Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek O meni govori laži in grde stvari

O meni govori laži in grde stvari

Tod jaz

a zdaj že vsak “klošar” planira kupiti hiško na morju?

Avtorica spet ena zgodba kjer je napisano samo ena stran in to je tvoja. Kar pomeni nikoli nisi se postavla v njegovo kozo in ga poskušala razumet. In to počne ogromno ljudi gleda zveze kot jaz jaz jaz. Zveza sta dva kar pomeni dve mnenji, karakterja, biološka razlika, čustvena, finančna dve različni vlogi, tako da treba je imeti sočutje zmeraj do partnerja. Opisano je zelo sebično gledano neke vrste narcasisem. Kjer igraš zrtev on pa je zlobneš, vso krivdo delaš na njega čeprav si ti njega izbrala in mu dala priloznost, kje je tvoja odgovornost. Razumem da vse zveze niso uspešne ter da se je včasi treba ločit ali rečti en je vsega kriv je totalno bolano. In s takim razmišlanjem ti tudi naslednje zveze nebodo uspele.

Zate je pomembno analizirat kaj se je zgodilo, da te je zapustil in kako to popravim, da se to ne ponovi, če si sama naredila napako. Zagotovo veš sama globoko v sebi odgovor. Napisal ti bom kaj moški rabi v zvezi da je srečen pa sama ugotovi. Dobro druzbo, pozitivnost, prijaznost, sočutje, hvaleznost, poniznost, zaupanje, izkrenost. Kaj so tvoje naloge? Če on prinese glavni del denarja, potem se od tebe pričakuje , kuhanje, opravila po hiši, otroci, občasno storiš kakšno stvar za njega da mu olajšaš zadeve, sex 2-3 na teden min odvisno kaj se dogovorita. Če hodita oba v sluzbo se zadeve malo bolj porazdelijo ali še zmeraj ti po hiši si glavna on zunaj hiše in tehnične zadeve.

Razumem da igranje iger ni najbolj odrasla zadeva ali eno je se prepirat ga poskušat spremeniti ali ga sprejeti (napisala si sicer da razumeš napake ali koliko je razbrati jih nisi pripravjena sprejeti). Ljudje vedno pozabijo 100 stvari ki jih nekdo naredi pravilno in se uperejo na 1 ki jo narediš narobe. Vprašaj se če je opravil svoj del odpravil v zvezi in ti svojega. In boš ugotovila sama kja je šlo narobe. V zvezi lahko vsak pričakuje od drugega da bo opravil svoj del nemore pa pričakovat da bo še opravljal drugega.

Povedal ti bom iz izkušen, v današnjem času večina zensk ni tradicionalna od moškega se pričakuje da bo opravil svoj del in nato še pomagal pri njenem delu. Skratka druzba uči zenske da so kraljice, da so nekaj več oziroma da so one nagrada pozablajo pa kaj dejansko moški rabi  oziroma kako ohrani moškega v zvezi (mir, zenska opravi svoj del in dobra druzba) . Ampak bodimo realni nagrada je moški zakaj, ker se še zmeraj pričakuje več od moškega, da prinese glavni del denarja, ustvari hišo, čustvena in finančna stabilnost, zaštitniški za druzino, disciplina, in še veliko več. Mislim da če ima moški to potem vemo da za to je potrebno ogromno denarja, motivacije, časa, učenja itd zato je moški nagrada. A druzba se vede kot da je zenska nagrada, ker zamenjujejo, da ima zenska 100% nadzor nad sex in dejansko dolgotrajno zvezo (ima moški 100% nadzor če zeli zvezo, če ima zenska ustrezne vrednote jo zagotovo večina moških obdrzi razen, če ona slabo izbere bad boye).

Treba se je zavedat, kaj so od koga naloge. Nehat razmišlat da je zveza pravlica, ker ni je polno izzivov prilagajanj z obeh strani, zrtvovanja itd. Ogromno ljudi vidi da je dejansko preveč dela in zahtevno za zveze zato rajši uzivajo ali dogoročno tudi to ne naredi ljudi srečne. Osnovni koncept biti srečen je imeti ustrezno druzino z otroki, in skupaj graditi.

Sta poročena? Zakaj bi imel on karkoli od prodaje vikende. Sicer pa ze pred prodajo ga postavite pred vrata pa je.

Kje je problem? Veš kak je in kak je njegov namen, pa ga še zmeraj fotraš. Kufre pred vrata pa zamenjaj ključavnico. Al čakaš da prodaš vikend?

Odgovor na objavo uporabnika
da ni to moj bivši, 30.11.2021 ob 23:54

Sladkosnedka2021, 30.11.2021 ob 22:53

Ni kaj dosti za pisat. Vsi imamo napake.

Poznava se vrsto leto. Pred skoraj dvemi leti se je priselil k meni. Čeprav vsi okrog mene od družine do prijateljev pravijo da vsaka mi čast da sem toliko pripravljenja zanj naredit ker roko na srce je res lenuh in cisto vsako sekundo prostega casa prezivi na telefonu in igra igrice (pri 46 letih). Ampak meni nič ni težko. Hiša, ostarela mati, otrok, dva psa itd

Grem en dan v trgovino. Po kisle kumarice. Ja samo po kisle kumarice ker vem da jih rad je zraven prebranca ki sem ga skuhala. Pozabim masko in pridem nazaj ko ga slišim kako po telefonu govori z svojo sestro in ji pripoveduje o meni same laži! Grde stvari. In ona odgovarja kako ima prav. In on pravi kako me je preprical v prodajo vikenda sam da bo tiho dokler se ne proda. Ko pa se proda bo zahteval da ga izplacam in odsel.

Saj oditi ima pravico. In tudi na izplačilo. Ampak čemu tak odnos? Vedno sem bila dobra do njega in poštena. Lahko bi mi povedal. Pa bi uredila. Ne pa tako hinavsko nož v hrbet. Jaz pa planiram kako si bova z denarjem od prodaje vikenda kupila hisko ob morju sam za naju. In on planira z mano! Pol pa zvem da mi laže.

Od takrat ne morem vec spati v isti postelji z njim. Seveda sem ga soočila. In sedaj sem uvidela da sem v hiso pripeljala POŠAST. Prevaranta. Izkoriščevalca.  V bistvu nimam vprasanj. Mogoče samo opozorilo. Da taki ljudi obstajajo.

Avtorica kot bi opisala mojega bivšega-lenuh, lažnivec, izkoriščevalec in težki manipulator. Če je ločen, me zanima kaj ti je natvezil glede ločitve. Sklepam, da se je naredil ubogega in se ti potožil kako ga je bivša varala, pa da je komaj vzdržal zraven nje, kako ga je psihirala, pa da ga je pri delitvi premoženja ogoljufala, pa da je on tako bogi, ker je bivša nahujskala še njegovega otroka in zdaj noče imeti opravka z njim.

O Jezus, kje spis da te ne ukradejo? To da si pripeljala lenuha h hisi bo tak tudi odsel, tebi pa vso sreco v zivljenju.

Pa ja, 01.12.2021 ob 01:12

samo pokaj ga, 01.12.2021 ob 00:53

Lubica kakšno izplačilo po 2 letih???

A sta skupaj kupila vikend?

Če nista, mu samo pokaj kufre. Praviš namreč, da se je ON priselil k tebi.

Po dveh letih to še niti izvenzakonska skupnost ni – a ni meja 3 leta?

nobene meje ni, žal – ko se preselita skupaj po disto streho in v isto poteljo, živita skupaj v gospodinjstvu, to je zveza;  pa če koruznika ali poročena -po razhodu lahko izsiljuje tak tudi “vse skupnega na pol”; kar je bilo v zvezi skupaj ustvarjenega. Kar pa vikend zagotovo ni. Naj ne proda  avtorica vikenda, pod nujno! Avtorica, pokajjjjjjj ga – snemi se realno in v glavi z njegovega penisa čimprej in adios!

Če je ta izmišljena ali resnična zgodba, nebi o temu. Moja vem da je resnična in namesto sestre nastopa ljubica. Po slabih 3 letih je bolj pod prisilo bil izseljen (iz hotela s 5* v njegov hostel). Prispeval je kakšno opravilo po hiši in okoli hiše, svoje finance je po večini zapravil za alkohol (po večini v gostilni) in cigarete. Dobro leto bil na bolniški. Zdaj pa grozi s tožbami in izsiljuje kaj vse njemu pripada. Vse kar je bilo ustvarjeno in kupljeno sem sama financirala, kar lahko dokažem s kreditnimi pogodbami. Kot tudi plačevanje vseh stroškov (položnice, hrana), mojih, skupnih in njegovih (kazni), ki je bilo na meni. Zdaj bi nekaj iztržil, da bi lahko z ljubico užival. V teh primerih najbolj trpijo živci, zakon pa ni v nobeno pomoč da zaščiti in brani pred takšnimi psihopati.

Dada863, 08.12.2021 ob 11:57

Če je ta izmišljena ali resnična zgodba, nebi o temu. Moja vem da je resnična in namesto sestre nastopa ljubica. Po slabih 3 letih je bolj pod prisilo bil izseljen (iz hotela s 5* v njegov hostel). Prispeval je kakšno opravilo po hiši in okoli hiše, svoje finance je po večini zapravil za alkohol (po večini v gostilni) in cigarete. Dobro leto bil na bolniški. Zdaj pa grozi s tožbami in izsiljuje kaj vse njemu pripada. Vse kar je bilo ustvarjeno in kupljeno sem sama financirala, kar lahko dokažem s kreditnimi pogodbami. Kot tudi plačevanje vseh stroškov (položnice, hrana), mojih, skupnih in njegovih (kazni), ki je bilo na meni. Zdaj bi nekaj iztržil, da bi lahko z ljubico užival. V teh primerih najbolj trpijo živci, zakon pa ni v nobeno pomoč da zaščiti in brani pred takšnimi psihopati.

kreditnih pogodb, ki so trajale v času zveze raje ne kaži okoli, ker se šteje, da je polovico prispeval tudi on, čeprav v resnici nisi videla fičnika.

Strinjam se s tem da veza ni pravljica in da se morata oba truditi. Če sta oba v službi in on svojo plačo pusti v gostilni doma pa pričakuje poln hladilnik, vsaj 1/4 vsebine mora biti alkohol (pivo) a je to narcisoidnost in iskanje napak pri ala partnerju? Doma ona opravi zunanja in notranja dela, ker gospod je vedno zmatran (od alkohola in pohajkovanja). Če ni toplega obroka, ko se spomne pridet domov, razbije pol inventarja. Pol bi pa še nagrado, ko se gre v posteljo, ker to mu pripada, to se ne zasluži! In povrhu vsega je ona vse mogoče, ker noče imeti otroke z njim. Iz strani okolice je spet ona slaba in mehkužna, ker ga ne zbrca ampak trpi in ji je čisto prav, ker se ne postavi zase. Ko bi le taki brihtneži podprli tako osebo in ji stali ob strani, da se znebi pijavke in psihopata. Najlažje je pametovati od daleč.

Bančni izpiski , pa seveda tudi kartnični – brez prikrivanja postavk (!) so merodajni, od obeh; banka jih hrani do 10 let v elkekotrnski obliki, zaprosiš in dobiš, brezplačno, če nimaš “hard kopij” v fasciklu doma – to si uredi. Pa računi, s katerimi upravičuješ vse, na tvoje ime, ali plačani s stvojimi sredstvi ( dokaz bančni/kartični izpiski – dvig gotovine je tudi viden na bančnih izpiskih). Upam, da jih imaš čimveč shranjenih. Pa se “cajhna” in dokazuje. Pa jasno, še tvoje fizično delo doma in okoli njega, skrb za potomce, če jih imata -šteje v  pozitivno kontra njegovemu popivanju, zapravljanju v gostilnah,  in “kavčanju z daljincem v riti”.  In sodišče to vse upošteva – ker mora…. Čimveč dokazov moraš predložiti, pisno, s fotografijami, izpiski, košijami računov….Pišem iz lastne izkušnje.

iz lastne izkušnje, 08.12.2021 ob 12:48

Bančni izpiski , pa seveda tudi kartnični – brez prikrivanja postavk (!) so merodajni, od obeh; banka jih hrani do 10 let v elkekotrnski obliki, zaprosiš in dobiš, brezplačno, če nimaš “hard kopij” v fasciklu doma – to si uredi. Pa računi, s katerimi upravičuješ vse, na tvoje ime, ali plačani s stvojimi sredstvi ( dokaz bančni/kartični izpiski – dvig gotovine je tudi viden na bančnih izpiskih). Upam, da jih imaš čimveč shranjenih. Pa se “cajhna” in dokazuje. Pa jasno, še tvoje fizično delo doma in okoli njega, skrb za potomce, če jih imata -šteje v  pozitivno kontra njegovemu popivanju, zapravljanju v gostilnah,  in “kavčanju z daljincem v riti”.  In sodišče to vse upošteva – ker mora…. Čimveč dokazov moraš predložiti, pisno, s fotografijami, izpiski, košijami računov….Pišem iz lastne izkušnje.

Za avtorico Dada836, ker spet ne citira…

Anonimno 5511, 07.12.2021 ob 13:47

7 Let

Kakih 7 let,pa 3 leta…

Po 2.letih skupnega gospodinjstva gre vse, kar je bilo kupljeno na pol. Če je kupila vikend pred 1.letom gre na pol, avto na pol, tv na pol.

Štejejo vse nepremičnine in premičnine, ki so bile kupljene v teh dveh letih (ureja se pri notarju).

Da se pa najdejo ženske, ki so tako nore, da za tiča prodajajo svoje premoženje, je pa druga stvar. In na koncu ostanejo brez vsega.

Vem kako je to. Škoda življenje zapravljati za takšne.

Hudoo, 01.12.2021 ob 09:05

Se ena fake storija.

Jaz se ne čudim več ničemur. V tem blesavem svetu je možno čisto vse… pa bodisi nekaj res ali nekaj  izmišljeno.

Kako izplačilo, suni ga v rit preden se ohladiš da ti ne bo nekoč žal

Razčisti najprej pri sebi in NAREDI KORAK, BOLJE NE BO, LAHKO GRE SAMO NA DOL- da se pri vikendu ne bo nehalo…. Jaz sem imela VELIKO SREČO da sem uspela pobegniti iz fizičnega in psihičnega -res skrajno hudega omejevanja,izoliranja tudi od domačih,manipuliranja,laži, brutalnih nepojasnjenih izbruhov jeze in fizičnih obračunov…. iz izkušenj ti povem… losaj se ga ali pa trpi posledice potem… kako se ga pozem losati,ko se za ta težak korak odločiš je druga stvar, a dlje ko boš vztrajala,dlje se boš zapletala in tudi on,brez skrbi- ne bo kar tako odnehal…vso srečo in sori za mogoč mel ostre besede…

Ja kaj a sta si vidva tale vikend pridobila v teh dveh letih v času trajanja vajine veze in skupne ekonomske skupnosti? Ali sta že pred skzupnostjo s pogodbo določila, da se vajino premoženje ki ga ustvarita v skupnosti ne deli v skupno maso in tako v praksi vama ostane vsakemu za sebe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close