Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ob živce zaradi počasnih voznikov

Ob živce zaradi počasnih voznikov

Spletni portal confused.com je naredil zanimivo raziskavo, v kateri so ugotovili, da britanske voznike na cesti ob živce najbolj pogosto spravljajo počasni vozniki obeh spolov.

Raziskava je pokazala, da kar 60 odstotkov britanskih voznikov doživlja napada stresa, ko imajo pred seboj počasne voznike in voznice. Skoraj polovica vprašanih (45 odstotkov), ki jih to neizmerno moti, zaradi tega na cesti izvaja nevarne manevre, le da bi takšne “polže” prehiteli. Podatki ministrstva za promet razkrivajo, da je bilo lani kar 143 nesreč zaradi “nedeljskih” in počasnih voznikov.

Da bi se izognili tem težavam, kar polovica Britancev podpira uvedbo nadzornih kamer, ki bi snemale voznike, ki vozijo pod zakonskim minimumom. S pomočjo posnetkov bi jih namreč lahko kaznovali.

Od ostalih predlogov 37 odstotkov vprašanih podpira uvajanje minimalne hitrosti na avtocestah, uvedbo počasnih pasov (26 odstotkov), eden od predlogov pa je celo sistem opozarjanja na počasne voznike. (vir: žurnal)

To bi morali uvesti tudi pri nas.

Absolutno podpiram!!! Kresalova, zbudi se!

Saj bi lahko z istimi radarji, s katerimi merijo prehitre, merili tudi prepočasne.

V splošnem pa je moja logika taka: če se ti nekdo rukne v rit, je vedno kriv tisti, ki je zadaj, ker ni upošteval varnostne razdalje. Če nekdo izgubi živce zaradi po njegovem mnenju prepočasne vožnje drugih in začne zato početi nevarne manevre po cesti, je vedno kriv tisti, ki počne nevarne manevre. Pika.

Imam težko nogo, hitro vozim, ampak nikoli me ne bo znerviral tisti, ki se drži omejitev. Ga bom že prehitela, ko bom lahko. Ampak nervirajo tisti, ki vozijo počasneje, kot narekuje omejitev…
Saj ne gre za moje mnenje o prepočasni vožnji. Če nekdo tam, kjer je omejitev 90, serje 80 in manj, dejansko ovira promet in pika! In potem sem jaz kriva, če prehitim takšnega seratorja, ki ne vozi po omejitvah??? Ja, pa kaj še.

Imam težko nogo, hitro vozim, ampak nikoli me ne bo znerviral tisti, ki se drži omejitev. Ga bom že prehitela, ko bom lahko. Ampak nervirajo tisti, ki vozijo počasneje, kot narekuje omejitev…
Saj ne gre za moje mnenje o prepočasni vožnji. Če nekdo tam, kjer je omejitev 90, serje 80 in manj, dejansko ovira promet in pika! In potem sem jaz kriva, če prehitim takšnega seratorja, ki ne vozi po omejitvah??? Ja, pa kaj še.[/quote]

Mogoče nisi dobro razumela poante omejitev – to je namreč zgornja meja in ne spodnja meja: manj smeš peljat, več pa ne :))))) Če torej pri omejitvi 90 “serješ” 80, se še vedno držiš omejitve :))))

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/prepocasno-voznjo-kaznujejo-s-150-evri.html

“vozijo veliko počasneje” 80, ampak npr. 60

Saj ne gre za moje mnenje o prepočasni vožnji. Če nekdo tam, kjer je omejitev 90, serje 80 in manj, dejansko ovira promet in pika! In potem sem jaz kriva, če prehitim takšnega seratorja, ki ne vozi po omejitvah??? Ja, pa kaj še.[/quote]

Ma dej, kak neinteligenten folk hodi po svetu. Ti sploh razumeš pojem OMEJITEV? To pomeni, da te razsvetlim, da več kot toliko ne smeš peljat, ne pomeni pa, da moraš peljat TOČNO TOLIKO! Džizs ste eni…

Na avtocesti je predpisana minimalna hitrost, drugod ne! seveda se je pa treba ravnati po zdravi pameti in jasno je, da prepočasna vožnja ovira, a če imaš cesto izven naselja, ki je ful ovinkasta ali je ne poznaš dobro, pač ne boš gonil kar 90!

Predvsem se malo skulirajte, ker ste eni res pomilovanja vredni, ker se vam stalno nekam mudi in niste sposobni tudi malo ne potrpeti. Navadni seratorski prepotentneži. Ne rečem, da bi kdo vozil res počasi, a da se pa ena kokoš razburja, ker nekdo vozi 80 namesto 90, je pa samo znamenje njene omejenosti in nedoraslosti.

Ma dej, kak neinteligenten folk hodi po svetu. Ti sploh razumeš pojem OMEJITEV? To pomeni, da te razsvetlim, da več kot toliko ne smeš peljat, ne pomeni pa, da moraš peljat TOČNO TOLIKO! Džizs ste eni…

Na avtocesti je predpisana minimalna hitrost, drugod ne! seveda se je pa treba ravnati po zdravi pameti in jasno je, da prepočasna vožnja ovira, a če imaš cesto izven naselja, ki je ful ovinkasta ali je ne poznaš dobro, pač ne boš gonil kar 90!

Predvsem se malo skulirajte, ker ste eni res pomilovanja vredni, ker se vam stalno nekam mudi in niste sposobni tudi malo ne potrpeti. Navadni seratorski prepotentneži. Ne rečem, da bi kdo vozil res počasi, a da se pa ena kokoš razburja, ker nekdo vozi 80 namesto 90, je pa samo znamenje njene omejenosti in nedoraslosti.[/quote]

Hvala, da si me razsvetlila. Ja, valjda se razburjaš, ko si pa sama tista kokoš, ki ne znaš vozit in tukaj nekaj tumbaš, da po ovinkasti cesti ne boš peljala 90. Nazaj v avtošolo, če tega ne zmoreš! Zaradi takšnih mečkačev se dogajajo nesreče, jasno?

Predvsem se malo skulirajte, ker ste eni res pomilovanja vredni, ker se vam stalno nekam mudi in niste sposobni tudi malo ne potrpeti. Navadni seratorski prepotentneži. Ne rečem, da bi kdo vozil res počasi, a da se pa ena kokoš razburja, ker nekdo vozi 80 namesto 90, je pa samo znamenje njene omejenosti in nedoraslosti.[/quote]

Hvala, da si me razsvetlila. Ja, valjda se razburjaš, ko si pa sama tista kokoš, ki ne znaš vozit in tukaj nekaj tumbaš, da po ovinkasti cesti ne boš peljala 90. Nazaj v avtošolo, če tega ne zmoreš! Zaradi takšnih mečkačev se dogajajo nesreče, jasno?[/quote]

Ljubica, ti ni treba presojat moje vožnje, ker nisem o njej ničesar zapisala. Si pismena? Glede na to, da še pravil ne razumeš, je o tvoji pameti itak povedano vse. In srce drago, ko je moja prijateljica delala izpit, so jo opozorili ravno na to, da ji ni treba loviti zgornje meje omejitev (ker se je to stalno trudila počet). Tako da bi v avtošolo morala še enkrat predvsem ti, ker ti ni jasna osnovna stvar, da se vožnjo prilagaja cestišču, razmeram in tudi svojemu stanju. In nekdo, ki se ne počuti vozit na zgornji meji omejitve in gre zato malo pod njo, je veliko pametnejši od naduvanih butastih kokic, ki mislijo, da so vso pamet sveta požrle, a jim še osnove niso jasne. In ker vem, da si polpismena, poudarim, da ne govorim o tem, da nekdo vozi blazno počasi in resno ovira druge – vendar 80 km na uro pri omejitvi 90 pač to ni!

Sploh si pa duševno nepismena, ker si beton brez sposobnosti razumevanja drugih. Za razliko do tebe jaz imam sposobnost vživljanja v druge in usajanje, ker nekdo vozi 80 namesto 90, je zame totalno znamenje primitivnosti ljudi, ki drugega v lifu nimajo kot to, da se ven mečejo s svojimi mašinami in preseravanjem na cesti. Ubogi reveži, s čim si morate eni filat prazni, revni ego, ko v življenju nimate res popolnoma nič drugega kot tekmovanje z drugimi. Imaš v lifu še kaj, na kar si ponosna, kot to, da znaš gonit po cesti? Dvomim, da je kaj res omembe vredno, ker takih usajanj in arogance so sposobne samo plehke duše.

Skratka, škoda še cajta za ljudi, ki so zaostali na nekem revnem, plehkem, primitivnem, neandertalskem, neciviliziranem nivoju.

Itak, zato ti pa ne bom odgovarjala. Si se sama preveč lepo opisala…
P.S. Grem rajši malo avto gonit naokrog. Koke, ki ne znajo vozit, zdajle že spijo in me nima kdo nervirat. In ja, v lajfu se lahko pohvalim še s čim drugim. Ti se pa niti s tem ne moreš, da znaš dobro vozit.

Kaj ste ene tu živčne?!

Kristus, če se vsa ta nestrpnost odraža na vožnji, potem je še malo nesreč.
Prepočasna vožnja je, če greš manj kot polovico dovoljene hitrosti. Če greš 80 tam, kjer je dovoljeno 90, je to tvoja odločitev, tvoje psihofizično stanje, tvoja PRAVICA. Spadam med previdne, za nekatere tu, prepočasne voznike, ker vožnjo prilagajam tudi razmeram na cesti, ne samo prometnim znakom. Npr. v petek zvečer, ko je pri nas padala toča, nisem šla po cesti 90, ampak 60. Je kdo zaradi tega padel v nezavest? Ne, smo se vsi držali v koloni eden drugega in upali, da zvozimo srečno do doma. Sem vozila tudi že manj kot polovico dovoljene hitrosti. Zakaj? Upam, da so se vsi tisti, ki so me takrat prehiteli to vprašali, ker sem imela razlog. Priti sem morala do urgence, ko me je na poti “ulovil” napad ledvičnih kamnov.
Torej malo več potrpljenja, ko sedete v avto. Pa da se razumemo. Tudi meni gre na živce, če se kdo vozi “po nedeljsko”. Sploh v zahodni Sloveniji je to pogost primer, ker so Italijani tipični nedeljski vozniki. Vendar se skuliram, diham in če je možno, prehitim. In če ne, vozim za njim. MOJ problem, če sem šla prepozno od doma im bom zamudila, MOJ problem, če mam danes težjo nogo kot voznik pred mano, MOJ problem, če sem danes bolj pogumna (ali neumna) kot on.

Ja, ampak če se nekdo vozi po AC 100 po LEVEM pasu, čeprav je desni prazen in se ne umakne, potem jaz temu pravim neobzirnost. Ali pa če 80 let star ata še vedno misli, da je omejitev skozi naselje 40, pa se vozi 30 tam, kjer je omejitev 70.Tudi sama se strinjam, da mora vsak voziti po svojih zmožnostih, ampak pretiravati pa res ni treba. Tudi ne podpiram divjakov, ki se ti nalepijo na rit, ampak bi se kar strinjala, da je zaradi počasnežev več nesreč.

me pa res zanima, kaj tisti, ki vas že en počasen (po vaše) voznik spravi ob razsodnost, naredite ob res stresnih dogodkih (bolezen, smrt, izguba službe itd), ali pa na primer v vrsti pred blagajno, ko en 80 let star ata s tresočimi rokami počasi zlaga stvari v vrečo?

Zanimivo, ampak to me sploh ne nervira… nervirajo me le nesposobni vozniki.

Prvega sploh še niso doživeli, ker je zanje že to, da jih nadere šef, največ, kar lahko prenesejo.
Starčka pa pač naderejo.

Z vse, kar si napisala, se strinjam. Samo izpostavljam ta del, da ga morda še kdo prebere.
Počasna vožnja je lahko tudi posledica tega, da se je nekdo izgubil ali pa ima zdravstvene težave. Res mu boste močno pomagali, če mu boste pri prehitevanju pokazali sredinec, namesto da bi bili kolikor toliko strpni.

Mene tudi nervira, kadar se pred mano znajde avto, ki vozi 50 na uro, omejitev je pa 90. Ntri pa vidim šoferja, kako maha z eno roko, ko na vse pretege sopotniku nekaj razlaga. To so pa Italijani za volanom. Evo, taki me pa res raz*izdijo. Ko voziš, vozi! Če hočeš klepetati, pa ustavi!

Ja, ampak če se nekdo vozi po AC 100 po LEVEM pasu, čeprav je desni prazen in se ne umakne, potem jaz temu pravim neobzirnost. Ali pa če 80 let star ata še vedno misli, da je omejitev skozi naselje 40, pa se vozi 30 tam, kjer je omejitev 70.Tudi sama se strinjam, da mora vsak voziti po svojih zmožnostih, ampak pretiravati pa res ni treba. Tudi ne podpiram divjakov, ki se ti nalepijo na rit, ampak bi se kar strinjala, da je zaradi počasnežev več nesreč.[/quote]

Se popolnoma strinjam s tabo vendar, je bil zgornji post o tem kdo je počasen in kdo ne. Izpostavila pa si problem neupoštevanja predpisov, ker vožnja po levem pasu s počasno vožnjo, ko je desni pas prost, je. Prav tako vožnja 30 tam, kjer je dovoljeno 70, ker je že pod polovico dovoljene.
Ne strinjam pa se s tem, da je zaradi počasnežev več nesreč. Nesreče so zaradi nestrpnosti vseh ostalih, ki jih en počasnež vrže s tira.

eno vprašanje za persen..

na podlagi česa izračunate kdaj morate od doma, oz katero hitrost vzamete za izračun potrebnega časa potovanja?(max dovoljene hirosti; naselje 50kmh, lokalno 90kmh, dodatne omejitve 60 ali 70kmh; ali od teh odvzamete nekaj kmh na npr 40/70/50/60kmh.

vkalkulirate vse semaforje, porušena drevesa, nesreče na cesti itd…

če da, in greste zato za 15 minutno vožnjo 2h prej potem:
– ne živite realnega življenja oz nimate nobenih obveznosti (še),

zanima me tudi mnenje glede, delavka za tekočim trakom ki dela na normo ali lahko tudi naredi samo 80 zobotrebcev namesto 90/h, …se je pač tako odločila, kajne?;

..tudi dostavljalec kruha, sadja, in drugih potrebščin, vsaj po mojem, tudi dela na normo…in nima časa metuljčkov okrog zijat..

pa še en komentar na omejitev npr 90kmh kot pravite na ovinkasti cesti..
kako je lahko upravljalec ceste postavil tak znak oz. ni omejil hitrost na manj, če pa se NE da voziti z max dovoljeno hitrostjo? saj je ravno omejitev hitrosti tista ki naj bi zagotavljala, da se varno vozimo…

..če pak je 90kmh hitrost s katero zvozimo ovinkasto cesto, potem ne vem čemu omejitev 90kmh na ravnih delih?..ampak to je že skoraj paradoksalno vprašanje..

pa lepo počasi..

Je pref.ukat vse, ki so drugačni od nas.. Jih uničit, zatret, prevzgojit, jim narest lobotomijo.. Ma ne, dejmo jih raj zmlet in uporabit kot gnojilo za naše nerodovitne vrtičke.

Ma najte si že življenje,in se sprijaznite sami s sabo, kronični nevrotiki! Kolk ene jeze zarad banalnih stvari!

Imam tricikel, ki ne gre več kot 60km/h po ravnem, potem so na cesti še traktorji pa kamioni, ki jih je še težje prehitevati. Osebni avto, ki vozi počasi pa res ni problem prehiteti. Včasih se nabere kolona vozil zaradi tistih, ki nočejo prehitevati in te bolj krivim, kot tistega ki počasi vozi. Nekdo dohiti počasno vozilo in se vozi za njim ter se razburja, drugi pa nemoteno pelje mimo. Niso problem počasneži ampak tisti ki vozijo zadaj, saj nikjer ni zapisano, da ne sme biti ovir na cesti. Nekateri bi pa hoteli imeti vse ravno.

Pa mi povej po kateri ovinkasti cesti kjer je omejitev 90 km/h se ne da peljat 90km/h!!!!! Če imaš vsaj avto razreda cliota se da povsod kjer je omejitev 90 peljat 90, če pa imaš fičkota pa te popolnoma zastopim…

wegte56..

očitno imaš z razumevanjem postov kar nekaj težav..
namreč odgovor je veljal osebku “persen” kar ti nisi…
če pak že moraš men replicirat ..morda bi veljalo, da prebereš tudi drugi odstavek v navedku!!

lp

New Report

Close