Nyah polomija 2 ;-)
No,
glej ga vraga, več ko se motam po kuhinji, večkrat je tu kaka neumnost. Po uspešno rešeni marmeladi sem zdajle delala za dragega sadni tiramisu in sem hotela naresti smetano v sposojenem multipraktiku (imava ga na testiranju od nesojene tašče) – ima tak disk kot Ronic.
Zlijem vanj smetano, nekaj časa mešam, pa nič. Pa še malo, pa nič, pa še malo – GLEJ GA PUTR … benti. Ja, kar naenkrat je ratalo maslo!
No, tiramisu smo rešili (je dragi tekel po novo smetano, smo jo kar z mixerjem nardili, ‘zihr je zihr’), imam pa sedaj kepico domačega masla … samo preverila bi, menda lahko to uporabim kot navadno maslo (plan so kaki muffini ali kaj takega, da porabim tako maslo kot tudi ostalo tekočino, t.i. buttermilch).
Ali imate kak poseben nasvet?
No, sem se tako smejala, da sem vam morala napisat tele moje dogodivščine. Zadnje čase sem vedno več v kuhinji, neizmerno uživam in seveda ustvarjam po svoje – včasih uspe, včasih pa tudi ne.
En lep večer
NN
Deklica z loncem, hej:)))
Meni se je to tudi ze zgodilo, pa se sladkor je bil v smetani…in dobili smo sladko maslo, ki sem ga prav uspesno porabila za pecivo.
Pinjenec lahko zmesas med jogurt ali neredis z njim dober hlebcek sladkega kruha. Moja nona je vedno s pinjencem umesila kruh.
Od takrat iz previdnosti dodam tisto malenkost sladkorja v prahu vedno sele na koncu.
Lep pozdrav in …vceraj sem kuhala ciceriko za felafle, pa sem se spomnila na tvojo juhico v loncu:)))
Sem te pogresala, pa Urso s Svedske tudi. Le kam se je skrila; vcasih me malo zaskrbi, da je kdo ni ugrabil…Tako redno se je oglasala; zdaj pa ze leto dni nic.
Lep pozdrav z obale Babi
Ojla Babi,
ma verjemi, nič ni narobe, samo tako zelo hitimo skozi to življenje … jaz pridno spremljam forum, pa vcasih kar ne najdem (si ne vzamem) časa za kaj napisat … grdo, se bo treba poboljšat. Ker je lepo tu, na ‘našem’ forumu.
Ja, maslo bomo ponucali, pinjenec pa tudi in točno za kruh, sedaj sem čisto ‘not padla’ v razne moke in kvašene zadeve 😉 danes ali jutri, upam da tokrat brez kake neumnosti.
Glavno je, da je marmelada uspela, sadni tiramisu je tudi zelo pohvaljen in bo porabljen z veseljem mojega najdražjega.
Se še kaj javim s kakim uspelim poskusom!
NyahNeža z loncem, nazadnje smo naredili korenčkovo s koriandrom, ki je meni najboljša juha na svetu! Pa bučke na 1001 način (jaz se jih ne prenajem, pa če so vsak dan … )
Forum je zaprt za komentiranje.