OBARA – na žlico
Stegna jaz razrežem na drobno in naredim krasna nabodala. Gor dodam še papriko, šalotko, bučke, ….MNJAM, . Odlično je tudi mleto zajčje meso. Ni bolj dobrih polpetov, čevapčičev, čuft ali polnjenih paprik. Včasih sem dodala še mleto puranje meso. Potem “flam”- tanek del mesa na trebuhu, Lepo ga odrežeš, da je čimvečji. Potem , če pogledaš se lepo razplasti tako da narediš luknjo in napolniš z maso za kruhove cmoke. Odprtino zapreš z zobotrebcem in jih spečeš ali pa dušiš, kar imaš raje. Prav tako je dober polnjen, seveda če je meso res mlado. Noter v trebušno votlino nadevaš maso za kruhove cmoke in zapreš ter spečeš. Lahko pa ga preprosto razkosaš in spečeš v pečici, ali pa ga narediš v omaki; Popražiš kar veliko čebule, gor dodaš zajčje meso, oz. pravilno je kunčje, ga malo popečeš, stisneš malo česna soliš , dodaš lovorjev list in jaz imam rada vegeto, tako da običajno dam kar vegeto, nič pa soli. Potem pa ga malo polivaš in dušiš do mehkega.Omaka je potem zelo dobra in zraven paše kakšen pire krompir ali pa testenine, pa velika skleda solate. Zeloooo dobro kosilo. Lahko pa ga narežeš na majhne koščke in porabiš za rižote, boranjo,……Potem jaz včasih skuham kar juho, kot npr. govejo, Obaro pa naredim isto kot pač druge obare ali pa golaž. LP
Forum je zaprt za komentiranje.