obdavčitev pokojnine iz II. stebra
Tisti, ki bo čez štiri leta zadovoljen s tako pokojnino, si višje prav gotovo tudi zaslužil ni.[/quote]
Kolk smo malenkostni.
Jaz imam placo kar visjo od 1.400€. In ce se mi bo vrednost place ohranjala glede na inflacijo, ko bom sla v pokoj, ne bom dobila niti 500€ pokojnine oz takratno protivrdnost danasnjih 500€.
In cez stiri leta ogromno ljudi ne bo imelo pokojnine niti 500€ v stevilkah, kaj sele v danasnji vrednosti.
Tisti, ki bo čez štiri leta zadovoljen s tako pokojnino, si višje prav gotovo tudi zaslužil ni.[/quote]
Glede na to, da je zdaj najvišja tam okrog 1.500 EUR, se bojim, da bo tudi čez 4 leta pretežni del upokojencev moral biti zadovoljen s precej, precej nižjim zneskom. Pa sem prepričana, da si jo je večina zaslužila. Sploh pa mislim, da je *registrirana svoj komentar podala glede na sedanje razmere, ne pa na razmere čez 4 leta, ali pa celo za takrat, ko naj bi šla ona v pokoj.
Glede na to, da je zdaj najvišja tam okrog 1.500 EUR, se bojim, da bo tudi čez 4 leta pretežni del upokojencev moral biti zadovoljen s precej, precej nižjim zneskom. Pa sem prepričana, da si jo je večina zaslužila. Sploh pa mislim, da je *registrirana svoj komentar podala glede na sedanje razmere, ne pa na razmere čez 4 leta, ali pa celo za takrat, ko naj bi šla ona v pokoj.[/quote]
V vsakem primeru bolan komentar.
Večina, ki ima danes pokojnino 1500 EUR (torej maksimalne zneske), jih je država tako ali tako opetnajstila in so izgubili del pokojnine, ki bi jim pripadal na račun “socialne države”.
Glede na to, da je zdaj najvišja tam okrog 1.500 EUR, se bojim, da bo tudi čez 4 leta pretežni del upokojencev moral biti zadovoljen s precej, precej nižjim zneskom. Pa sem prepričana, da si jo je večina zaslužila. Sploh pa mislim, da je *registrirana svoj komentar podala glede na sedanje razmere, ne pa na razmere čez 4 leta, ali pa celo za takrat, ko naj bi šla ona v pokoj.[/quote]
Večina, ki ima danes pokojnino 1500 EUR (torej maksimalne zneske), jih je država tako ali tako opetnajstila in so izgubili del pokojnine, ki bi jim pripadal na račun “socialne države”.[/quote]
Bolano ali ne, realnost je žal takšna. In se bojim, da čez 4 leta ne bo kaj dosti drugače.
Večina, ki ima danes pokojnino 1500 EUR (torej maksimalne zneske), jih je država tako ali tako opetnajstila in so izgubili del pokojnine, ki bi jim pripadal na račun “socialne države”.[/quote]
Koliksen je pa procent teh opetnajstenih upokojencev?
In koliksen bo procent opetnajstenih upokojencev cez 4 leta? Kaj pa cez 15 let? 20 let?
Forum je zaprt za komentiranje.