O meni govori laži in grde stvari
Ni kaj dosti za pisat. Vsi imamo napake.
Poznava se vrsto leto. Pred skoraj dvemi leti se je priselil k meni. Čeprav vsi okrog mene od družine do prijateljev pravijo da vsaka mi čast da sem toliko pripravljenja zanj naredit ker roko na srce je res lenuh in cisto vsako sekundo prostega casa prezivi na telefonu in igra igrice (pri 46 letih). Ampak meni nič ni težko. Hiša, ostarela mati, otrok, dva psa itd
Grem en dan v trgovino. Po kisle kumarice. Ja samo po kisle kumarice ker vem da jih rad je zraven prebranca ki sem ga skuhala. Pozabim masko in pridem nazaj ko ga slišim kako po telefonu govori z svojo sestro in ji pripoveduje o meni same laži! Grde stvari. In ona odgovarja kako ima prav. In on pravi kako me je preprical v prodajo vikenda sam da bo tiho dokler se ne proda. Ko pa se proda bo zahteval da ga izplacam in odsel.
Saj oditi ima pravico. In tudi na izplačilo. Ampak čemu tak odnos? Vedno sem bila dobra do njega in poštena. Lahko bi mi povedal. Pa bi uredila. Ne pa tako hinavsko nož v hrbet. Jaz pa planiram kako si bova z denarjem od prodaje vikenda kupila hisko ob morju sam za naju. In on planira z mano! Pol pa zvem da mi laže.
Od takrat ne morem vec spati v isti postelji z njim. Seveda sem ga soočila. In sedaj sem uvidela da sem v hiso pripeljala POŠAST. Prevaranta. Izkoriščevalca. V bistvu nimam vprasanj. Mogoče samo opozorilo. Da taki ljudi obstajajo.
Sladkosnedka2021, 30.11.2021 ob 22:53
Ni kaj dosti za pisat. Vsi imamo napake.
Poznava se vrsto leto. Pred skoraj dvemi leti se je priselil k meni. Čeprav vsi okrog mene od družine do prijateljev pravijo da vsaka mi čast da sem toliko pripravljenja zanj naredit ker roko na srce je res lenuh in cisto vsako sekundo prostega casa prezivi na telefonu in igra igrice (pri 46 letih). Ampak meni nič ni težko. Hiša, ostarela mati, otrok, dva psa itd
Grem en dan v trgovino. Po kisle kumarice. Ja samo po kisle kumarice ker vem da jih rad je zraven prebranca ki sem ga skuhala. Pozabim masko in pridem nazaj ko ga slišim kako po telefonu govori z svojo sestro in ji pripoveduje o meni same laži! Grde stvari. In ona odgovarja kako ima prav. In on pravi kako me je preprical v prodajo vikenda sam da bo tiho dokler se ne proda. Ko pa se proda bo zahteval da ga izplacam in odsel.
Saj oditi ima pravico. In tudi na izplačilo. Ampak čemu tak odnos? Vedno sem bila dobra do njega in poštena. Lahko bi mi povedal. Pa bi uredila. Ne pa tako hinavsko nož v hrbet. Jaz pa planiram kako si bova z denarjem od prodaje vikenda kupila hisko ob morju sam za naju. In on planira z mano! Pol pa zvem da mi laže.
Od takrat ne morem vec spati v isti postelji z njim. Seveda sem ga soočila. In sedaj sem uvidela da sem v hiso pripeljala POŠAST. Prevaranta. Izkoriščevalca. V bistvu nimam vprasanj. Mogoče samo opozorilo. Da taki ljudi obstajajo.
Avtorica kot bi opisala mojega bivšega-lenuh, lažnivec, izkoriščevalec in težki manipulator. Če je ločen, me zanima kaj ti je natvezil glede ločitve. Sklepam, da se je naredil ubogega in se ti potožil kako ga je bivša varala, pa da je komaj vzdržal zraven nje, kako ga je psihirala, pa da ga je pri delitvi premoženja ogoljufala, pa da je on tako bogi, ker je bivša nahujskala še njegovega otroka in zdaj noče imeti opravka z njim.
Daj prosim vklopi možgane. Pusti čustva za par min na strani in vklopi možgane. Kaj za vraga ga imaš za izplačat ko prodaš vikend? Sta ga skupaj kupila? Je on dal denar zanj. Ker če ni, potem mu pripada toliko kot je prinesel. Nula.
Ja ok si se pač zatrapala v bebca. Očitno rada žrtev špilaš. Se počutiš koristno. In še ko ti skoraj direkt v fris povejo da jim dol visi zate in samo izkoriščajo to tvojo potrebo po tem da ustrezaš vsem razmišljaš o tem kako bi jim ustregla. Veš dovolj si stara da bi lahko vedela da se ljubezni ne da kupiti. Niti jo priklicati s tem da vse narediš za nekoga. Je tam ali pa ni. Samo ti ne vidiš tega. Nočeš videt. Vidiš odraslega dedca na telefonu, ki mu dol visi zate, ti si pa govoriš da te ima rad zato ker je v istem prostoru s tabo. Čeprav ti na miljon načinov kaže da ga briga zate toliko kot zame ki me sploh pozna ne. Vsa ta čustva raje usmeri vase. In imej enkrat za spremembo rada SEBE.
Avtorica, hvala za opozorilo. Smo že vedeli. Take zahrbtne pošasti so obeh spolov, sposobne marsičesa.
V bistvu človek eni osebi nikoli ne bi smel 100% zaupati ali dati roke v ogenj za koga. Se lahko hudo opeče! Previdnost pri vsem, sploh pri medsebojnih odnosih, ni nikoli odveč.
Vse dobro ti želim, avtorica in da prideš ven iz te situacije samo še močnejša in pametnejša!?
Rn tn tn, 01.12.2021 ob 10:11
O, ja obstajajo. Enega imam doma in se ga probam rešit.
Sam ne se pustit, ne pripada mu tvoje premoženje po mojem, če ni vsaj 3 leta stalno tam. Niti če bi bil, če je tvoje od prej. Ne se pustit.
pa od kod vam bedarija o treh letih????
to ne obstaja. zakon pravi o dalj časa trajajoči izvenzakonski skupnosti. kaj pa je to dalj časa, pa se presoja v vsakem primeru posebej. lahko je dosti manj. če se odločita za skupnega otroka, je dovolj že to.
odvisno od tega, kako partnerja pristopita k zvezi.
drugo pa je, da se deli samo to, kar sta skupaj ustvarila z delom.
Nažgani Franc, 01.12.2021 ob 09:50
Izmišljena zgodbica? Lenuha se moraš čim prej znebiti. Izplačilo velja samo za skupaj ustvarjeno premoženje v zakonu, izvezakonski skupnosti… To kar je ustvarjeno pred zakonom oz. Izvezakonski skupnosti podedovano, dobljeno kot darilo…je izključeno.
Bo držala. Zelo slabo zastavljena štorija. Tale avtor7ica na 14 dni načenja nekakšne teme o zakonskih in zunajzakonskih težavah v zvezi s premoženjem.
Malce se daj podučiti na to temo preden klepaš take traparije. Če pa bi bilo tole nakladanje resnično avtor/ici svetujem, da poišče dom v kakšni za take uboge namenjeni inštituciji, kajti za samostojnega življenja ni sposobna.
Poznano…. Ga se imam v hisi, ker ga ne moren vreci na cesto cez noc… Nima pa kam ker je z vsemi v sporu….
Edina razlika je ta, da je vsaj delaven, ampak se to s pridom vrze pod nos… Empatije, socutja ne premore, napleta lazi, za zadeve izpred ohoho let (ko se se tut poznala nisva) sem mu kriva jaz….
Ja, obstajajo taksni moski 🙁
čekdisout, 01.12.2021 ob 10:17
pa od kod vam bedarija o treh letih????
to ne obstaja. zakon pravi o dalj časa trajajoči izvenzakonski skupnosti. kaj pa je to dalj časa, pa se presoja v vsakem primeru posebej. lahko je dosti manj. če se odločita za skupnega otroka, je dovolj že to.
odvisno od tega, kako partnerja pristopita k zvezi.
drugo pa je, da se deli samo to, kar sta skupaj ustvarila z delom.
Dlje trajajoca izvenzakonska zveza se ponavadi jemlje vec kot tri leta. Vse ostalo je pickin dim.
Ko tole berem, se mi zdi, da imaš tega partnerja samo zato, da nisi sama. Ni važno, kako te izkorišča in ponižuje. Samo, da v prostoru nisi sama. Ker ocitno ostalo tako ne funkcionira. Ti mu pač igraš mamo.
Glede prodaje vikenda se pa le malo pozanimaj pri kakem odvetniku. Če je vikend tvoja last in si ga imela pred njegovo vselitvijo, mu ne rabiš dat niti centa.
In če skupaj živita na naslovu šele dve leti, mu samo lepo spakiraj kufre in naj spoka.
Daj, ženska, postavi se enkrat zase no. Saj življenje je lahko lepo tudi brez partnerja!
Forum je zaprt za komentiranje.