski prikaz ulic in pa na gmail oz. na tale med.over.net., predvsem ko pomikam trak navzdol. Kakor da ga hitrost ubija:))
Naložene službene podatkovne baze so precej obsežne. Hudo zoprno je, ko moram računalnik nato resetirati in čakati na ponovni zagon. “Naša” računalničarka me odpravi z obrazložitvijo, da imam na računalniku verjetno virus. Samo, potem bi ta virus imelo skoraj polovica sodelavcev in bi se tudi njim računalniki “obešali”, res pa je tudi, da oni nimajo naloženih toliko službenih programov kot jih imam jaz.
Kaj o tem menite tukaj navzoči strokovnjaki? Je vzrok v premajhni kapaciteti računalnika ali v mailih?
Hvala za mnenja in lep dan želim!
Ne vem, bom pogledala. Drug teden:))
se je že meni tud to dozdevalo, samo, če uradni računalničar tko reče, mam da mu verjamem:)))
Mi gre pa res na živce – hočeš nekaj hitro narest, preklopiš na program, ki ga potrebuješ, pa opaziš samo zamik vrstic in ……….MRK. Uuuuu, kolk bi takrat enega nekam……..
HVALA!
Forum je zaprt za komentiranje.