Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika obarvanje smetane

obarvanje smetane

Prihodnji teden bom spekla torto za hčerin 3. rojstni dan. Zaželela si je metulja, torej bom tudi letos naredila metulja.

Prosim, če mi napišete, kako pripravite kak dober (obarvan) premaz za torto in kakšne so vaše izkušnje z obarvanjem smetane. Naj povem, da mi rastllinska smetana ni preveč všeč, zato raje delam s pravo smetano, vendar se mi zdi, da ta manj drži. Koliko časa naj bi držala nabrizgana smetana?

Lani sem za okrasitev uporabila živilske barve v tubi (polne E-jev!!!), s katerimi sem obarvala sladkorni led in smartije. Letos pa sem kupila tekoče barve v steklenički (na katerih ne piše, kaj je v njih :)). Na barvi piše, da ne vpliva na okus. Upam, da res ne.

Pomembno je le, da bo metulj pisan, za vsebino vem, da bo slastna.

Natassa

Sama sem do sedaj delala samo torto-medvedka in sem ga “oblekla” v puding – čokolada & lešnik + vanilija, pentljo in “čipko” okoli vratu pa sem oblekla v jagodni puding. Oči in usta sem narisala s čokolado.

Sem pa opazila v trgovinah obarvan marcipan (mislim, da je bil celo razvaljan). Malo poglej po trgovini, jaz bi naredila “prevleko” iz tega marcipana, pa jo lahko jedci po želji tudi odstranijo.

Druga varijanta pa je, da torto obložiš z raznobarvnim sadjem, narezanim na tanke rezine (trup rjav-čokolada, zelena-kivi; rumena- ananas ali banana, modra-borovnice, rdeča-jagode ipd), potem pa vse preliješ s prelivom za torto (žal tudi ta preliv ni čisto brez kemije).

Tako nekako bi se jaz lotila problema.

lp

:))))))

Hehe, če je težava samo v E-jih, potem tudi obarvan marcipan odpade 😉 – ga namreč barvajo z navadnimi živilskimi barvami, ki so tudi v tistih tubicah z barvami (večinoma se uporabljajo ista barvila, ker je zelo malo bavil “neoporečnih”) No, s pudingom je zadeva podobna – modificiran škrob, barve… V prelivu za torte pa je ali želatina ali pektin (mislim da prvo). Torej… 😉

Natassa… Če želiš torto brez kemikalij je res najboljša verzija sladka. Sicer… je bolj ali manj vseeno, ali vzameš barve iz tub ali iz stekleničke itd. Če pa imaš stekleničke od Etola – to so ponavadi obarvane arome in imajo okus po jagodi ali marelici ali… ne spomnim se vsega.

Jaz bi kar tiste tubice vzela in obarvala smetano – preverjeno pretiranega okusa.

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close