obdolženi kraje
Spoštovani,
glede na vaš odgovor vidim, da sem slabo zastavila vprašanje. Torej bom poskusila problem natančneje opredeliti.
Ob vselitvi v najemniško stanovanje nismo spisali zapisnika o stanju stanovanja in opremi v njej, ker se lastnikom to ni zdelo potrebno.Stanovanje so oddajali delno opremljeno. Oprema v pogodbi ni opredeljena.
Plačali smo tri najemnine varščine.
Po izselitvi so se začele težave. Lastniki namreč trdijo, da so bile v stanovanju določene stvar, za katere pa mi trdimo, da jih ni bilo.
ker imajo še vedno našo varščino, so se odločili, da od varščine odštejejo določeno vsoto denarja za te predmete. S tem se vsekakor ne strinjamo, saj teh predmetov v stanovanju ni bilo.Kako lahko rešimo ta problem?
Res pa je, da pa smo dva od ,,pogrešanih,, predmetov vrgli v koš, ker je stol od ribnčana splesnel in stoječa svetilka zarjavela. Tudi za ta dva kosa želijo od varščine odbiti določeno vrednost. Zanima me kako se določi vrednost starih predmetov? ali res lahko oni to določijo, kakor se zdi njim?
Upam, da sem bila tokrat bolj jasna. Lepo vas pozdravljam in se vam opravičujem za nejasnosti!
Spoštovani!
Če se pravilno spomnimo, ste dejali, da vam je lastnik te predmete dovolil odvreči. Kolikor je to res, mu škode niste dolžni povrniti.
Lastnik lahko sam določa ceno stvari le, kolikor dokaže, da ste jo uničili namenoma, sicer pa sodišče določa vrednost na podlagi cen ob izdaji sodne odločbe.
Kolikor bi prišlo do sodnega postopka bi moral lastnik dokazovati obstoj navedenih stvari v stanovanju.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.