Obala živi od turizma
Vidiš jaz sem tudi Primorka in, ko pride kdo od celincev h nam na obisk, noben ne zavija z očmi, vsi so do njih prijazni, zato, ker smo mi spoštljivi in oni se spoštljivo obnašajo do vsakogar.
Ti imaš težave in tvoj ker ste si sami ustvarili tak odnos, da že ko te vidijo pihajo.
Ja take pa poznamo in se jih najde povsod.
Pa še nekaj firme na Primorskem so si sami lastniki zavozili in so si jih sami pokradli na plečih delavcev.
[/quote]
Pa mislis, da nad “zabarjem” zvijajo z ocmi, ko pridemo k nekomu na obisk? Logicno da ne, to so prijatelji, druzba.
To pocnejo mimoidoci, v trgovinah, lokalih, pojdi z njim na sagro v Marezige naprimer eno poletje. A jih slisis, se preden parkiras avto Lj tablice. Ker je prsu “forest”. Je bla vedno kaka praska na avtu, dvignjeni brisalci..dokler nismo menjali tablice v Kp. Resno, ne zavedas se kake pi.de so nasi, dokler na to ne zacnes gledati z distance.
Čudo čudno, nikoli nisem-nismo imela problemov ne s primorci, ne z istrijani, ne z dalmatinci. Vsepovsod smo najemali, oddajali in vedno brez problemov.
No v LJ imamo pa povsem drugačno izkušnjo, tam se je zapletno že pri čiščenju stopnišča, etažna lastnina je bila pojem zase, sosedje pa……, tista družina iz juga je bila še najbolj znosna, če odmislimo balkansko muziko.
Težko je razložiti kaj te moti na takšnih turistih dokler jih ne doživiš. Stojimo na blagajni v merkatorju ker se fina gospa pregovarja s trgovko da bi rada poizkusila ene cigarete preden jih kupi? In prodajalka njej nazaj da jih pač ne more probavati preden jih kupi. Gužva pri kruhu, spet v merkatorju, ker turistka iz Slovenije želi da ji prodajalka zdrdra za vsak kruh kaj vsebuje. Pa bi razumela tujca ampak tale je menda že kdaj kupovala kruh v kakšnem merkatorju. Športna trgovina, pa se najde spet naš turist ki okupira vse prodajalke in razlaga naglas kaj bo prijateljici kupil, notri kakih 15 hrvatov (zimske počitnice) ampak samo njega slišiš, njegov nakup je namreč pomemben. Da ob kavicah v takih in drugačnih šalčkah sploh ne začnem. Se spomnim ko je natakar malce v šali rekel da bo poslal drugo osebo po naročilo ker se je rahlo izgubil. Pa še res jo je. Pa sploh ne delam v turizmu ampak takih zgodb vsi poznamo še pa še.
Hudo stereotipno kozlanje.
Po ljubljančanih in po jugu.
Zaželjena si povsod, ok, super, ampak v LJ je bila pa balkanska muzika.
Z Juga!
Znosni, ampak si rabila povedati, da so z juga :))))
[/quote]
Podpis, popizdim, ko berem take nebuloze, ko folk mečejo v isti koš na podlagi geografije …ali pa še boljša je tista, ko potem v podpis vrže p.s. pa nisem ljubljančanka ;) – really who gives a shit.
Z Juga!
[/quote]
Haha… :)) Potem pa malo pogledaš kje je največ medsosedskih sporov in je to v najbolj zabačenih selih, kjer je 10 kilometrov do trgovine, kjer ni govora ne o ljubljančanih, ne jugovičih ampak so tam sami Franciji, Jožice, Toneti in Marije. ;)))
Pa mislis, da nad “zabarjem” zvijajo z ocmi, ko pridemo k nekomu na obisk? Logicno da ne, to so prijatelji, druzba.
To pocnejo mimoidoci, v trgovinah, lokalih, pojdi z njim na sagro v Marezige naprimer eno poletje. A jih slisis, se preden parkiras avto Lj tablice. Ker je prsu “forest”. Je bla vedno kaka praska na avtu, dvignjeni brisalci..dokler nismo menjali tablice v Kp. Resno, ne zavedas se kake pi.de so nasi, dokler na to ne zacnes gledati z distance.
[/quote]Jasno, da niti jaz nisem mislila prijateljev ali domače družbe, temveč odziv okolice, kar ti naštevaš.
Spoštljiv odnos do vsakogar, kar pišem, ni samo domača družba.
Po moje te tisti kvart pozna kot vzvišeno. Zato tudi odziv okolice takšen.
Seveda dopuščam, ker nimam takih izkušenj, da na vaseh se dokaga kaj takega.
Po moje so jezni, ker si vzela forešta😂To se pa zna zgodit ja.
Sigurno so bili zaljubljeni vate👍
Z Juga!
[/quote]
Ti si lahko kozlala po nas, ko ti pa nekdo postavi ogledalo pa znoriš! Jara gospoda, kdo je že napisal tisto komedijo?
Podpis, popizdim, ko berem take nebuloze, ko folk mečejo v isti koš na podlagi geografije …ali pa še boljša je tista, ko potem v podpis vrže p.s. pa nisem ljubljančanka ;) – really who gives a shit.
[/quote]
Enako….ljudje bi se preko neta stolkli zaradi naslova bivališča, priimkov, korenin, kuharskih in glasbenih preferenc……verjetno sledi vera in barva kože.
Who gives a shit, točno to…..
Haha… :)) Potem pa malo pogledaš kje je največ medsosedskih sporov in je to v najbolj zabačenih selih, kjer je 10 kilometrov do trgovine, kjer ni govora ne o ljubljančanih, ne jugovičih ampak so tam sami Franciji, Jožice, Toneti in Marije. ;)))
[/quote]
Seveda to ni stereotip, to so tvoje izkušnje kaj ne?
strinjam se s trošenjem vikendašev. Mi imamo stanovanje na obali, stvari kupujemo v lokalnem merkatorju ali že prej v lidlu, hoferju, kuhamo doma, niti ne zato, da bi šparali,ampak imamo raje domačo kuhinjo. Dol hodimo poleti kar pogosto, ven, v gostilno gremo jest mogoče 2-3x v celem poletju. Se pravi zapravimo za sladoled in to je to.
Plačujemo pa pavšalno takso skoraj 200 eur na leto, da ne bo kdo mislil, da je kar zastonj, plus vse redne stroške, komunala, smeti, elektrika, skoraj tako, kot bi bili non stop tam. Obiskov nimamo nikoli, je samo za nas.. tako da nikogar ne motimo ne mi, ne naša žlahta.
Ti si lahko kozlala po nas, ko ti pa nekdo postavi ogledalo pa znoriš! Jara gospoda, kdo je že napisal tisto komedijo?
[/quote]
Ane moja, nisem jaz kozlala po vas -kdo ste sploh VI, ne poznam ne tebe, ne tvoje družine?
Če se navezuješ na moj zapis o slovenski obali: ja, vztrajam, da bi se dalo bolje in lepše. Nikoli se ne strinjam z izkoriščanjem česarkoli, niti s tem, da bi po liniji najmanjšega odpora moral kdorkoli zaslužiti.
Ne.
Potrudi se, naredi nekaj bolje, drugače – podprem 100%.
Glede na to, da te ni med nabito množico, ki se nagnete ob toplih pomladanskih vikendih(letos ne) in še pozno v jesen, si lahko samo oddahnemo.
Takih preseratorjev kot si ti niti ne rabimo.
Hodi drugam težit za makarone s tuno in kavico z mrzlim mlekom v veliki šalici.
Vsi so dobrodošli in dihajo z Obalo, zato verjamem, da bodo razumeli stanje potrpljenja vsaj še teden, da gremo potem vsi na delo in v šole.
[/quote]Pač je hinavka.
Ane moja, nisem jaz kozlala po vas -kdo ste sploh VI, ne poznam ne tebe, ne tvoje družine?
Če se navezuješ na moj zapis o slovenski obali: ja, vztrajam, da bi se dalo bolje in lepše. Nikoli se ne strinjam z izkoriščanjem česarkoli, niti s tem, da bi po liniji najmanjšega odpora moral kdorkoli zaslužiti.
Ne.
Potrudi se, naredi nekaj bolje, drugače – podprem 100%.
[/quote]
Ampak kdaj si bila nazadnje pri nas? Sploh veš kaj se je dogajalo pri nas zadnjih 10 let? In lokalih o katerih pišeš, so bili žal produkt celincev in priseljencev, ki so obratovali večinoma brez dovoljenj. Glede na to, da drugim očitaš zaplankanost, bi tvoja ocena izpred let, sodila v isto kategorijo zaplankanosti, če ne še v kategorijo vzvišenosti in zlobe.
Ampak kdaj si bila nazadnje pri nas? Sploh veš kaj se je dogajalo pri nas zadnjih 10 let? In lokalih o katerih pišeš, so bili žal produkt celincev in priseljencev, ki so obratovali večinoma brez dovoljenj. Glede na to, da drugim očitaš zaplankanost, bi tvoja ocena izpred let, sodila v isto kategorijo zaplankanosti, če ne še v kategorijo vzvišenosti in zlobe.
[/quote]
Lani spomladi.
Restavracija ob obali, ni izgledala ne kot pajzeljc, ne kot high cuisine 🙂
Sama izkušnja je bila pa kot nekaj iz…ne vem…Albanije? pa še tam se – verjetno! – bolj potrudijo, WC pa verjetno tudi v Albaniji očistijo, vsaj na par mescev…?
Da ne govorim o Bernardinu, ki se je zataknil v 82′ letu, opuščenih lokalih….
Se mi je kar milo storilo……ampak nategovat se ne dam – ne domačim, ne tujim.
Lani spomladi.
Sama izkušnja je bila pa kot nekaj iz…ne vem…Albanije? pa še tam se – verjetno! – bolj potrudijo, WC pa verjetno tudi v Albaniji očistijo, vsaj na par mescev…?
[/quote]Morska zvezda ti je prav napisala.
Ti bi rada luksuz a si zavila v pajzl, takih je povsod po svetu, brez izjeme.
Koliko para toliko muzike.
Lani spomladi.
[/quote]
To slednje velja tudi za nas, torej ostani tam, kjer je na tvojem nivoju, mi bomo pa na svojem, ampak pljuvala boš lahko po naših krajih pa takrat ko bodo vaši kraji kako stopnjo nad našimi, torej ko bo Ljubljana metropola, ki ne bo imela pajzlov, razbitih šip in zdrapanih poslopij (konec topniške je kaj že), bloki na Linhartovi so???? Da ne govorim o Plečnikovem stadionu…..
Torej svoj prag pometi, potem pa lahko drugim soliraš kako in kaj prav? Sicer te pa nihče ne sili k nam, mi k vam pridemo le po nujnih opravkih, ker pač ste glavno mesto in ne zaradi turistične ponudbe.
Imam tri otroke pa jih še nisem peljala na našo obalo. Tisto grdo morje, gužvo kar imejte prtegnjeni Primorci, ki tako pljuvate čez druge, pa župani tudi, v rit si zatlačite tisto svinjsko morje, ki še m ni od morja . Poleti, ko ne bo turistov, pa nas boste prosili, da pridemo zapravljat, kakšni dvoličneži. Sram vas je lahko, kako ste nas obsodili, da hodimo med karanteni na morje.
Morje je na Hrvaškem, v Dalmaciji, na otokih, v Grciji, to se lahko reče morje, Primorska je pa ena velka scavnica in čisto nič drugega. In če bodo letos meje zaprte, se v scavnico sigurno ne bomo hodili kopat.
[/quote]
TOČNO TAKO! Podpišem!
To slednje velja tudi za nas, torej ostani tam, kjer je na tvojem nivoju, mi bomo pa na svojem, ampak pljuvala boš lahko po naših krajih pa takrat ko bodo vaši kraji kako stopnjo nad našimi, torej ko bo Ljubljana metropola, ki ne bo imela pajzlov, razbitih šip in zdrapanih poslopij (konec topniške je kaj že), bloki na Linhartovi so???? Da ne govorim o Plečnikovem stadionu…..
Torej svoj prag pometi, potem pa lahko drugim soliraš kako in kaj prav? Sicer te pa nihče ne sili k nam, mi k vam pridemo le po nujnih opravkih, ker pač ste glavno mesto in ne zaradi turistične ponudbe.
[/quote]
O ljuba duša :))))
Saj se mi niti ne da odgovarjati na vso (zgrešeno) kozlanje :))))
Jaz sem pač take sorte, da vedno želi izboljšati obstoječe.
Ti pa kar po svoje, uživaj.
Sem pa že v prvem postu povedala, da mene tam ne vidijo več, ampak tebi preveč besno slina šprica naokrog, da bi bila sposobna dojeti.
Ali pa je to tvoje naravno stanje 🙂
C. out 🙂
Morska zvezda ti je prav napisala.
Ti bi rada luksuz a si zavila v pajzl, takih je povsod po svetu, brez izjeme.
Koliko para toliko muzike.
[/quote]
Ne vem kje po Obali ti hodiš ampak Portorož, Piran je treba dati kar precej para, muzike pa potem dobiš bolj malo. Pa naj gre za pajzle ali pa malo večje pajzle.
Forum je zaprt za komentiranje.