Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Občutki ob kaznovanju?

Občutki ob kaznovanju?

V rubriki policija in radarji ste podali dobra in razumljiva razmišljanja. Z večino se strinjam. Zanima me kako se počutite oz. kaj storite, ko vas “ujamejo”? Jaz se počutim, kot bi me slekli do golega. Skratka grdo, ker je velikokrat šlo za NEUMNE STVARI. Npr. Pred šolo so me ustavili , kjer je omejitev 50 na uro, jaz predrzna pa sem šla 65 na uro. Ob 01.00 zjutraj, ko seveda žive duše ni na cesti. Upam, da se le kdo najde, ki ob tem uživa, da ima vsaj nekaj smisla. Še bolj me zanima kako ukrotite jezo po teh neumnostih. Jaz je ne znam.
Hvala in LP

Veš Olivija, moraš voziti počasi, kajti dandanes v šoli otroke ne učijo, da ne smejo skakat pred avte in prav lahko se zgodi, da ti kakšen, ki je bil zaprt po šoli do enih skoči naravnost pred avto. Saj si že slišala – če voziš 50 in ti otrok skoči pred avto se ne zgodi nič, če pa voziš 65 ga pa povoziš do smrti.

Hehe seveda se najde kdo ki v tem uživa. Recimo policaji pravgotovo, ko ti pišejo kazen.

Olivia, če že počneš neumne stvari, jih vsaj ne počni na cesti. Bo bolje zate in za druge. Pa še z jezo se ti ne bo treba ukvarjati.

Kako se počutim?

Slabše kot če bi me kak kriminalec oropal. Za te vsaj vem, da denar rabijo, četudi za pijačo, mamila ali morda tudi za hrano. Policaji in država pa ti vseeno kradejo, da si lahko oligarhija kupujejo falkone, izplačujejo milijonske plače, kupujejo operacijske mize z popustom na količino, neuporabno orožje , Nato……. same nepotrebne stvari.

Kazen me vrže s tira, dako da še ves teden kolnem na te roparje, ki mi jemljejo denar zaradi čisto nepomembnih prekrškov ki po mojem menju ne ogrožajo nikogar razen državnega proračuna.

Še bolj pa me jezi, ko se policaji poslužujejo goljufij, da te kaznujejo. Recimo meni so enkrat podtaknili že pozelenelo ampulo za pihat. Samo takrat sem spregledal nakano, pa so mi grozili z arestom, če ne bom podpisal da sem pijan, čeprav nisem bil. No na srečo se je takrat zame vse v redu končalo. Pa pred dvema mescema so me kaznovali za prehitro vožnjo v naselju, čeprav sem bil že zunaj naselja. Pa enkrat so mi nabili 30 jurjev za napačno parkiranje (takšne kazni za parkiranje v zakonu ni). Ko sem se pritožil, so mi pritožbo ignorirali in mi denar odtegnili od plače,čeprav bi morali pritožbo dat sodniku za prekrške. Pa je niso, ker so vedeli, da potem ne bi nič pokasirali. Pa enkrat sem imel soočenje pri sodniku za prekrške, je policaj tako lagal, da se je zapletal v lastne izjave k sreči………..in še veliko bi lahko našteval.

Kazni so zato, da te država odere še za tisto, kar so ti od dohodnine pustili in ti zraven lažejo, kako bo to povečalo varnost na cestah.
Jezen voznik je najslabši voznik.

Zadnjič je eden zapisal, da se že pojavljajo primeri, ko se kršitelj namesto za plačilo kazni raje odloči za samomor. ŽALOSTNO. Tudi jaz sem to že slišal, ampak poslanci so na predlog policije sprejeli še strožji zakon, ki bo še zvišal kazni. Boli jih **** za rajo, važno da sami kasirajo in si tlačijo v svoj žep.

Mimogrede!

za državni proračun in tiste, ki se pri koritu napajajo iz njega bo slabše, če ne bo kršila predpisov.

Kje pa bo država vzela teh nekaj 10 ali 100 miljard, če bi vsi naenkrat vozili po predpisih in se ne bi zaletavali?

Ma, jaz vedno priznam, oni imajo službene dolžnosti, jaz pa tudi vem kaj delam. Moj odnos do njih je preprost in uraden, če me vprašajo kam se mi mudi sem tiho in preslišim. Sem že navajen… 🙂

ti povem eno prigodo ki se mi je naredila.
Se peljem in me ustavi policaj. vpraša me če sem kaj pil in priznam eno pivo, vendar sem bil na treningu in je šlo vse ven že. bil je jezen ker sem napihal 0,0. pa je hodil okrog avta da bi naše kakšno pizdarijo da bi kazen napisal in jo je res, zato ker mi je baje avspuh preveč ropotal. pa sem se pregovarjal kako on to lahko ve, če je mehanik, pa mi je kazen hotel napisat še zato ker sem jezikal in verjemite da sem bil raje tiho. vložil sem pritožbo, sedaj že čakam dva meseca na odgovor. Znesek je bil 10.000,00sit in seveda ga ne bom plačal.
policaji mislijo da imajo tako moč in zganjajo tak teror.
tisti dan sem bil res besen na njih in tisti moment ko mi je kazen pisal sem ga hotel treščit a dobro da ga nisem drugače bi vam sedaj iz zapora pisal.

Ne boš plačal?
Kaj boš pa naredil, če ti bodo kar od plače odtrgali, tako kot so meni?
(kljub temu , da sem se pritožil)

Vam jaz nekaj povem, kako naši policaji preživijo svoj delovni čas. Pol dneva v gostilni (kjer pijejo kokakolo z dodatki), pol dneva pa za kako drevo v senci dremuckajo. Kake pol ure pa še te najdejo da folk zajebavajo, da lahko rečejo na koncu svojega šihta, da so nekaj nardili. Če pa te ustavijo med vikendom zvečer ali ponoči, pa itak ne veš, če je on bolj pijan al ti.

Od znanca policaja sem izvedela, da morajo narediti normo – izdat določeno število kazni, če ne jih čujejo od nadrejenih, da je hudič. Če ni grešnikov, jih morajo pač ustvari, ali kako?Groza!!!

Ah, lepo te prosim. V Sloveniji na cetsi ni problem najti grešnike. vsak dan jih vstavi ene 10, ki vozijo 60 tam, kje rje omejitev 50, potem sigurno ni kakšen pripasan itd…Zcečer ustavi kakšnega pijanega, takih je tud precej. Norma izpolnjena.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kaj če bi se združili in se jij maščevali. Vsi bi vozili trezni in po omejitvah. Oaaaaa, kaj pa je blo, aja samo sanjal sem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close