Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ob odprtju najmanjšega Slovenskega muzeja

ob odprtju najmanjšega Slovenskega muzeja

Naša povpretekla zgodovina je še vedno zavita v tančice skrivnosti , čeprav grejo stvari na bolje. O obmejnih zadevah sem veliko pisal , tudi o poslednji tabli demarkacijskega območja na Belopeških jezerih. Vse je ostalo na ljubiteljskem amaterskem nivoju , saj nenazadnje nisem zgodovinar , niti ljubiteljski , ampak v prostem času humorist.

Odprtje stražnega stolpa na Vrtojbenskem polju je zagotovo velik dogodek , ampak bojim da bo rastava v njem več zaprta kot odprta. Takih stolpov je na zahodni meji kar nekaj , naj omenim propadajoči stražni stolp nedaleč od mejnega prehoda Lipica kak kilometer daleč , ob kolovozu na Kokoš. Bolj kot usoda najmanjšega Slovenskega muzeja me skrbi uradna prepoved prehajanja najbolj odprtega trga v Evropi pri železniški postaji v Novi Gorici / V Sloveniji trg brez imena , v Italiji trg Transalpina , tudi hotel , turistično spregledan Nemški bunker na vrtu hotela za verjeli ali ne 45 oseb /
Uradno se ne sme , me je malo zbodlo : Izjava Dumančičevi Italijana na trgu : Jaz grem vedno čez trg , Na Koprski televiziji je šlo skozi , na Ljubljanski cenzura. Meiji bi lahko rekli tako : Uradno se ne sme , ampak ljudje grejo čez , policije nikjer / redko / namesto oguljene parole : Uradno prehod ni dovoljen ! Snemalci pa morajo kar naprej odmikati kamere ko se snemajo tv prispevki ker ljudje kar naprej grejo čez. 10 maja 2004 dopoldne v 15 minutah čez 50 !

Že Marx in Engels sta ugotavljala razliko med teorijo in prakso , in upamo da skupni napori obeh Goriških županov bodo prepričali višje oblasti najprej o umiku tabel o prepovedi prehajanja takoimenovanega trga Transalpina , kasneje pa še vseh kasarn na meji vključno z nadstreški ki da bo ironija še večja bili nekateri zidani na novo nekaj let nazaj z Phare sredstvi. Jaz osebno prehajam mejo diretisimo od 90 dalje ko so ljudje imeli že nekaj km od meje velike strahove / rateče : Pobč ne rini gor ! / Nobenega ni motili niti ko sem se znašel med obema kontrolnima točkama na Korenskem sedlu , niti drugje. razume da je šengen premaknjen zaradi težav z informacijskim sitemom na marec 2008 , a meje ni več. Zato so prepovedi nesmiselne! Upravljalci slavne Drajleddrece so se že pred leti požvižgali na mejo , in pribili na smreke na graničarski poti reklame , Avstrijska policija pa tiho umagnila ograjo , pustila pa slavne table : Greence bezirk ! primer Tromeja se ponavlja tudi na drugih delim zahodne in severne meje

Toliko o tem , vse je dokumentirano , vse napisano. Sedaj smo svobodna Evropa , kako pa bomo ohranili dediščino hladne vojne je problem inštitucij. Drugače pa vabljeni k branju Evropskih šlagerjev v mojem prvencu , zbirki aforizmov Zlati rudnik. nekateri pravijo da niso več aktualni , aprvenec le imam !

Vesele praznike !

p.s. – Poglejte sliko iz trga Transalpina , vidite kje policijo , in kako naj policija kontrolira prehod če je dovolj en korak pa niste več v prekršku ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close