Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti obdrzal najden denar

obdrzal najden denar

Lep pozdrav

Pred kaksne pol leta sem na petrolu v trgovini na tleh nasel 30e. Bilo je ocitno, da jih je nekdo izgubil. Takrat nisem prevec razmisljal in sem jih vzel. Sedaj pa so s policijske postaje klicali kolega s katerim avtom sva bila takrat na petrolu in ga prosili, ce lahko pride indetificirat osebo s katero je takrat bil, ker je na kameri posneto, da sem vzel denar. Seveda bom sel z njim, da to zadevo razjasnimo. Zanima me kaj lahko pricakujem? Razen kaksnega prometnega prekrska sem se nekaznovan.
Za odgovor se ze vnaprej lepo zahvaljujem in zelim lep dan.

Spoštovani!

Obstaja možnost, da vas ovadijo kaznivega dejanja zatajitve po 5. odstavku 208. člena Kazenskega zakonika: kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta, vendar pa se pregon za to kaznivo dejanje začne na predlog oškodovanca. Glede na to, da niste kaznovani in je šlo za manjšo vrednost vas lahko kaznujejo kvečjemu z denarno kaznijo.
Druga in tudi verjetnejša možnost je, da boste morali na policiji le podati izjavo o dogodku.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close