Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti občina – osebne zamere

občina – osebne zamere

G. župan naše lepe občine goji osebne zamere do ogromno prebivalcev. Tudi jaz sem med njimi, zato me vsake toliko na to opomni. Do sedaj se je izkazalo, da je bilo vse neutemeljeno, trenutna zadeva pa tista točna, drži. To se zavedam jaz, on pa me je končno našel.
Zadeva je takšna.

Občina mi je lani dodelila subvencijo za samozaposlitev. Ker pa sem imel težave z najemodajalcem poslovnega prostora, sem letos moral s.p. zapreti. Sedaj občina zahteva, da v roku 15 dni vrnem vsa sredstva z obrestmi, ki pa so vsa šla za ureditev lokala, pričetek poslovanja s.p. …..ki pa ga res nimam več. Drugega dela preko s.p. ni bilo, stroški s prispevki pa so bili vsak mesec. Ker znesek ni majhen, družina šteje 5 članov, od tega samo eden zaposlen, seveda nimamo od kje vzeti teh sredstev. Kaj naj storim? S.P nisem zaprl zaradi svoje muhe, ampak ker je najemodajalec vršil pritisk ter zahteval vedno več od mene, lokal pa delal z izgubo, kar papirji dokazujejo. Kam se obrniti, kaj storiti, saj nimam kje vzeti denarja. Je imel kdo tak primer – me zanima če je možno plačevat na obroke (pogodba ima naveden enkratni znesek). Pa vendar – nimam nobenih dohodkov, ničesar, lahko mi vzamejo samo 13 let star avto, ter 20€ otroških, pa hiša je pisana name.

Spoštovani,

vsekakor vam svetujem, da najprej prenesete lastništvo na nepremičnini z ustrezno pogodbo na neko drugo osebo (podrobnosti vam pove odvetnik po vaši izbiri, katerega čimprej angažirajte). Na Občino oddajte pisno vlogo za oprostitev vračila sredstev in podredno vlogo za obročno vračilo, ki jo ustrezno podprite z dokazi o vaših dohodkih in dohodkih vaše družine. Dosti drugega vam žal ne preostane, razen, da od bivšega najemodajalca zahtevate vračilo vlaganj v njegov lokal (ali ponudite občini, naj ustrezno uveljavi vaš zahtevek glede vlaganj, ki pa morajo biti ustrezno izkazana z dokazili – računi ipd.).

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close