Občutek cmoka v grlu
Že nekaj let imam hiatalno hernijo, posledica je zgaga, če ne pazim pri hrani. Zdaj sem morala zaradi poškodbe več kot mesec dni praktično večino časa preležat in nekje po treh tednih sem zaznala občutek cmoka v grlu, pa kot da bi kakšno stvar težje pogoltnila (oz. mi je občutek ostal v grlu). Tudi spahuje se mi pogosteje. Sem panične narave in takoj pomislim na raka, zato me zanima, ali je možno, da se mi je zgaga poslabšla zaradi ležanja. Pred enim tednom sem začela jemat Nolpazo.
Ta občutek imam tudi jaz. Ves čas moram pokašljevati – “hrkati”. Sploh zjutraj in zvečer. Pregledana sem bila za ščitnico, vse možno. Vse bp. Enako ima pa soseda. Sva pa jedli nekaj časa isto hrano. In mislm, da je to zato. Napačna hrana. Jaz nimam zgage. Tudi moja mama večkrat pohrkava in ima občutek cmoka v grlu. Meni recimo pomaga počasno pitje tekočine – voda, čaj… karkoli ampak počasi po požirkih, mi kar prežene ta cmok. Sem pa brala, že večkrat, da je občutek cmoka lahko psihične narave – kakšen strah ali kaj takega.
tudi788, 11.09.2025 ob 14:23
Ta občutek imam tudi jaz. Ves čas moram pokašljevati – “hrkati”. Sploh zjutraj in zvečer. Pregledana sem bila za ščitnico, vse možno. Vse bp. Enako ima pa soseda. Sva pa jedli nekaj časa isto hrano. In mislm, da je to zato. Napačna hrana. Jaz nimam zgage. Tudi moja mama večkrat pohrkava in ima občutek cmoka v grlu. Meni recimo pomaga počasno pitje tekočine – voda, čaj… karkoli ampak počasi po požirkih, mi kar prežene ta cmok. Sem pa brala, že večkrat, da je občutek cmoka lahko psihične narave – kakšen strah ali kaj takega.
Jaz sem že po naravi anksiozna, ta poškodba je, ne vem, zakaj, te občutke poslabšala. Pa ni nič takega, se zdravi in je ok. Morda je res kaj takega. Sem bila namreč precej časa kar bolj depresivnega razpoloženja.
Forum je zaprt za komentiranje.